Tesettürlü emojiyi bulan genç kız: Rayouf Alhumedhi

başörtülü genç kız
başörtülü genç kız

16 yaşındaki Viyanalı Rayouf şu an bütün dikkatleri üzerine çekti çünkü o dünyadaki en etkili gençlerden birisi.

Her şey bir WhatsApp konuşmasıyla başladı. Rayouf iki arkadaşıyla beraber bir grup kurmuştu ve ordan arkadaşlarına kendi ruh halini anlatan bir emoji göndermek istemişti. Ruh halini gayet iyi ifade eden emojiler, Rayouf’un aslında kendisini temsil etmiyordu.

Başörtü gerçekten bu kadar önemli mi?
Muhabirin bu sorusuna ‘tabii ki de önemli çünkü ben başörtülüyüm’ cevabını veriyor. Ve şunu da ekliyor: ‘kendi isteğimle ve severek takıyorum.'
Başörtü gerçekten bu kadar önemli mi? Muhabirin bu sorusuna ‘tabii ki de önemli çünkü ben başörtülüyüm’ cevabını veriyor. Ve şunu da ekliyor: ‘kendi isteğimle ve severek takıyorum.'
Okulumdaki arkadaşlarım beni başörtülü kız diye tanıyor
Rayouf krem rengi şalı, beyaz sweatshirt’i ve kot pantolonuyla gayet mutlu. Suudi Arabistan’da bir diplomat bir babanın kızı olan Rayouf, Viyana’da eğitim görüyor.
Okulumdaki arkadaşlarım beni başörtülü kız diye tanıyor Rayouf krem rengi şalı, beyaz sweatshirt’i ve kot pantolonuyla gayet mutlu. Suudi Arabistan’da bir diplomat bir babanın kızı olan Rayouf, Viyana’da eğitim görüyor.
Emoji isteği nasıl gerçekleşti?
Apple’a gönderdiği hiç bir talebe geri dönüş alamayan Rayouf, pes etmek istemedi. Evrensel Kod Konsorsiyumu kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Üyelerinin amacı evrensel kod standartının geliştirilmesi ve genişletilmesi olan kuruluşta Google, Apple ve Microsoft gibi önemli bilişim kuruluşları da var.
Emoji isteği nasıl gerçekleşti? Apple’a gönderdiği hiç bir talebe geri dönüş alamayan Rayouf, pes etmek istemedi. Evrensel Kod Konsorsiyumu kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Üyelerinin amacı evrensel kod standartının geliştirilmesi ve genişletilmesi olan kuruluşta Google, Apple ve Microsoft gibi önemli bilişim kuruluşları da var.
Reddit kurucusu cevap verdi
Rayouf'un attığı mesaja girişimci ve sosyal haber sitesi Reddit’in kurucularından Alexis Ohanian cevap vermiş. Farklı bir fikir olduğunu düşünen Alexis, Rayouf’tan örnek bir fotoğraf istedi ve onu San Francisco’ya fikrini tanıtmak için davet etti.
Reddit kurucusu cevap verdi Rayouf'un attığı mesaja girişimci ve sosyal haber sitesi Reddit’in kurucularından Alexis Ohanian cevap vermiş. Farklı bir fikir olduğunu düşünen Alexis, Rayouf’tan örnek bir fotoğraf istedi ve onu San Francisco’ya fikrini tanıtmak için davet etti.
 Apple Kasım ayında güncelleme getirdi
Kasım ayındaki Apple sistemlerindeki güncellemeyle Rayouf’un hayallerini gerçek oldu. Bir yıl uğraşın sonunda artık Rayouf arkadaşlarına gerçekten kendisine benzeyen bir emoji gönderebilecek.
Apple Kasım ayında güncelleme getirdi Kasım ayındaki Apple sistemlerindeki güncellemeyle Rayouf’un hayallerini gerçek oldu. Bir yıl uğraşın sonunda artık Rayouf arkadaşlarına gerçekten kendisine benzeyen bir emoji gönderebilecek.
Time Magazin Listesinde 
Time Magazin dergisi her yıl dünyadaki 30 etkili ve başarılı genç listesi oluşturuyor ve Rayouf da o listenin içinde. Son bir ayda sürekli röportaj teklifleri geldiğini söyleyen Rayouf bu durumdan hiç rahatsız olmadığını söylüyor.
Time Magazin Listesinde Time Magazin dergisi her yıl dünyadaki 30 etkili ve başarılı genç listesi oluşturuyor ve Rayouf da o listenin içinde. Son bir ayda sürekli röportaj teklifleri geldiğini söyleyen Rayouf bu durumdan hiç rahatsız olmadığını söylüyor.
 'Özellikle tesettürlü genç kızlardan mesaj alıyorum'
Binlerce kişiden sosyal medya üzerinden mesaj aldığını belirten Rayouf, özellikle tesettürlü genç kızlar tarafından sürekli teşekkür mesajları alıyor.
Rayouf, 'Dünya üzerinde neredeyse 500 milyara yakın tesettürlü var ama onlara uygun emoji yok.Onlar da internete giriyor, akıllı telefon kullanıyor ama kendilerine uygun bir emoji bulamıyorlar.’ diyerek tüm tesettürlü kadınların temsilcisi oluyor.
'Özellikle tesettürlü genç kızlardan mesaj alıyorum' Binlerce kişiden sosyal medya üzerinden mesaj aldığını belirten Rayouf, özellikle tesettürlü genç kızlar tarafından sürekli teşekkür mesajları alıyor. Rayouf, 'Dünya üzerinde neredeyse 500 milyara yakın tesettürlü var ama onlara uygun emoji yok.Onlar da internete giriyor, akıllı telefon kullanıyor ama kendilerine uygun bir emoji bulamıyorlar.’ diyerek tüm tesettürlü kadınların temsilcisi oluyor.