Körfez ülkeleri FETÖ'yü terör örgütü ilan etti

Körfez İşbirliği Konseyi, 15 Temmuz darbe girişimini planlayan FETÖ'yü terör örgütü ilan etti.

Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi(KİK) FETÖ'yü terör örgütü olarak niteleyerek, Türkiye'nin örgütle mücadelesini desteklediğini bildirdi.

KİK'in Riyad'da düzenlenen bakanlar toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride,Türkiye'nin çabalarıyla gündeme alınan FETÖ gibi kült yapılardan kaynaklanan terörizmin yeni biçimlerine karşı koyma konusundaki kararlılık teyit edildi.

"TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"
15 Temmuz'da darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye ile dayanışma içinde olunduğu belirtilen bildiride, Türkiye'nin böyle bir teşebbüsün üstesinden gelmesi de memnuniyetle karşılandı.

Bildiride 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'ye karşı alınacak önlemlere destek verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin güvenlik ve istikrarına vurgu yapılan bildiride, kardeş Türk halkının refahını sürdürmesinin önemine dikkat çekildi.


1981 yılında merkezi Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad olarak kurulan konsey, petrol piyasasında söz sahibi olmasıyla biliniyor. Ekonomi, finans, ticaret, gümrük, turizm, teknoloji gibi birçok alanda hedefleri olan konsey daha önce konfederasyon oluşturma konusunda da çeşitli çalışmalar yapmıştı.