Sözelcileri yerden yere vuran orantısız 13 tweet

Sözelciler & sayısalcılar arasında gizliden gizliye bir gruplaşma olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu grupların çoğu zaman atışma halinde olduğunu da söylebiliriz. Sosyal medyada sözelciler hakkında dönen esprili tweetler, işte bu atışmayı destekler cinsten!

Sözelci tanımı genel anlam itibariyle sosyal bölümlere yatkınlığı olan insanlara verilen isimdir.
Her sözelci öğrencinin ilkokul ve ortaokulda matematik dersleri mükemmele yakın derecede iyidir. Ama her nedense liseye geldiğinde ve insanların size sen necisin diye sorduklarında eğer sözelciyim cevabını vermişseniz matematiğin anlamsız kaprisiyle tanışmaya başlamışsınız demektir. Bundan sonra size asla yüz vermez . Pek tabii can dostları kimya, fizik, biyolojide.

Önce bu derslerde ne olup bittiğini anlamaya çalışırsınız, evet x bilinmeyendir, bir tane olursa sorun değil, ikiye çıkınca tahtaya bakış biraz anlamsızlaşır. Üçe çıktığında ise zaten sizin haberiniz olmaz. Sinüs, kosinüs, tanjant, kotanjant pek bi garip şeylerdir. Anlamlandıramadığı şeylerin altında git gide ezilen öğrenci madem sayısalı anlamıyorum bari sözele yükleneyim der ve nur topu gibi bir sözelci doğar!

Sözelcilerin yumuşak karnını çok iyi bilen sayısalcılar da onları hep buradan nakavt ederler. İşte sözelcileri aşağılık kompleksine sokacak o tweetler...