Meraklı olmanın 4 faydası

arşiv
arşiv

Araştırmalara göre meraklı ve ilgili bir insan olmanın bilmediğiniz birçok faydası var. Birazcık meraklı olmanın kimseye zararı olmaz diye düşünüyoruz. 4 maddede meraklı olmanın faydalarını derledik.

İşte meraklı olmanın faydaları ;

İletişiminizi güçlendirir.

                                    Etrafınızdaki insanlara ve çevrenize karşı ilgili olmak sosyal hayatınızı zenginleştirebilir. Eğer insanların anlattıkları şeylere karşı ilgi duyduğunuzu gösterirseniz ve kendinizle ilgili detayları paylaşmaya açık olursanız insanların sizinle iletişim kurmaktan zevk aldığını fark edeceksiniz.
İletişiminizi güçlendirir. Etrafınızdaki insanlara ve çevrenize karşı ilgili olmak sosyal hayatınızı zenginleştirebilir. Eğer insanların anlattıkları şeylere karşı ilgi duyduğunuzu gösterirseniz ve kendinizle ilgili detayları paylaşmaya açık olursanız insanların sizinle iletişim kurmaktan zevk aldığını fark edeceksiniz.
Sağlığınız için meraklı olun.

                                    Yeni ilgi alanları ve deneyimlere açık olmak da size aynı faydayı sağlıyor.

  
Beyninizi sürekli olarak yeni bilgilere açık tutmak erken bunama ya da hafıza problemlerine karşı korunmanıza yardımcı olur. Zihinsel olarak aktif olmak beyin aktivitelerinizi güçlendirecektir.
Sağlığınız için meraklı olun. Yeni ilgi alanları ve deneyimlere açık olmak da size aynı faydayı sağlıyor. Beyninizi sürekli olarak yeni bilgilere açık tutmak erken bunama ya da hafıza problemlerine karşı korunmanıza yardımcı olur. Zihinsel olarak aktif olmak beyin aktivitelerinizi güçlendirecektir.
Sosyal yaşantınızı etkiliyor

                                    Merak endişelerinizin üstesinden gelmenizi sağlar. 

  
Fakat yeni bir insanla tanışmanın ya da yeni bir projeye başlamanın heyecanı endişelerinizi arka plana itmenize yardımcı olacaktır.

  
Yapılan araştırmalara göre sosyal kaygı yaşayan insanlar meraklarını gidermek uğruna normalde kaçınacağı sosyal ortamlara girmesini sağlıyor.
Sosyal yaşantınızı etkiliyor Merak endişelerinizin üstesinden gelmenizi sağlar. Fakat yeni bir insanla tanışmanın ya da yeni bir projeye başlamanın heyecanı endişelerinizi arka plana itmenize yardımcı olacaktır. Yapılan araştırmalara göre sosyal kaygı yaşayan insanlar meraklarını gidermek uğruna normalde kaçınacağı sosyal ortamlara girmesini sağlıyor.
Mutlu olmanızı sağlar.

                                    Meraklılık üzerine araştırmalar yapan Amerikalı bir yazarın teorisine göre meraklı olmak mutluluğumuzun taban noktasını normale göre birkaç seviye daha yukarda tutabilir

  
Meraklı olduğumuz zaman alışkın olduğumuz rutinin dışına çıkmaya ve riskler almaya daha yatkın hale geliyoruz. Bu sebeple merak daha mutlu olmanızı sağlıyor.
Mutlu olmanızı sağlar. Meraklılık üzerine araştırmalar yapan Amerikalı bir yazarın teorisine göre meraklı olmak mutluluğumuzun taban noktasını normale göre birkaç seviye daha yukarda tutabilir Meraklı olduğumuz zaman alışkın olduğumuz rutinin dışına çıkmaya ve riskler almaya daha yatkın hale geliyoruz. Bu sebeple merak daha mutlu olmanızı sağlıyor.