Münir Özkul’u Münir Özkul yapan 10 unutulmaz karakter

​Münir Özkul’u Münir Özkul yapan 10 unutulmaz karakter
​Münir Özkul’u Münir Özkul yapan 10 unutulmaz karakter

Mahmut Hoca, Kazım Efendi, Yaşar Usta ve daha niceleri...

2003 yılından bu yana demans rahatsızlığı yaşayan Münir Özkul 93 yaşında hayatını kaybetti. Sizler için usta oyuncunun yer aldığı unutulmaz karakterleri bir kez daha hatırlatmak istedik..

Mavi boncuk: Baba Yaşar
Mavi Bocuk filmi, oyuncularına bakıldığında adeta milli takım gibi bir kadroya sahip. Münir Özkul bu filmde birlikte yaşayan, karaborsacılıkla geçinen 6 arkadaşın en büyüğü olan Baba Yaşar’ı canlandırıyor.
Mavi boncuk: Baba Yaşar Mavi Bocuk filmi, oyuncularına bakıldığında adeta milli takım gibi bir kadroya sahip. Münir Özkul bu filmde birlikte yaşayan, karaborsacılıkla geçinen 6 arkadaşın en büyüğü olan Baba Yaşar’ı canlandırıyor.
Bizim Aile: Yaşar
 Evet, o Yaşar Usta! Bizim Aile filmindeki efsane tiradıyla Yeşilçam’ın belki de en unutulmaz, hatta son dönemde en çok parodisi yapılan, sahnesine hayat vermiştir.
Bizim Aile: Yaşar Evet, o Yaşar Usta! Bizim Aile filmindeki efsane tiradıyla Yeşilçam’ın belki de en unutulmaz, hatta son dönemde en çok parodisi yapılan, sahnesine hayat vermiştir.
Hababam Sınıfı: Mahmut Hoca
Hababam sınıfının ''Mahmut Hocası'' demek yeterli olacaktır..
Hababam Sınıfı: Mahmut Hoca Hababam sınıfının ''Mahmut Hocası'' demek yeterli olacaktır..
Aile şerefi: Rıza
Ailenin babası Rıza, fabrikatör Fehmi Bey’in bütün gücüne karşın ailesine kol kanat gerecektir. Unutulmaz Münir Özkul filmleri arasındadır..
Aile şerefi: Rıza Ailenin babası Rıza, fabrikatör Fehmi Bey’in bütün gücüne karşın ailesine kol kanat gerecektir. Unutulmaz Münir Özkul filmleri arasındadır..
Beyoğlu Güzeli
Münir Özkul bu filmde Alev’in babası Abdi rolündedir. Çadır tiyatrosunun hafif babacan, hafif bitirim ağabeyidir.
Beyoğlu Güzeli Münir Özkul bu filmde Alev’in babası Abdi rolündedir. Çadır tiyatrosunun hafif babacan, hafif bitirim ağabeyidir.
Gırgıriye
Darbukatör Bayram’ın babası, Sabayat’ının başının belası, klarnetçi Sarhoş Emin… Küfelik olmadan pek eve gitmese de iyi adamdır, iyi babadır.
Gırgıriye Darbukatör Bayram’ın babası, Sabayat’ının başının belası, klarnetçi Sarhoş Emin… Küfelik olmadan pek eve gitmese de iyi adamdır, iyi babadır.
Gülen Gözler
Bu filmde kızını isteyen Şener Şen’in efsane Vecihi karakteri ile atışmaları unutulmazlar arasına girmiştir. Fikret ve Vecihi aşkı bütün engelleri aşabilecek kadar büyüktür ama Vecihi için babanın ikna olma süreci deveye hendek atlatmaktan zor olacaktır.
Gülen Gözler Bu filmde kızını isteyen Şener Şen’in efsane Vecihi karakteri ile atışmaları unutulmazlar arasına girmiştir. Fikret ve Vecihi aşkı bütün engelleri aşabilecek kadar büyüktür ama Vecihi için babanın ikna olma süreci deveye hendek atlatmaktan zor olacaktır.
Yavrum
Zeynep Değirmencioğlu’nun hikayenin merkezinde olduğu bu filmde Münir Özkul, Handan karakterinin babasını canlandırır.
Yavrum Zeynep Değirmencioğlu’nun hikayenin merkezinde olduğu bu filmde Münir Özkul, Handan karakterinin babasını canlandırır.
Oh olsun
Zengin fabrikatör Fehmi Bey (Hulusi Kentmen), üç haylaz oğlunu adam etmek için fabrikasında işçi olarak çalıştırmaya başlar. Ortanca oğlu zampara Ferit, fabrikada çalışan kızlardan Alev’i görür ve aşık olur. Ancak Alev’in babası Burhan Usta da aynı fabrikada usta başı olarak çalışmaktadır. Münir Özkul bu filmde usta başı Burhan rolünü canlandırmaktadır. Fabrikanın da evinin de direği rolündedir.
Oh olsun Zengin fabrikatör Fehmi Bey (Hulusi Kentmen), üç haylaz oğlunu adam etmek için fabrikasında işçi olarak çalıştırmaya başlar. Ortanca oğlu zampara Ferit, fabrikada çalışan kızlardan Alev’i görür ve aşık olur. Ancak Alev’in babası Burhan Usta da aynı fabrikada usta başı olarak çalışmaktadır. Münir Özkul bu filmde usta başı Burhan rolünü canlandırmaktadır. Fabrikanın da evinin de direği rolündedir.
Ya Ya Ya Şa Şa Şa
Bu filmde biraz daha çıkarcı, köylü kurnazı bir babayı canlandırmaktır. Ekonomik seviyesi iyi durumda olan kişilerin yaşadığı bir apartmanda (zamanının rezidans binası) kapıcılık yapmaktadır.
Ya Ya Ya Şa Şa Şa Bu filmde biraz daha çıkarcı, köylü kurnazı bir babayı canlandırmaktır. Ekonomik seviyesi iyi durumda olan kişilerin yaşadığı bir apartmanda (zamanının rezidans binası) kapıcılık yapmaktadır.
Neşeli Günler
Hikayeyi hatırlamayanımız yoktur herhalde. Karı koca turşuculukla geçinen, 6 çocuklu mutlu bir aile tablosu, turşu suyu kavgası yüzünden bozulur. Her bir ebeveyn 3’er çocuğunu yanına alır.
Neşeli Günler Hikayeyi hatırlamayanımız yoktur herhalde. Karı koca turşuculukla geçinen, 6 çocuklu mutlu bir aile tablosu, turşu suyu kavgası yüzünden bozulur. Her bir ebeveyn 3’er çocuğunu yanına alır.