Taytlı iskeletor Kilink'in façasını Türk Polisi bozuyor

Bütün Dünya'yı birbirine katıp yakalanmadan İstanbul'a gelen ve ortalığı kısa sürede karıştıran kötü kahraman Kilink'in Türk Polisi karşısında çaresizliği ve yakalanmasını anlatan baş yapıt niteliğinde saykodelik hikayeler silsilesi...

DİKKAT!!! BU YAZI AĞIR SPOİLER İÇERİR.

Kilink dünyaya hakim olmak isteyen kötü niyetli iskelet kisvesine girmiş bi bünyedir. Çok zekidir, hatta o kadar zekidir ki her şeyi önceden hesaplar, Kilink'in hesabı neredeyse hiç şaşmaz. Cindir. Uyanıktır. Profesör Hulusi ise bilim yolunda hayatını vakfetmiş mümtaz bir şahsiyettir. Kilink'in dünyayı ele geçirmesi için gereken formüller profesör Hulisi'nin elindedir. Kilink Türkiye'ye geldikten sonra hemen işe koyulur profesör'ün evini bulur, profesörden formülleri ister ve profesöre hitaben şöyle bir konuşma yapar “İngiltere'de sen kuvvetliydin ama şimdi ben kuvvetliyim. Daha da kuvvetli oliciğim. İnsanlar Kilink'in etrafında toplanacak. Onlara ben hükmediciğim." der ve profesörü öldürerek arkasına bir leş daha bırakır. Bütün herkesin elinden kurtulan ve herkeslere kök söktüren Kilink'in hesaba katmadığı tek bi şey vardır o da: kahraman Türk Polisi.

Türk sinema tarihinin gelmiş geçmiş en büyük bilim kurgu yapımlarından biridir. Böyle bir film az bulunur. Bildiğin kültürel miras. Tatsa tat. Tutkuysa tutku. Fantastik Türk sineması'nın kült bir yapımı olarak değeri bilinmeli ve gelecek ulvi nesillerimize uçan adam Orhan'nın kahramanlığı, Kilink'in fitne fücur cinliği aktarılmalı.