Konak var dediler geldik: Kapadokya'nın ev sahipliği yaptığı diziler

Aşk ve Mavi
Aşk ve Mavi

Şu sıralar Emrah'ın başrolünde olduğu Aşk ve Mavi ile yeniden gündemde olan Kapadokya; konak, ağa ve 'asi' kadın üçlüsüne bir kez daha ev sahipliği yapıyor. Hafızaları yokladık ve Asmalı Konak'tan bugüne Kapadokya'nın ev sahipliği yaptığı dizileri bir araya getirdik.

2000'li yılların başında televizyon tarihimizde diziler açısından bir şahlanma dönemi yaşandı. Her kanalda diziler yayına giriyor ve her yeni sezonda dizi sürelerine birer dizi süresi daha ekleniyordu. 2002 yılında konaklı dizilerin açılışını Asmalı Konak büyük ses getirerek yaptı. Üstelik birçok 'yeni' türün de başlaması için, o gün anlamasak da, kıvılcımı senaristlerin kağıtlarına bırakmış oldu. Ardından gelsin okumuş ağalar, töreler, ruhu feminist ama ağa seven plaza kadınları ve daha neler neler… Gözden kaçmaması gereken bir detay daha vardı. Dizinin çekildiği yer, Kapadokya. Asmalı Konak' la başlayan Kapadokya'nın ekran macerası Türk televizyonlarının neredeyse her sezonunda var olma çabasını sürdürdü. Şu sıralar Emrah'ın başrolünde olduğu Aşk ve Mavi ile yeniden gündemde olan Kapadokya; konak, ağa ve 'asi' kadın üçlüsüne bir kez daha ev sahipliği yapıyor. Hafızaları yokladık ve Asmalı Konak'tan bugüne Kapadokya'nın ev sahipliği yaptığı dizileri bir araya getirdik.

Asmalı Konak, 2002

                                    
                                    Her şey bu düğünle başladı. Amerika'da sanat eğitimi alan Bahar ve Kapadokya'nın soyu dillere destan Karadağ ailesinin varisi Seymen'in aşkını anlatan diziyi, Çağan Irmak yönetmişti.
Asmalı Konak, 2002 Her şey bu düğünle başladı. Amerika'da sanat eğitimi alan Bahar ve Kapadokya'nın soyu dillere destan Karadağ ailesinin varisi Seymen'in aşkını anlatan diziyi, Çağan Irmak yönetmişti.
Adak, 2006

                                    
                                    Emrah'ın Kapadokya'daki ilk dizi denemesi Asmalı Konak'ın final tarihi 2003 yılından tam üç yıl sonra olmuştu. Buna rağmen dizinin ekran ömrü uzun sürmemişti.
Adak, 2006 Emrah'ın Kapadokya'daki ilk dizi denemesi Asmalı Konak'ın final tarihi 2003 yılından tam üç yıl sonra olmuştu. Buna rağmen dizinin ekran ömrü uzun sürmemişti.
Dicle, 2007

                                    
                                    Denemeler bitmiyordu. Bir yıl sonra Tolgahan Sayışman ve Aslı Tandoğan'ın başrollerini paylaştıkları dizi yayınlanmaya başladı. Onun da ekran ömrü kısa sürdü.
Dicle, 2007 Denemeler bitmiyordu. Bir yıl sonra Tolgahan Sayışman ve Aslı Tandoğan'ın başrollerini paylaştıkları dizi yayınlanmaya başladı. Onun da ekran ömrü kısa sürdü.
Son Ağa, 2008

                                    
                                    Tamer Karadağlı, aile reisliği rolünden sonra çıtayı aşirete yükseltme denemesinde Kapadokya'da geçen bir dizide şansını aradı. Ancak dizi reyting dağlarını aşamadı.
Son Ağa, 2008 Tamer Karadağlı, aile reisliği rolünden sonra çıtayı aşirete yükseltme denemesinde Kapadokya'da geçen bir dizide şansını aradı. Ancak dizi reyting dağlarını aşamadı.
Yer Gök Aşk, 2010

                                    
                                    Kumpasta bir dünya markası olma potansiyeli taşıyan Hancıoğlu ailesiyle Kapadokya'nın ekran serüveni yıllar sonra tam üç sezon boyunca kendine yeniden yer edindi. Oyuncular değişti. Hatta diziden oyuncular bu dizideki rolleriyle aynı dönem yayınlanan Lale Devri'ne dahil olarak bir ilki de gerçekleştirdi.
Yer Gök Aşk, 2010 Kumpasta bir dünya markası olma potansiyeli taşıyan Hancıoğlu ailesiyle Kapadokya'nın ekran serüveni yıllar sonra tam üç sezon boyunca kendine yeniden yer edindi. Oyuncular değişti. Hatta diziden oyuncular bu dizideki rolleriyle aynı dönem yayınlanan Lale Devri'ne dahil olarak bir ilki de gerçekleştirdi.
Yılanların Öcü, 2014

                                    
                                    Ha oldu ha olacak derken ikinci sezon değişen hikayesiyle ekranlara veda eden, Yılanların Öcü dizinin ilk sezonunda Kapadokya'nın ekran boşluğunu doldurdu. Dizi Fakir Baykurt'un aynı adlı romanından uyarlanmıştı.
Yılanların Öcü, 2014 Ha oldu ha olacak derken ikinci sezon değişen hikayesiyle ekranlara veda eden, Yılanların Öcü dizinin ilk sezonunda Kapadokya'nın ekran boşluğunu doldurdu. Dizi Fakir Baykurt'un aynı adlı romanından uyarlanmıştı.
Aşk ve Mavi, 2016

                                    
                                    Emrah'ın tam 10 yıl aradan sonra ikinci Kapadokya denemesi bu defa başarılı oldu. Yayınlandığı ilk günden itibaren ilgiyle izlenen; konak, ağa ve 'asi' kadın üçlüsünü seyirciye sunan Aşk ve Mavi, görünen o ki bir süre daha Kapadokya'nın ekrandaki temsilcisi olacak.
Aşk ve Mavi, 2016 Emrah'ın tam 10 yıl aradan sonra ikinci Kapadokya denemesi bu defa başarılı oldu. Yayınlandığı ilk günden itibaren ilgiyle izlenen; konak, ağa ve 'asi' kadın üçlüsünü seyirciye sunan Aşk ve Mavi, görünen o ki bir süre daha Kapadokya'nın ekrandaki temsilcisi olacak.
Çoban Yıldızı, 2017
Yapımcılığını Most Productions'ın üstlendiği yeni Kapadokya macerası Çoban Yıldızı'nın başrollerinde son dönemin yükselen yıldızlarından Selin Şekerci ve Şükrü Özyıldız yer alıyor. Dizi yayınlandığı günden itibaren seyircinin dikkatini çekmeyi başardı. Yakın zamanda sezon finali yapacak olan dizi muhtemeldir ki; seyirci kitlesini yaz tekrarlarıyla artıracaktır.
Çoban Yıldızı, 2017 Yapımcılığını Most Productions'ın üstlendiği yeni Kapadokya macerası Çoban Yıldızı'nın başrollerinde son dönemin yükselen yıldızlarından Selin Şekerci ve Şükrü Özyıldız yer alıyor. Dizi yayınlandığı günden itibaren seyircinin dikkatini çekmeyi başardı. Yakın zamanda sezon finali yapacak olan dizi muhtemeldir ki; seyirci kitlesini yaz tekrarlarıyla artıracaktır.