Sosyal medya kodlarını biliyor musunuz?

Hayatın kendisinden beslenen sosyal medyanın da artık bir dili var

Sosyal medya, artık hayatın her köşesinde; sosyalleşmek için sosyal medya, sosyalleşme ortamında sosyal medya… Akıllı telefon uygulamaları iş yemeklerinde, aile yahut arkadaş toplantılarında vazgeçilmez durumda. İnsanlar sosyal medya sayesinde kendilerini en rahat, en samimi şekilde ifade etmeyi başarıyorlar. Siz, hiç iş yemeğinden selfie çekmeden dönen bir iş arkadaşı grubu gördünüz mü? I ııı, bu artık mümkün değil.
Alışma evresi bitti mi?
Hal böyleyken sosyal medyada geçirdiğimiz zaman da artıyor. Üstelik telefonlardan kalkmayan kafalar artık normalleşmiş durumda. Sosyal medyaya alışma evresinde “Bırak artık şu telefonu” tripleri havada uçuşurken; şimdi çaresiz bir alışma evresi var.
Alışma evresi bitti mi? Hal böyleyken sosyal medyada geçirdiğimiz zaman da artıyor. Üstelik telefonlardan kalkmayan kafalar artık normalleşmiş durumda. Sosyal medyaya alışma evresinde “Bırak artık şu telefonu” tripleri havada uçuşurken; şimdi çaresiz bir alışma evresi var.
Akıllı telefonlar varken arkadaşa ihtiyaç yok.
Akıllı telefonlar varken, başka kimseye ihtiyaç duymadınız doğrudur; biliyoruz. Siz yine de kendinizi fazla kaptırmayın; bizden söylemesi.
Akıllı telefonlar varken arkadaşa ihtiyaç yok. Akıllı telefonlar varken, başka kimseye ihtiyaç duymadınız doğrudur; biliyoruz. Siz yine de kendinizi fazla kaptırmayın; bizden söylemesi.
“Sosyal” hayatın içinde hayat var.
Artık evden çıkmak için ayakkabılarınızın bağcıklarını bağlarken bile, sosyal medyada fotoğraf bakıp beğendiğinizi biliyoruz. Eğer uzun süredir bir içerik paylaşmıyorsanız kendinizi eksik hissediyorsunuz ve yeni bir paylaşım için doğru şeyi arıyorsunuz, bunu da biliyoruz.
“Sosyal” hayatın içinde hayat var. Artık evden çıkmak için ayakkabılarınızın bağcıklarını bağlarken bile, sosyal medyada fotoğraf bakıp beğendiğinizi biliyoruz. Eğer uzun süredir bir içerik paylaşmıyorsanız kendinizi eksik hissediyorsunuz ve yeni bir paylaşım için doğru şeyi arıyorsunuz, bunu da biliyoruz.
Gülümse, çekiyoruz.
Selfie, bir dünya meselesi… O çekilen karede kimse kendini beğenmez; düşünsenize 20 kişinin olduğunu… Herkes beğenene kadar fotoğraf çekmek zorundaysanız, işiniz zor. O an zaman durur, herkes çok mutlu, çok güzel ve gülümseyin, çekiyoruz. pey-nir.
Gülümse, çekiyoruz. Selfie, bir dünya meselesi… O çekilen karede kimse kendini beğenmez; düşünsenize 20 kişinin olduğunu… Herkes beğenene kadar fotoğraf çekmek zorundaysanız, işiniz zor. O an zaman durur, herkes çok mutlu, çok güzel ve gülümseyin, çekiyoruz. pey-nir.
Sosyal medyaca biliyor musunuz?
E her şeyin bir üslubu var; sosyal medyanın da öyle… Kendine ait bir dil, bir üslubu var. Peki siz sosyal medya terimlerini biliyor musunuz?
Sosyal medyaca biliyor musunuz? E her şeyin bir üslubu var; sosyal medyanın da öyle… Kendine ait bir dil, bir üslubu var. Peki siz sosyal medya terimlerini biliyor musunuz?
Like’la beni, like’layayım seni.
Şimdi bu iş şöyle ilerliyor; yeni biriyle tanışıyorsunuz; sonra birbirinizi Instagram'dan ekliyorsunuz. Gizliden gizliye hesaplar karıştırılıyor; artık ilk beğeni kimden gelirse… En cesur olan ilk beğeniyi yapıyor ve sırasıyla devamı geliyor. Bunun dışında “beğen” butonunun bir esprisi kalmadı artık. Şimdilerde herkes tecrübeli; sadece belli hesapların paylaşımları beğeniliyor. Herkesin hayran olup beğenerek takip ettiği birkaç sayfa var ve onların paylaşımları kötü de olsa beğeniliyor.
Like’la beni, like’layayım seni. Şimdi bu iş şöyle ilerliyor; yeni biriyle tanışıyorsunuz; sonra birbirinizi Instagram'dan ekliyorsunuz. Gizliden gizliye hesaplar karıştırılıyor; artık ilk beğeni kimden gelirse… En cesur olan ilk beğeniyi yapıyor ve sırasıyla devamı geliyor. Bunun dışında “beğen” butonunun bir esprisi kalmadı artık. Şimdilerde herkes tecrübeli; sadece belli hesapların paylaşımları beğeniliyor. Herkesin hayran olup beğenerek takip ettiği birkaç sayfa var ve onların paylaşımları kötü de olsa beğeniliyor.
Başkalarının düşüncesi artık çok önemli.
