Milli sorumuzdan milli şakamıza kadar bize ait bütün ibretlik tespitleri ifşa ettik

Bilirsiniz millilik konusunda elimize su döken azdır. Balkonu içeri alınca atomu parçalamış kadar sevinmek veya turistlerle yüksek sesle Türkçe konuşmak gibi özelliklerin hepsi aslında damarımızda akan kanda mevcut. O delice akan kanda başka neler varmış tek tek sizin için tespit ettik.





Milli içeceğimiz: Ayran

                                    Bu konuda ayran ve çay arasında bir çekişme olsa da son tahlilde ayranda karar kılınmıştır. İçin güzelleşin efenim.
Milli içeceğimiz: Ayran Bu konuda ayran ve çay arasında bir çekişme olsa da son tahlilde ayranda karar kılınmıştır. İçin güzelleşin efenim.
Milli hobimiz: Harfiyat izlemek

                                    Diyelim ki dünyanın çözülemeyen bir sorusunu çözüyorsunuz ve cevabı ha buldu ha bulacaksınız. O sırada karşınıza bir kamyon geldi ve kum dökmeye başladı o an sizin üstünüze düşen tek şey işinizi gücünüzü bırakmak (Velev iki eliniz kanda dahi olsa) ve harfiyat işlemini bitene kadar izlemektir. Bu böyledir, değişmez.
Milli hobimiz: Harfiyat izlemek Diyelim ki dünyanın çözülemeyen bir sorusunu çözüyorsunuz ve cevabı ha buldu ha bulacaksınız. O sırada karşınıza bir kamyon geldi ve kum dökmeye başladı o an sizin üstünüze düşen tek şey işinizi gücünüzü bırakmak (Velev iki eliniz kanda dahi olsa) ve harfiyat işlemini bitene kadar izlemektir. Bu böyledir, değişmez.
Milli ödevimiz: Fasulye yetiştirmek

                                    Nüfus kâğıdında TC vatandaşı olan herkesin ilkokulda yaptığı en önemli ödevdir fasulye yetiştirmek. Pamuğun altına serilen fasulyeler büyük bir ciddiyetle ebeveynlerin gözetiminde sulanır ve ödev bir gurur nişanesi olarak öğretmene teslim edilir. 

Bu bir gurur savaşıdır. Fasulyeleri çürüyen kahrolur ve sınıf nezdinde ezik gözüyle bakılır. Fasulyelerini tam öğretmenin istediği gibi yetiştiren çocuğun bir ay bu durumdan dolayı hava atma opsiyonu vardır.
Milli ödevimiz: Fasulye yetiştirmek Nüfus kâğıdında TC vatandaşı olan herkesin ilkokulda yaptığı en önemli ödevdir fasulye yetiştirmek. Pamuğun altına serilen fasulyeler büyük bir ciddiyetle ebeveynlerin gözetiminde sulanır ve ödev bir gurur nişanesi olarak öğretmene teslim edilir. Bu bir gurur savaşıdır. Fasulyeleri çürüyen kahrolur ve sınıf nezdinde ezik gözüyle bakılır. Fasulyelerini tam öğretmenin istediği gibi yetiştiren çocuğun bir ay bu durumdan dolayı hava atma opsiyonu vardır.
Milli projemiz: Balkonu içeri almak

                                    Mutfağın darlığında sıkılan evin hanımının, eşine bu durumunu belirtmesi üzerine devreye giren o eşsiz proje, balkonu içeri almak. 

Sanki dünyada ilk o aile bu işe girişmiş gibi dahiyane bir fikir olarak hemen uygulamaya koyulur ve tüm sülaleye haber verilir. Bu mutluluk kulaktan kulağa tüm mahalleye yayılır. Ve diğer hanımların homurdanmaları ile tüm mahalledeki beylerin başı ağrır. Ve mutlu son...
Milli projemiz: Balkonu içeri almak Mutfağın darlığında sıkılan evin hanımının, eşine bu durumunu belirtmesi üzerine devreye giren o eşsiz proje, balkonu içeri almak. Sanki dünyada ilk o aile bu işe girişmiş gibi dahiyane bir fikir olarak hemen uygulamaya koyulur ve tüm sülaleye haber verilir. Bu mutluluk kulaktan kulağa tüm mahalleye yayılır. Ve diğer hanımların homurdanmaları ile tüm mahalledeki beylerin başı ağrır. Ve mutlu son...
Milli sorumuz: Hiç mi yok?

