Sinemanın çocuk yıldızlarının şimdiki halleri ve hikayeleri

Sonlarına eklenen "-cik, -cık" ekleriyle acı hikayelerin iyi ve saf çocuk yüzleriyle kamera karşısına geçmişti onlar... Yıllar geçti ve hepsi büyüdü. Kimi hikayesi gibi acıyı tattı, kimi ise mutluluğu.

Şimdi onlar nerededir, bilmediğimiz hikayelerinde neler gizli bilmek isterseniz içeriğimize eşlik edin.
Ayşecik - Zeynep Değirmencioğlu

                                    Aralarında en meşhur olanı oydu belki de ... Çocuk yaşta dönemin en büyük yıldızlarıyla kamera karşısına geçmiş, genç kızlığının belirli bir dönemine kadar oyunculuğunu sürdürmüştü. Senarist olan babası aracılığıyla sinema kariyerine başlamıştı. Evlendikten sonra ise kendini kamera önlerinden çekmişti.
Ayşecik - Zeynep Değirmencioğlu Aralarında en meşhur olanı oydu belki de ... Çocuk yaşta dönemin en büyük yıldızlarıyla kamera karşısına geçmiş, genç kızlığının belirli bir dönemine kadar oyunculuğunu sürdürmüştü. Senarist olan babası aracılığıyla sinema kariyerine başlamıştı. Evlendikten sonra ise kendini kamera önlerinden çekmişti.
Ömercik - Ömer Dönmez

                                    "Oynadığım filmlerde hep iyiler kazandı, gerçek hayatta ben kaybettim" demişti bir röportajında ... Onun oyunculuğa girmesi Ses Dergisinin açtığı yarışmada çocuk yıldız seçilmesiyle oldu. Orta 2. sınıftayken okulunu bıraktı. Küçük Ayşecik ile teyze çocuklarıydı. Geçirdiği kaza sebebiyle gözlerinden birini kaybetti. İleri ki yıllarında ise küçük rollerde yer alarak ekranlarda yer aldı. Verdiği bir röportaja göre de gözünü kaybedince onu kimse aramamıştı.
Ömercik - Ömer Dönmez "Oynadığım filmlerde hep iyiler kazandı, gerçek hayatta ben kaybettim" demişti bir röportajında ... Onun oyunculuğa girmesi Ses Dergisinin açtığı yarışmada çocuk yıldız seçilmesiyle oldu. Orta 2. sınıftayken okulunu bıraktı. Küçük Ayşecik ile teyze çocuklarıydı. Geçirdiği kaza sebebiyle gözlerinden birini kaybetti. İleri ki yıllarında ise küçük rollerde yer alarak ekranlarda yer aldı. Verdiği bir röportaja göre de gözünü kaybedince onu kimse aramamıştı.
Sezercik - Sezer İnanoğlu

                                    Yapımcı Berker İnanoğlu'nun oğlu, yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu'nun yeğenidir. Sinemadan uzak kalması zor gibi görünüyor pek tabii. Tıpkı Ayşecik gibi döneminin en meşhur çocuk oyuncusu oldu. Az filmde rol aldı ama yetişkin olunca da kamera karşısına geçti ne var ki istediği ilgiyi göremedi. Sonrasında gözlerden kayboldu yıllar sonra filmlerinde savaştığı kötü adamların işlediği suçlardan biriyle gündeme geldi ve geçtiğimiz yıl tutuklandı.
Sezercik - Sezer İnanoğlu Yapımcı Berker İnanoğlu'nun oğlu, yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu'nun yeğenidir. Sinemadan uzak kalması zor gibi görünüyor pek tabii. Tıpkı Ayşecik gibi döneminin en meşhur çocuk oyuncusu oldu. Az filmde rol aldı ama yetişkin olunca da kamera karşısına geçti ne var ki istediği ilgiyi göremedi. Sonrasında gözlerden kayboldu yıllar sonra filmlerinde savaştığı kötü adamların işlediği suçlardan biriyle gündeme geldi ve geçtiğimiz yıl tutuklandı.
Yumurcak - İlker İnanoğlu

