Öğrenince ufkunuzun açılacağı, muhtemelen ilk kez duyacağınız 6 çarpıcı gerçek

Arşiv
Arşiv

Bu zamana kadar ''neden bilmiyordum'' diyeceğiniz gerçekleri öğrenmeye hazır mısınız?

Şimdi duyacaklarınızı bu yaşınıza kadar muhtemelen size kimse söylemedi. Fakat gelin biz bu tabuları yıkalım ve gerçekleri öğrenelim..

Öldükten sonra 7 dakika kadar beyniniz faal durumda kalır...

                                    Size şu an geçmişinizdeki bazı anları düşünün desek, düşüneceğiniz anlar çoktan bellidir. Mesela neredeyse her gece bunu zaten yapıyorsunuz değil mi? İşte siz öldükten sonra da beyniniz bilinçaltınızı yoklar ve bu kalıcı anıları ortaya çıkarır..
Öldükten sonra 7 dakika kadar beyniniz faal durumda kalır... Size şu an geçmişinizdeki bazı anları düşünün desek, düşüneceğiniz anlar çoktan bellidir. Mesela neredeyse her gece bunu zaten yapıyorsunuz değil mi? İşte siz öldükten sonra da beyniniz bilinçaltınızı yoklar ve bu kalıcı anıları ortaya çıkarır..
Uzay araçlarının çoğu Fransız Guyanası'ndan fırlatılır

                                    Ekvatorda yer çekimi etkisinin daha az olması nedeniyle, yakıt tasarrufu için birçok uzay aracı bu bölgeden fırlatılır..
Uzay araçlarının çoğu Fransız Guyanası'ndan fırlatılır Ekvatorda yer çekimi etkisinin daha az olması nedeniyle, yakıt tasarrufu için birçok uzay aracı bu bölgeden fırlatılır..
Afrika'da Ayı, Kurt gibi birçok hayvan yaşamaz
Bu gerçeği pek çok kişi bilmez. Afrika'da Ayı, Kurt gibi birçok tür bulunmaz. Kaplana ise çok nadir rastlanır. Daha önce duymadığınıza eminiz.
Afrika'da Ayı, Kurt gibi birçok hayvan yaşamaz Bu gerçeği pek çok kişi bilmez. Afrika'da Ayı, Kurt gibi birçok tür bulunmaz. Kaplana ise çok nadir rastlanır. Daha önce duymadığınıza eminiz.
Böbrek nakillerinin %90'ında çalışmayan böbrek çıkarılmaz

                                    Böbrek ana damara bağlı olduğu için çok büyük risk taşır. Bu yüzden çalışmayan böbrek öylece kalır ve nakil sonrası kişi 3 böbrek ile hayatına devam eder.
Böbrek nakillerinin %90'ında çalışmayan böbrek çıkarılmaz Böbrek ana damara bağlı olduğu için çok büyük risk taşır. Bu yüzden çalışmayan böbrek öylece kalır ve nakil sonrası kişi 3 böbrek ile hayatına devam eder.
Kalın giyinmek sizi ısıtmaz!

                                    Sizleri ısıtan şey, vücut ısınızın dışarıya kaçmamasıdır. Vücudumuz sürekli ısı üretir. Bu ısının dışarıya kaçmasını engellerseniz donmazsınız.
Kalın giyinmek sizi ısıtmaz! Sizleri ısıtan şey, vücut ısınızın dışarıya kaçmamasıdır. Vücudumuz sürekli ısı üretir. Bu ısının dışarıya kaçmasını engellerseniz donmazsınız.
Ölürken hayatın film şeridi gibi geçmesi

                                    Bunu hepimiz duymuşuzdur, fakat sebebi nedir? Biz söyleyelim; Can verirken beyniniz eski anıları tarayıp bu sorunun çözümünü aramaya başlar, bu yüzden eski anılarınız gözünüzün önüne gelir. Son dakika hayata dönen pek çok kişi bunu kanıtlamıştır.
Ölürken hayatın film şeridi gibi geçmesi Bunu hepimiz duymuşuzdur, fakat sebebi nedir? Biz söyleyelim; Can verirken beyniniz eski anıları tarayıp bu sorunun çözümünü aramaya başlar, bu yüzden eski anılarınız gözünüzün önüne gelir. Son dakika hayata dönen pek çok kişi bunu kanıtlamıştır.