Ölümü çok tartışılan Defne Joy Foster hakkında çekilen film için ortaya atılan iddaların sonu gelmiyor

Yönetmen Aslı Özge'nin bugün vizyona giren filmi 'Ansızın', ölümü olay yaratan ünlü oyuncu Defne Joy Foster'ı konu aldığı yönündeki haberlere yönetmen Özge'den cevap geldi.

Yönetmen Aslı Özge'nin Almanca çektiği ve bugün Türkiye'de vizyona giren filmi "Ansızın/Auf Einmal", Londra Film Festivali'ne seçilen filmler arasındaydı.

Gösterim için Londra'ya davet edilen Aslı Özge, gösterildiği ülkelerde büyük ilgi gören filmiyle ilgili olarak BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Özge, bazı medya organlarında "Defne Joy'un ölümünü anlatan film" olarak bahsedilen filminde Joy'un ölümünden değil, ölümün ardından yapılan haberlerden esinlendiğini belirtti.

Dünya galasını Berlin Film Festivali'nde yapan Ansızın, festivalden Label Europa Cinemas Özel Mansiyon Ödülü ile dönmüştü.

Görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen'in yaptığı filmin başrollerini Haneke'nin 'Beyaz Bant' ve Tarantino'nun 'Soysuzlar Çetesi' filmlerinde rol alan Sebastian Hülk, 'Sophie Scholl' filmiyle Berlin'de Gümüş Ayı ödülü kazanan Julia Jentsch ve Spielberg'in 'Münih' filminde rol alan Hans Zischler paylaşıyor.


Kaynak: www.bbc.com