Oxford açıkladı: Sürpriz bir bonus ile en komik 7 espri

Mizah göreceli bir kavram olmasına rağmen bilimin araştırma konusu olmayı başardı ve Oxford Üniversitesi dikkat çekici bir araştırma yaptı.

Oxford Üniversitesi Araştırmacıları en komik esprilerini tespit etmek adına ilginç bir araştırmaya imza attı.

London School of Economics'te eğitim gören 55 öğrenci üzerinde çalışan araştırmacılar, deneklere çeşitli şakalar yapıp fıkralar anlattılar. Sonuçları derleyen araştırma ekibi, en komik 7 espriye ulaştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan araştırma ekibi sorumlusu Profesör Robert Dunbar, “profesyonel esprinin misyonu, reaksiyonu doğrudan ve mümkün olduğunca hızlı almak olmalı. Karşınızdaki insanı iyi analiz etmeli ve onun sınırlarını aşmamalısınız. Bu sınırları aştığınızda en iyi esprilere daha gülünmez” ifadelerini kullandı.

Sürpriz bir bonus ile "bilim adamlarına göre" en komik 7 espri karşınızda...





İlahi salyangoz kardeş...
Adamın biri evinde otururken kapı çalar Kapıyı açar ve karşısında bir salyangoz görür. Salyangoz'u gördüğü gibi alır ve evinden uzağa fırlatır. Gel zaman git zaman, tam 3 yıl sonra kapısı tekrar çalar. Kapıyı açar, bir bakar aynı salyangoz. Ve salyangoz der ki, “Bunu neden yaptın şimdi?”
İlahi salyangoz kardeş... Adamın biri evinde otururken kapı çalar Kapıyı açar ve karşısında bir salyangoz görür. Salyangoz'u gördüğü gibi alır ve evinden uzağa fırlatır. Gel zaman git zaman, tam 3 yıl sonra kapısı tekrar çalar. Kapıyı açar, bir bakar aynı salyangoz. Ve salyangoz der ki, “Bunu neden yaptın şimdi?”
Bu defa güldürmedi...
Üç kafadar çölde gezerken bir tane sihirli lamba bulurlar. Lambanın içinden çıkan cin, her birine birer dilek hakkı verir. İlk adam, çölden kurtularak evine dönmek ister. İkinci adam da arkadaşının dileğinin aynısını diler. Son adam ise “Çok yalnız kaldım ve sıkıldım. Arkadaşlarımı geri getir” der.
Bu defa güldürmedi... Üç kafadar çölde gezerken bir tane sihirli lamba bulurlar. Lambanın içinden çıkan cin, her birine birer dilek hakkı verir. İlk adam, çölden kurtularak evine dönmek ister. İkinci adam da arkadaşının dileğinin aynısını diler. Son adam ise “Çok yalnız kaldım ve sıkıldım. Arkadaşlarımı geri getir” der.
Gerçek bir aşk hikayesi
Dünya Kupası finali için saha kenarından bilet alan adam, yanındaki koltuğun boş olduğunu fark eder. İki koltuk yanındaki koltuğa uzanarak, “Pardon, bu koltukta oturan var mı acaba” diye sorar. “Hayır” cevabını alan adam, “Bu koltuk boş öyle mi? İnanılmaz ya, böylesine tarihi bir final maçına şu koltukta biletin olacak ve gelmeyeceksin” der. Koltuğun boş olduğunu söyleyen adam bu kez sinirlenir ve “Koltuk boş ancak sahibi gelmediği için değil. Sahibi benim. Eşimle birlikte gelecektik ama kendisi öldü ve ben tek geldiğim için boş kaldı. Evlendiğimizden beri birlikte gelemediğimiz ilk dünya kupası finali oldu” cevabını verir. Bu dokunaklı hikaye karşısında duygulanan adam, “Çok üzüldüm, gerçekten korkunç bir olay ancak hiç mi arkadaşınız ya da akrabanız yoktu? Onlardan biriyle gelseydiniz de koltuk boş kalmasaydı” der. Üzüntülü adamcağız kafasını sallayarak cevap verir, "hepsi şu an cenazede, o yüzden gelemediler..."
Gerçek bir aşk hikayesi Dünya Kupası finali için saha kenarından bilet alan adam, yanındaki koltuğun boş olduğunu fark eder. İki koltuk yanındaki koltuğa uzanarak, “Pardon, bu koltukta oturan var mı acaba” diye sorar. “Hayır” cevabını alan adam, “Bu koltuk boş öyle mi? İnanılmaz ya, böylesine tarihi bir final maçına şu koltukta biletin olacak ve gelmeyeceksin” der. Koltuğun boş olduğunu söyleyen adam bu kez sinirlenir ve “Koltuk boş ancak sahibi gelmediği için değil. Sahibi benim. Eşimle birlikte gelecektik ama kendisi öldü ve ben tek geldiğim için boş kaldı. Evlendiğimizden beri birlikte gelemediğimiz ilk dünya kupası finali oldu” cevabını verir. Bu dokunaklı hikaye karşısında duygulanan adam, “Çok üzüldüm, gerçekten korkunç bir olay ancak hiç mi arkadaşınız ya da akrabanız yoktu? Onlardan biriyle gelseydiniz de koltuk boş kalmasaydı” der. Üzüntülü adamcağız kafasını sallayarak cevap verir, "hepsi şu an cenazede, o yüzden gelemediler..."