                                    Mesele bir fırına girdiniz. Ekmek almak istediğinizi söylediniz. Eğer fırıncı ekmeğin kalmadığını söylerse bir Türk'ün soracağı tek soru vardır “Hiç mi yok?”. 
Böyle bir durum yaşarsanız ve başka bir tepki verirseniz üzgünüz ama soylarınızı bir araştırın deriz.
Milli sorumuz: Hiç mi yok? Mesele bir fırına girdiniz. Ekmek almak istediğinizi söylediniz. Eğer fırıncı ekmeğin kalmadığını söylerse bir Türk'ün soracağı tek soru vardır “Hiç mi yok?”. Böyle bir durum yaşarsanız ve başka bir tepki verirseniz üzgünüz ama soylarınızı bir araştırın deriz.
Milli tasarrufumuz: Islak mendil

                                    Bir ıslak mendille yüzseksenbeşmilyontrilyon adet şey yapabiliriz. 
For eksempıl: Bir adet ıslak mendilimizi çıkarıyoruz. Önce el yüz bi güzel siliyoruz. Sonra aynı mendille masamızı, telefonumuzu, bilgisayarımızı ve masa üstündeki bütün alet edevatımızı bir güzel temizliyoruz. Ve son olarak ayakkabımızı silerek noktayı koyuyoruz. Islak mendil  üreticileri tükkânı kapatıp gitsin bence.
Milli tasarrufumuz: Islak mendil Bir ıslak mendille yüzseksenbeşmilyontrilyon adet şey yapabiliriz. For eksempıl: Bir adet ıslak mendilimizi çıkarıyoruz. Önce el yüz bi güzel siliyoruz. Sonra aynı mendille masamızı, telefonumuzu, bilgisayarımızı ve masa üstündeki bütün alet edevatımızı bir güzel temizliyoruz. Ve son olarak ayakkabımızı silerek noktayı koyuyoruz. Islak mendil üreticileri tükkânı kapatıp gitsin bence.
Milli şakamız: Arabayı arkadaşının üstüne sürmek

                                    Buna çok güleriz, acayip güleriz, hep güleriz… Çünkü komik neden gülmeyelim. Yani tamam böyle söyleyince komik gibi gelmeyebilir ama aslında komik. GÜLÜN.
Milli şakamız: Arabayı arkadaşının üstüne sürmek Buna çok güleriz, acayip güleriz, hep güleriz… Çünkü komik neden gülmeyelim. Yani tamam böyle söyleyince komik gibi gelmeyebilir ama aslında komik. GÜLÜN.
Milli yanlışımız: Turistle yüksek sesle Türkçe konuşmak

                                    Bir şeyi gerçekten merak ediyorum. Sizin dilinizi anlamayan biriyle bağıra bağıra konuşursan o seni anlar fikrini ilk kim bize aşıladı. Yani adeta ülkedeki tüm insanların genetiğine kodlanmış halde doğuyoruz, büyüyoruz ve ölüyoruz…
Milli yanlışımız: Turistle yüksek sesle Türkçe konuşmak Bir şeyi gerçekten merak ediyorum. Sizin dilinizi anlamayan biriyle bağıra bağıra konuşursan o seni anlar fikrini ilk kim bize aşıladı. Yani adeta ülkedeki tüm insanların genetiğine kodlanmış halde doğuyoruz, büyüyoruz ve ölüyoruz…
Milli üşengeçliğimiz: Yolun kıvrımlı köşesinin 5 santim yanından geçmek

                                    Basit görünse de yolun baya kısaltmış oluyoruz aslında. Aferin lan bize iyi bulmuşuz valla.
Milli üşengeçliğimiz: Yolun kıvrımlı köşesinin 5 santim yanından geçmek Basit görünse de yolun baya kısaltmış oluyoruz aslında. Aferin lan bize iyi bulmuşuz valla.
Milli oyunumuz: Bezirganbaşı

                                    Ya şu oyunun ismindeki asalete bakar mısınız? Diyeceklerim bu kadar…
Milli oyunumuz: Bezirganbaşı Ya şu oyunun ismindeki asalete bakar mısınız? Diyeceklerim bu kadar…