                                    Yapımcı,yönetmen Türker İnanoğlu ve Türk sinemasının 4 büyük kadın oyuncusundan biri olarak kabul edilen Filiz Akın'ın oğlu olan İlker İnanoğlu; kuzeni Sezer İnanoğlu gibi oyunculuğa adım atmıştır fakat popülaritesi  Sezercik kadar olamamıştı. Belki de bunun sebebi filmlerinde yalnızca annesiyle oynaması ve çoğunlukla zengin çocuğu olmasaydı. Oyunculuğu hiç bırakmadı, bugün profesyonel olarak kariyerine devam ediyor.
Yumurcak - İlker İnanoğlu Yapımcı,yönetmen Türker İnanoğlu ve Türk sinemasının 4 büyük kadın oyuncusundan biri olarak kabul edilen Filiz Akın'ın oğlu olan İlker İnanoğlu; kuzeni Sezer İnanoğlu gibi oyunculuğa adım atmıştır fakat popülaritesi Sezercik kadar olamamıştı. Belki de bunun sebebi filmlerinde yalnızca annesiyle oynaması ve çoğunlukla zengin çocuğu olmasaydı. Oyunculuğu hiç bırakmadı, bugün profesyonel olarak kariyerine devam ediyor.
Gülşah - Gülşah (Soydan) Alkoçlar

                                    Sinemanın 4 büyük kadın oyuncusundan biri olarak kabul edilen Hülya Koçyiğit ile ünlü futbolcu ve yorumcu Selim Soydan'ın kızı olan Soydan aslında bir nevi küçük Ayşecik idi. Onun yetişkinlik döneminde küçük kız çocuğu açığını o kapatıyordu fakat fazla bir film çalışması olmadı. Kendi isteği ile oyunuculuğu bıraktı ve 18 yaşında genç iş adamı Ender Alkoçlar ile evlendi. Şimdilerde kızları ve eşi ile cemiyet hayatının tanınan/saygın  yüzlerini oluşturuyorlar.
Gülşah - Gülşah (Soydan) Alkoçlar Sinemanın 4 büyük kadın oyuncusundan biri olarak kabul edilen Hülya Koçyiğit ile ünlü futbolcu ve yorumcu Selim Soydan'ın kızı olan Soydan aslında bir nevi küçük Ayşecik idi. Onun yetişkinlik döneminde küçük kız çocuğu açığını o kapatıyordu fakat fazla bir film çalışması olmadı. Kendi isteği ile oyunuculuğu bıraktı ve 18 yaşında genç iş adamı Ender Alkoçlar ile evlendi. Şimdilerde kızları ve eşi ile cemiyet hayatının tanınan/saygın yüzlerini oluşturuyorlar.
Bacaksız - Tuncay Akça

                                    Ertem Eğilmez filmlerinin baş çocuk oyuncusu olarak kariyerine başlayan Akça, gülüşüyle şöhret olmuş sonrasında ise kariyerini hiç bırakmadan devam ettirmiştir. Bu yönüyle de diğer çocuk oyunculardan ayrı bir yerde durdu hep. O oyunculuğa girişini şöyle anlatıyor:
"Sinemaya girmem 1975 yılında oldu. O dönemde bizim oturduğumuz Koşuyolu'na Hababam Sınıfı'nı çekmeye gelmişlerdi. Beni de arkadaşım zorla götürdü. Ben de o zamanlar ayakkabı boyacılığı yapan, manava, bakkala, kasaba yardım eden, ufak tefek, sıralara yetişemeyen sevimli bir çocuktum. Ertem Eğilmez, Adile Naşit'e bir rol anlatıyordu. Bana da ilginç geldi ve gülmeye başladım. Ama öyle bir gülmüşüm ki hayatında hiç film yakmayan, stop demeyen, Ertem Eğilmez stop dedi. Rahmetli Ertem Eğilmez çağırdı beni yanına, ayakkabısını boyattı. 10 lira verdi bana, 10 tane ayakkabı parası. 'Ayıp değil mi neden gülüyorsun' dedi. Aradan zaman geçtikten sonra “Yarın çantanı al, üniformanı giy gel” dedi. Sıraya dizilmiş öğrencilerin arasından “Geç bakalım şunların içinden ve gül” dedi. Bizim Hababam Sınıfı'na ve sinemaya girişimiz böyle tesadüfî gerçekleşti."
Tuncay Akça
Bacaksız - Tuncay Akça Ertem Eğilmez filmlerinin baş çocuk oyuncusu olarak kariyerine başlayan Akça, gülüşüyle şöhret olmuş sonrasında ise kariyerini hiç bırakmadan devam ettirmiştir. Bu yönüyle de diğer çocuk oyunculardan ayrı bir yerde durdu hep. O oyunculuğa girişini şöyle anlatıyor: "Sinemaya girmem 1975 yılında oldu. O dönemde bizim oturduğumuz Koşuyolu'na Hababam Sınıfı'nı çekmeye gelmişlerdi. Beni de arkadaşım zorla götürdü. Ben de o zamanlar ayakkabı boyacılığı yapan, manava, bakkala, kasaba yardım eden, ufak tefek, sıralara yetişemeyen sevimli bir çocuktum. Ertem Eğilmez, Adile Naşit'e bir rol anlatıyordu. Bana da ilginç geldi ve gülmeye başladım. Ama öyle bir gülmüşüm ki hayatında hiç film yakmayan, stop demeyen, Ertem Eğilmez stop dedi. Rahmetli Ertem Eğilmez çağırdı beni yanına, ayakkabısını boyattı. 10 lira verdi bana, 10 tane ayakkabı parası. 'Ayıp değil mi neden gülüyorsun' dedi. Aradan zaman geçtikten sonra “Yarın çantanı al, üniformanı giy gel” dedi. Sıraya dizilmiş öğrencilerin arasından “Geç bakalım şunların içinden ve gül” dedi. Bizim Hababam Sınıfı'na ve sinemaya girişimiz böyle tesadüfî gerçekleşti." Tuncay Akça
Minik Cadı - Çiçek Dilligil

