Profesyonel 6.sezonunda da seyircisiyle buluşuyor

İstanbul Devlet tiyatrosunun en uzun soluklu oyunu olan Profesyonel, 6.sezonuna başladı. Oyun sezonun ilk gösterimine de kapalı gişe ile başlıyor.

Yetkin Dikinciler ve Bülent Emin Yarar ikilisini aynı sahnede buluşturan Profesyonel; tam 6 sezondur seyircisiyle buluşuyor. Daha sezonun ilk oyunundan itibaren bilet bulmanın çok zor olduğu oyun nasıl bu kadar çok sevildi? Oyun bize ne anlatıyor? hepsini merak ettik ve sizler için derledik.
Oyun seyirciyle nasıl buluştu?

                                    
                                    Sırp oyun yazarı Duşan Kovacevic'in 1990 yılında yazdığı komedi tarzındaki bir tiyatro oyunu olarak doğan bu eser, 2002 yılında filme de çekilmiştir. Oyunun ana kahramanları; 40 yaşlarında bir edebiyatçı, bir sekreter ve gizli bir polistir.
Oyun seyirciyle nasıl buluştu? Sırp oyun yazarı Duşan Kovacevic'in 1990 yılında yazdığı komedi tarzındaki bir tiyatro oyunu olarak doğan bu eser, 2002 yılında filme de çekilmiştir. Oyunun ana kahramanları; 40 yaşlarında bir edebiyatçı, bir sekreter ve gizli bir polistir.
İstanbul seyircisiyle tanışma dönemi

                                    
                                    Ankara Devlet tiyatrosu sanatçısı Işıl Kasapoğlu yönetiminde 2010 yılında sahneye konulan oyun İstanbul devlet tiyatrosunda sahnelenmeye başladı. Oyunun 2 ana karakterini Yetkin Dikinciler B.Emin Yarar canlandırıyordu. Oyun daha ilk sezonunda B. Emin Yarar'a 2010 Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu,Yetkin Dikinciler'e ise 2010 Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü kazandırdı.
İstanbul seyircisiyle tanışma dönemi Ankara Devlet tiyatrosu sanatçısı Işıl Kasapoğlu yönetiminde 2010 yılında sahneye konulan oyun İstanbul devlet tiyatrosunda sahnelenmeye başladı. Oyunun 2 ana karakterini Yetkin Dikinciler B.Emin Yarar canlandırıyordu. Oyun daha ilk sezonunda B. Emin Yarar'a 2010 Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu,Yetkin Dikinciler'e ise 2010 Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü kazandırdı.
Profesyonel İsveç'de

                                    
                                    Oyun 2012 yılında İsveç Kültür Bakanlığının desteği ile hazırlanan ve Ulusal Turne Tiyatrosu bünyesinde yer alan derneğin organizasyonu ile İsveç'de de sahne almıştı.
Profesyonel İsveç'de Oyun 2012 yılında İsveç Kültür Bakanlığının desteği ile hazırlanan ve Ulusal Turne Tiyatrosu bünyesinde yer alan derneğin organizasyonu ile İsveç'de de sahne almıştı.
Adını yaşayan oyun

                                    
                                    Profesyonel, isminin anlamını taşıyarak 6 sezonunu hep kapalı gişe yaparak devirdi. Onun bu başarısının altında yatan sırrı; oyuna giden ve gitme isteği olan sosyal medya kullanıcıları şu şekilde anlatıyor
Adını yaşayan oyun Profesyonel, isminin anlamını taşıyarak 6 sezonunu hep kapalı gişe yaparak devirdi. Onun bu başarısının altında yatan sırrı; oyuna giden ve gitme isteği olan sosyal medya kullanıcıları şu şekilde anlatıyor

                                    
                                    Yazan/Kaynak: tiyatrogunlugu.com
Yazan/Kaynak: tiyatrogunlugu.com
Oyun bize ne anlatıyor?

                                    
                                    Konu itibariyle: Yugoslavya'da sosyalizmin çözülüş döneminde yaşayan bir entelektüelin yaşam öyküsünü ele alır. Toplumsal ve politik süreci bir kara komedi türünde ve ironik bir üslupla ele alıyor. 
Oyunun ana karakteri yazar Theo'dur. Diğer karakter ise; onun hayatını dışarıdan bir gözlemci olarak anlatan ve geçmişin yönünü değiştiren sivil polis karakteridir. 

Oyun bize şu soruyu sorar: Bir insan diğerinin geçmişini değiştirebilir mi?
Oyun bize ne anlatıyor? Konu itibariyle: Yugoslavya'da sosyalizmin çözülüş döneminde yaşayan bir entelektüelin yaşam öyküsünü ele alır. Toplumsal ve politik süreci bir kara komedi türünde ve ironik bir üslupla ele alıyor. Oyunun ana karakteri yazar Theo'dur. Diğer karakter ise; onun hayatını dışarıdan bir gözlemci olarak anlatan ve geçmişin yönünü değiştiren sivil polis karakteridir. Oyun bize şu soruyu sorar: Bir insan diğerinin geçmişini değiştirebilir mi?

                                    
                                    Severek izleyip,takip edebileceğiniz bu oyunun 10. sezonunu da görmesini diliyoruz. Ve eğer henüz gitmediyseniz; gidip izlemenizi öneriyoruz. Keyifli Seyirler :)
Severek izleyip,takip edebileceğiniz bu oyunun 10. sezonunu da görmesini diliyoruz. Ve eğer henüz gitmediyseniz; gidip izlemenizi öneriyoruz. Keyifli Seyirler :)