Her paylaşımınızın altına kalp bırakan en yakın arkadaşınızdan başka bir şey bu; yaratıcı birkaç cümleyle fotoğrafınıza yorum bırakanlar da ilk beğeniyi atan kadar cesur. Siz ne kadar yorum atarsanız, paylaşımlarınıza o kadar yorum döner.
Başkalarının düşüncesi artık çok önemli. Her paylaşımınızın altına kalp bırakan en yakın arkadaşınızdan başka bir şey bu; yaratıcı birkaç cümleyle fotoğrafınıza yorum bırakanlar da ilk beğeniyi atan kadar cesur. Siz ne kadar yorum atarsanız, paylaşımlarınıza o kadar yorum döner.
DM’den yürüyün gidin.
DM, Instagram hesabından atılan direkt mesajlar bölümüne verilen isim. Buradan Istagram arkadaşlarınıza, iletişim kurmak istediğiniz kişilere mesaj atabilirsiniz.
DM’den yürüyün gidin. DM, Instagram hesabından atılan direkt mesajlar bölümüne verilen isim. Buradan Istagram arkadaşlarınıza, iletişim kurmak istediğiniz kişilere mesaj atabilirsiniz.
Topluca DM’den yürümek…
Toplu DM mesajları, reklam amacıyla atılır. Kimi zaman gelişi güzel seçilen, kimi zaman da özellikle seçilmiş isimlere atılan mesajların neredeyse hepsi reklam içerir.
Topluca DM’den yürümek… Toplu DM mesajları, reklam amacıyla atılır. Kimi zaman gelişi güzel seçilen, kimi zaman da özellikle seçilmiş isimlere atılan mesajların neredeyse hepsi reklam içerir.
Sapchat sizi izliyor, dikkat!
Snapchat'te izlediğiniz paylaşımların hepsi sizi görüyor. Hangi arkadaşınızın hangi fotoğrafına baktığınız seyrediliyor. Hele bir de ekran görüntüsü alırsanız dikkat; karşı tarafa hemen bildirim gidiyor.
Sapchat sizi izliyor, dikkat! Snapchat'te izlediğiniz paylaşımların hepsi sizi görüyor. Hangi arkadaşınızın hangi fotoğrafına baktığınız seyrediliyor. Hele bir de ekran görüntüsü alırsanız dikkat; karşı tarafa hemen bildirim gidiyor.
Snapchat durur mu? Onda da DM var.	
Snapchat DM'sinde arkadaşınızın paylaştığı fotoğrafın üzerine resim çizip yorum yapma şansınız var. DM'den arkadaşlarınıza bol bol fotoğraf atın.
Snapchat durur mu? Onda da DM var. Snapchat DM'sinde arkadaşınızın paylaştığı fotoğrafın üzerine resim çizip yorum yapma şansınız var. DM'den arkadaşlarınıza bol bol fotoğraf atın.
Twitter’da timeline’dan Snapchat’e…
Tam Instagram'a alışmışken, şimdi de Snapchat girdi akıllı telefonlara… E Twitter mı kaldı? Unutuldu gitti. Twitter ana sayfasına bakan kim kaldı; kimse. Artık Twitter sayfası yerine Snapchat filtreleri var.
Twitter’da timeline’dan Snapchat’e… Tam Instagram'a alışmışken, şimdi de Snapchat girdi akıllı telefonlara… E Twitter mı kaldı? Unutuldu gitti. Twitter ana sayfasına bakan kim kaldı; kimse. Artık Twitter sayfası yerine Snapchat filtreleri var.
Artık “sadece arkadaş” bile değiliz.
Çok havalı değil mi, bir arkadaşınızı listenizden çıkarıyor olmak. Yine de aile büyüklerinizin dışında kim giriyor ki artık Facebook'a; kimse onu listenizden çıkardığınızı fark etmeyecek bile.
Artık “sadece arkadaş” bile değiliz. Çok havalı değil mi, bir arkadaşınızı listenizden çıkarıyor olmak. Yine de aile büyüklerinizin dışında kim giriyor ki artık Facebook'a; kimse onu listenizden çıkardığınızı fark etmeyecek bile.
Facebook artık annelerin elinde.
Yeni gelen sosyal medya uygulamalarıyla, Facebook artık rafa kaldırıldı.
Facebook artık annelerin elinde. Yeni gelen sosyal medya uygulamalarıyla, Facebook artık rafa kaldırıldı.
Yeni bir terim daha: stalklamak.
Yeni terimlere devam elbette. “Stalklamak” gizlice takip etmek demek. Gizliden gizliye birinin sayfasındaki tüm fotoğraflara baştan aşağı bakmak, onu “stalklamak” anlamına geliyor.
Yeni bir terim daha: stalklamak. Yeni terimlere devam elbette. “Stalklamak” gizlice takip etmek demek. Gizliden gizliye birinin sayfasındaki tüm fotoğraflara baştan aşağı bakmak, onu “stalklamak” anlamına geliyor.
1 saniyelik video, boomerang modası...
Şimdi de “boomerang” uygulaması moda. Bu uygulamayla hareketli video çekebiliyorsunuz. Herkes eğlenceli ve samimi bloglar, sayfalar takip etmek ister. Boomerang uyulaması bunun için çok doğru bir adres. İyi hazırlanmış bir hareketli video gibisi yok; özgür ve yaratıcı olun, boomerang çekin.
1 saniyelik video, boomerang modası... Şimdi de “boomerang” uygulaması moda. Bu uygulamayla hareketli video çekebiliyorsunuz. Herkes eğlenceli ve samimi bloglar, sayfalar takip etmek ister. Boomerang uyulaması bunun için çok doğru bir adres. İyi hazırlanmış bir hareketli video gibisi yok; özgür ve yaratıcı olun, boomerang çekin.