Bir adımda kovulma rehberi
Genç bir adam yeni girdiği işe geç kalır. Ofise geldiğinde patronu “8:30'da burada olmalıydın” diye azarlar. Genç adamın cevabı herkesi derin düşüncelere sev eder, “Neden, 8:30'da ne oldu ki?”
Bir adımda kovulma rehberi Genç bir adam yeni girdiği işe geç kalır. Ofise geldiğinde patronu “8:30'da burada olmalıydın” diye azarlar. Genç adamın cevabı herkesi derin düşüncelere sev eder, “Neden, 8:30'da ne oldu ki?”
Çocuk zehir çıktı Rıza Baba
Çocuğun biri berbere gider. Dükkana giren çocuğu gören berber, yanındaki müşterinin kulağına eğilir ve 'Bu gördüğün çocuk var ya, dünyanın en salak çocuğu. Şimdi beni iyi izle, kanıtlayacağım' der. Sağ eline 1 dolar, sol eline ise 2 tane çeyreklik koyan berber, çocuğu yanına çağırır ve birini seçmesini söyler. Çocuk çeyreklikleri alır ve dükkandan ayrılır. Müşterisine dönen berber, 'gördün mü bak, yine çeyreklikleri aldı. Bu çocuk hiç ders almıyor' der. İşi bittikten sonra dükkandan çıkan müşteri yolda az önceki çocukla karşılaşır. Çocuğu durduran müşteri, “Neden 1 dolar yerine çeyreklikleri aldın' diye sorar. Çocuk bilmiş bir edayla cevap verir, “1 doları aldığım gün oyun biter”
Çocuk zehir çıktı Rıza Baba Çocuğun biri berbere gider. Dükkana giren çocuğu gören berber, yanındaki müşterinin kulağına eğilir ve 'Bu gördüğün çocuk var ya, dünyanın en salak çocuğu. Şimdi beni iyi izle, kanıtlayacağım' der. Sağ eline 1 dolar, sol eline ise 2 tane çeyreklik koyan berber, çocuğu yanına çağırır ve birini seçmesini söyler. Çocuk çeyreklikleri alır ve dükkandan ayrılır. Müşterisine dönen berber, 'gördün mü bak, yine çeyreklikleri aldı. Bu çocuk hiç ders almıyor' der. İşi bittikten sonra dükkandan çıkan müşteri yolda az önceki çocukla karşılaşır. Çocuğu durduran müşteri, “Neden 1 dolar yerine çeyreklikleri aldın' diye sorar. Çocuk bilmiş bir edayla cevap verir, “1 doları aldığım gün oyun biter”
Kemikleri sızlaşmıştır
Çin'in nüfusu 1 milyar. Şaka değil, 1 milyar. Yani milyonda bir rastlanacak bir tip olsan dahi senden 100 tane var demektir…
Kemikleri sızlaşmıştır Çin'in nüfusu 1 milyar. Şaka değil, 1 milyar. Yani milyonda bir rastlanacak bir tip olsan dahi senden 100 tane var demektir…
Gerçek dost
İki kampçı, çadırlarını kurmadan önce çevreyi keşfe çıkarlar. Ormanın içerisinde gezerken yaklaşık 100 metre uzakta büyük bir ayı olduğunu fark ederler. Aynı anda ayı da kampçı arkadaşları fark eder ve onlara doğru koşmaya başlar. Kampçılardan biri hemen sırt çantasını çıkarır ve telaşla koşu ayakkabılarını giyer. Bunu gören diğer kampçı şaşırır ve sorar, 'Delirdin mi sen, ne yapıyorsun? Koşu ayakkabıları ayıdan hızlı koşmanı sağlar mı sence?' Ayakkabılarını giyen kampçı cevap verir, 'Ayıdan hızlı koşmama gerek yok, senden hızlı koşsam yeter…'
Gerçek dost İki kampçı, çadırlarını kurmadan önce çevreyi keşfe çıkarlar. Ormanın içerisinde gezerken yaklaşık 100 metre uzakta büyük bir ayı olduğunu fark ederler. Aynı anda ayı da kampçı arkadaşları fark eder ve onlara doğru koşmaya başlar. Kampçılardan biri hemen sırt çantasını çıkarır ve telaşla koşu ayakkabılarını giyer. Bunu gören diğer kampçı şaşırır ve sorar, 'Delirdin mi sen, ne yapıyorsun? Koşu ayakkabıları ayıdan hızlı koşmanı sağlar mı sence?' Ayakkabılarını giyen kampçı cevap verir, 'Ayıdan hızlı koşmama gerek yok, senden hızlı koşsam yeter…'
Bonus: En kötü espri ise bu seçildi
Hayvanlar, insanların en iyi dostları olamaz. Çünkü bir hayvan sizi havalimanından alamaz.
Bonus: En kötü espri ise bu seçildi Hayvanlar, insanların en iyi dostları olamaz. Çünkü bir hayvan sizi havalimanından alamaz.