                                    Sanatçı bir ailenin kızı olan Dilligil; tiyatro deyince akla ilk gelen isim olan Avni ve Belkıs Dilligil çiftinin kızı, sinemanın kötü kadını tiplemesiyle ünlenen Aliye Rona ise halasıdır.. Minik cadı ismiyle sinemada yer almış sonrasında bu işi profesyonelliğe taşımıştır. Kardeşi Rahmi Dilligil de kendisi gibi oyuncudur.
Minik Cadı - Çiçek Dilligil Sanatçı bir ailenin kızı olan Dilligil; tiyatro deyince akla ilk gelen isim olan Avni ve Belkıs Dilligil çiftinin kızı, sinemanın kötü kadını tiplemesiyle ünlenen Aliye Rona ise halasıdır.. Minik cadı ismiyle sinemada yer almış sonrasında bu işi profesyonelliğe taşımıştır. Kardeşi Rahmi Dilligil de kendisi gibi oyuncudur.
Kahraman - Kahraman Kıral

                                    Canım kardeşim filmi ile tanınan Kahraman Kıral, çoğunlukla hüzünlü filmlerde rol aldı. Çok da sürdürmeden de oyunculuğu bıraktı. Şimdilerde oyunculuktan çok uzak bir kariyer hayatına sahip. Yalnızca 4 yıl oyunculuk yapmıştır.
Kahraman - Kahraman Kıral Canım kardeşim filmi ile tanınan Kahraman Kıral, çoğunlukla hüzünlü filmlerde rol aldı. Çok da sürdürmeden de oyunculuğu bıraktı. Şimdilerde oyunculuktan çok uzak bir kariyer hayatına sahip. Yalnızca 4 yıl oyunculuk yapmıştır.
Parla Şenol

                                    Sinemada belirli bir isim alarak tüm filmlerinde rol almayan belkide tek isimdi. Katıldığı bir “artist yarışması”nda 260 çocuk arasından oy birliği ile birinci seçilerek 5 yaşında oyunculuk kariyerine başlayıp 38 film çevirdi, sonrasında veda etti. Büyüdüğünde ise hem tiyatro/sinema oyuncusu hem de seslendirme sanatçısı olarak sanat yaşamına devam etti. Aynı zamanda 17 yıl şarkıcılık yaptı.
Parla Şenol Sinemada belirli bir isim alarak tüm filmlerinde rol almayan belkide tek isimdi. Katıldığı bir “artist yarışması”nda 260 çocuk arasından oy birliği ile birinci seçilerek 5 yaşında oyunculuk kariyerine başlayıp 38 film çevirdi, sonrasında veda etti. Büyüdüğünde ise hem tiyatro/sinema oyuncusu hem de seslendirme sanatçısı olarak sanat yaşamına devam etti. Aynı zamanda 17 yıl şarkıcılık yaptı.