"Özür dile diyorlar ya, ben kendimden özür dileyebilirim"

Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna" kitabına yaptığı "Madonna'nın hayatını anlatıyor" yorumu ile gündemin üst sıralarına oturan Funda Özkalyoncuoğlu yaptığı gafla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Tv 8 televizyonun da yayınlanan "Söylemezsem Olmaz" programında yorumculuk yapan Özkalyancuoğlu, filme çevrilmesi planlanan "Kürk Mantolu Madonna" kitabıyla ilgili; "Kitaplar filme uyarlanınca ben sevmiyorum. Ama burada Madonna'nın hayatı da enteresan olabilir bizim için. Yani aşkları, ilişkileri filan" şeklindeki yorumuyla kitabın dünyaca ünlü şarkıcı Madonna'ya yazıldığını öne sürmüştü.
Yaptığı bu gaf ile gündem olan ve ağır eleştirilere maruz kalan ünlü yorumcu ise yaptığı gaf ile ilgili olarak katıldığı bir radyo programında bir açıklama yaptı:
"Ben Kuyucaklı Yusuf'u da okudum vallahi kitabı çok hatırlamıyorum. Tamamen yanlış anladım. Çünkü neden? Ben NTV'de radyo programı yaptım, insanlar benim neyi ne kadar okuduğumu aşağı yukarı bilir. Jess bana anlatmaya çalışıyor, ben anlayamıyorum hala. Onunla bir tartışmamız da yok. Günün sonunda geldiğimiz noktada şuna şaşırdım. Ben çok cahil bir kadınım diyelim, ne kadar cahil olduğunu da bilmeyen şuursuz bir kadınım. Sokağa çıksak bir kadını linç etme istatiği yapsak, bu istatistik çıkmazdı. Ben cahilliğimin şöyle geri dönmesinden çok mutluyum. Ülke ortalamasında insanların merhamet noktası. Ne kadar çok edebiyat sever varmış, ne kadar çok Sabahattin Ali okuyan varmış. Ben özür dilerim kendimden, Sabahattin Ali'nin ailesinden, edebiyat severlerden. Bir edebiyat öğretmeni benim ölmüş anneme küfrediyor. Ben her şeyi tolere eden bir insanım." derken, kitabı okuyup okumadığı konusuna ise;
"Neticede ben bir magazin programcısıyım. Özür dile diyorlar ya, ben kendimden özür dileyebilirim. Buna emin olun ki ben o kitabı okudum. Kitabı okuyalı 40 sene oldu. Anlarsınız kaç yaşında olduğumu. Galiba bir de o konuya çok önceden hazırlanmadığım için hatalı bir durum oldu. Peki bu dünyanın sonu mu?" diyerek yanıt verdi.