Teknoloji alanındaki dev şirketlerin logolarındaki gizli göndermeler!

Sadece ürünleriyle değil, logolarıyla da merak uyandıran şirketler

Teknoloji alanındaki dev şirket logolarının sadece işlerini simgelediğini zannedebilirsiniz fakat bazı şirketler bunu aşarak ilham aldıkları olaylara, kişilere veya yapılara kendi logalarında yer verebiliyor.


İşte o şirketlerden bazıları;
Apple Inc.

                                    Apple şirketinin meşhur logosu olan elma, Newton'un başına düşen elmadan ilham aldı.
Apple Inc. Apple şirketinin meşhur logosu olan elma, Newton'un başına düşen elmadan ilham aldı.
LG Grup

                                    Eloktronik eşyaları ve telefonlarıyla tanıdığımız LG grubunun simgesindeki L harfini birleştirince Pacman sembolü çıkıyor. LG kısaltmasın anlamı ise ''Life is Good'' yani "Hayat güzeldir" anlamı taşıyor.
LG Grup Eloktronik eşyaları ve telefonlarıyla tanıdığımız LG grubunun simgesindeki L harfini birleştirince Pacman sembolü çıkıyor. LG kısaltmasın anlamı ise ''Life is Good'' yani "Hayat güzeldir" anlamı taşıyor.
Sun Microsystems

                                    
                                    Eğer logoya yakından bakarsanız logadaki ''U'' harflerinin her yönden  Şirketin ismini oluşturduğunu görebilirsiniz.
Sun Microsystems Eğer logoya yakından bakarsanız logadaki ''U'' harflerinin her yönden Şirketin ismini oluşturduğunu görebilirsiniz.
Facebook Places

                                    Şu an pek kullanılmayan Facebook'un yer bildirim uygulamasına gizlice yerleştirilmiş 4 rakamı, aslında Foursquare adlı başka bir yer bildirim uygulamasına gönderme yapıyordu.
Facebook Places Şu an pek kullanılmayan Facebook'un yer bildirim uygulamasına gizlice yerleştirilmiş 4 rakamı, aslında Foursquare adlı başka bir yer bildirim uygulamasına gönderme yapıyordu.
Cisco Systems

                                    Bu logo ise Kaliforniyadaki ünlü Golden Gate Köprüsü'nün form olarak alındığı dijital bir sinyali simgeliyor.
Cisco Systems Bu logo ise Kaliforniyadaki ünlü Golden Gate Köprüsü'nün form olarak alındığı dijital bir sinyali simgeliyor.
Picasa

                                    Picasa, Google'a ait resim düzenlemeye imkan sağlayan bir program. "Casa" kelimesi İspanyolca'da ev anlamına geliyor ve logo'nun içinde bir ev resmi var.
Picasa Picasa, Google'a ait resim düzenlemeye imkan sağlayan bir program. "Casa" kelimesi İspanyolca'da ev anlamına geliyor ve logo'nun içinde bir ev resmi var.
Nintendo Game Cube 

                                    Küpün içinde bir küp gibi görünen bu logoda dikkatlice bakınca Game Cub'ın ilk harflerini, yani dışında G içinde de C harfini görebilirsiniz.
Nintendo Game Cube Küpün içinde bir küp gibi görünen bu logoda dikkatlice bakınca Game Cub'ın ilk harflerini, yani dışında G içinde de C harfini görebilirsiniz.