McDonald's burgerlerine bakışınızı değiştirecek ilginç bilgiler

McDonald's
McDonald's

Her gün milyonlarca insanın karnını doyurduğu dünyanın en büyük fast-food şirketi McDonald's hakkında daha önce duymadığınız ilginç bilgiler

Bir günde neredeyse 70 milyon insanın karnını doyurduğu McDonald's hakkındaki garip bilgiler

İlk McDonald's restoranı
McDonald's ilk restoranını 1943 yılında açmış. Fotoğrafta gördüğünüz restoran tarihteki ilk McDonald's olarak kayıtlara geçmiştir. Öte yandan en büyük rakibi olarak gösterilen Burger King ise ilk restoranını 1955'te açmıştır.
İlk McDonald's restoranı McDonald's ilk restoranını 1943 yılında açmış. Fotoğrafta gördüğünüz restoran tarihteki ilk McDonald's olarak kayıtlara geçmiştir. Öte yandan en büyük rakibi olarak gösterilen Burger King ise ilk restoranını 1955'te açmıştır.
McDonald's Ceo'larının inanılmaz kazancı
Dünyadaki McDonald's çalışanlarının maaşı, Ceo'larının özel araçları için bir günde yaktıkları mazot parasına bile yetmiyor. Ceo'lar çalışanların bir aylık maaşlarını 55 dakika gibi kısa bir sürede kazanıyorlar.
McDonald's Ceo'larının inanılmaz kazancı Dünyadaki McDonald's çalışanlarının maaşı, Ceo'larının özel araçları için bir günde yaktıkları mazot parasına bile yetmiyor. Ceo'lar çalışanların bir aylık maaşlarını 55 dakika gibi kısa bir sürede kazanıyorlar.
İlk McDonald's menüleri
McDonald's ilk açıldığında hamburger menüsü yoktu. Şirket sosisli sandviç ve patates kızartması satarak işe başlamıştı, açıldıktan üç sene sonra hamburgerler menülere girdi.
İlk McDonald's menüleri McDonald's ilk açıldığında hamburger menüsü yoktu. Şirket sosisli sandviç ve patates kızartması satarak işe başlamıştı, açıldıktan üç sene sonra hamburgerler menülere girdi.
Kaç kişi çalışıyor
Bütün dünyada her gün en az 2 tane restoran açan McDonald's,çalışan olarak genellikle öğrencileri ve gençleri tercih ediyor. Amerika'da neredeyse her 15 kişiden 1'i McDonald's restoranlarında çalışıyor.
Kaç kişi çalışıyor Bütün dünyada her gün en az 2 tane restoran açan McDonald's,çalışan olarak genellikle öğrencileri ve gençleri tercih ediyor. Amerika'da neredeyse her 15 kişiden 1'i McDonald's restoranlarında çalışıyor.
McDonald's oyuncakları
McDonald's dünya oyuncak piyasasında çok büyük bir paya sahip. Bazı McDonald's menülerinin yanında hediye olarak sunulan oyuncaklar, bütün dünyada üretilen oyuncakların %20'sinden daha fazla bir bölümü oluşturuyor.
McDonald's oyuncakları McDonald's dünya oyuncak piyasasında çok büyük bir paya sahip. Bazı McDonald's menülerinin yanında hediye olarak sunulan oyuncaklar, bütün dünyada üretilen oyuncakların %20'sinden daha fazla bir bölümü oluşturuyor.
Ünlü McDonald's patatesi
McDonald's oyuncak piyasasında olduğu gibi patates piyasasında da dünyada en büyük paya sahip. Şirket her yıl, dünyada yetiştirilen patatesin %5'ini menülerine koyuyor.
Ünlü McDonald's patatesi McDonald's oyuncak piyasasında olduğu gibi patates piyasasında da dünyada en büyük paya sahip. Şirket her yıl, dünyada yetiştirilen patatesin %5'ini menülerine koyuyor.