Komplo teorisi: Edgar Allan Poe’nun zaman makinesi mi vardı?

46 yıl sonra gerçekleşecek olayı roman diye yazdı.

Amerikan Gotik edebiyatın öncülerinden Edgar Allan Poe, 7 Ekim 1849'da hayatını kaybetti. Ancak yazarın ölümünden yaklaşık 50 yıl sonra gerçekleşen bir olaya kitabında yer vermesi hala sırrını koruyan bir muamma.



Poe, tarafından kaleme alınan gerilim dozu oldukça yüksek olan 'Narracıon De Arthur Gordon Pym' adlı roman, okurken tüylerinizi diken diken yaparken pek çok yerde de beklenmedik olaylar ve beklenmedik sonuçlarla heyecan ve macera etkisini en üst düzeye ulaştırıyor. Kitapta gemileri batan kazazedeler okyanusta hayatta kalmak için aralarında yaptıkları çekiliş sonucunda Richard Parker isimli karakteri yiyorlar.



Yayınevinin o dönem pazarlama tekniği olarak "Bu kitaptaki olaylar gerçektir." diye lanse ettiği kitap aslında tam da yalan değil!
46 yıl sonra benzer bir olay yaşandı ve kurtarılan kazazedeler benzer bir hikaye anlattılar. 'Mignonette' isimli bir gemi kayboluyor, ve gemi kurtulunca birçok legal problem yaşanıyor. Çünkü bu gemide de hayatta kalanlar açlıktan ölmemek için aynı kitaptaki gibi çöp çekiyorlar, ve kısa çöpü çekeni yiyorlar. Bilin bakalım kurbanın adı neydi? Richard Parker!



Bu olay gerçekleşmeden 46 yıl önce Edgar Allan Poe'nin bu olayı anlatan bir kitap yazması hala aydınlatılmış değil. Bu tesadüfü keşfeden ise Richard Parker'ın kuzeni.