Türkiye Netflix'i boykot ediyor: İşte boykota sebep olan Netflix dizileri

#BoycottNetflix
#BoycottNetflix

Netflix dizilerinde Türkiye'ye yönelik artan siyasi mesajlar sonucu Twitter'da

#BoycottNetflix başlığı gündeme oturdu

Peki bu boykota sebep olan diziler hangileri ve neden bu kadar dikkat çektiler?

Homeland

                                    Dizinin bir bölümünde Almanya'da yaşayan Numan isimli bir Türk vatandaşı sınır dışı edilmek isteniyor. Bunun üzerine Laura isimli bir başka karakter ise Numan sınır dışı edilmesin diye Alman yetkililere "Onu sınır dışı edemezsiniz. Çünkü Türkiye'de idam cezası var" diyor.
Homeland Dizinin bir bölümünde Almanya'da yaşayan Numan isimli bir Türk vatandaşı sınır dışı edilmek isteniyor. Bunun üzerine Laura isimli bir başka karakter ise Numan sınır dışı edilmesin diye Alman yetkililere "Onu sınır dışı edemezsiniz. Çünkü Türkiye'de idam cezası var" diyor.
Shooter

                                    Mark Wahlberg'in aynı isimdeki filminden uyarlanan dizinin bir bölümü, Almanya’da terör saldırısı gerçekleştiren DAEŞ’li teröristlerin ‘Türklerden oluşan bir hücre’ olarak gösterilmesiyle başlıyor.
Shooter Mark Wahlberg'in aynı isimdeki filminden uyarlanan dizinin bir bölümü, Almanya’da terör saldırısı gerçekleştiren DAEŞ’li teröristlerin ‘Türklerden oluşan bir hücre’ olarak gösterilmesiyle başlıyor.
Madam Secretary

                                    Dizinin bir bölümünde Tarlabaşında yaşanan bir çatışmada ABD vatandaşı Brett Boris ve 2 Türk vatandaşı hayatını kaybediyor. Sonrasında gerilen ilişkiler sonucu bakanın başdanışmanı, “Türkler son zamanlarda iyice güvenilmez bir müttefik oldu. Elçilerini kovalım. Karadeniz’deki ortak askeri tatbikatı iptal edelim’ tavsiyeside bulunuyor.
Madam Secretary Dizinin bir bölümünde Tarlabaşında yaşanan bir çatışmada ABD vatandaşı Brett Boris ve 2 Türk vatandaşı hayatını kaybediyor. Sonrasında gerilen ilişkiler sonucu bakanın başdanışmanı, “Türkler son zamanlarda iyice güvenilmez bir müttefik oldu. Elçilerini kovalım. Karadeniz’deki ortak askeri tatbikatı iptal edelim’ tavsiyeside bulunuyor.
Designated Survivor

                                    İşte esas kıyametin kopmasına sebep olan Netflix dizisi Designated Survivor.Dizinin son bölümünde Türkiye Cumhurbaşkanı Turan aleyhine “kendine 20 milyon dolarlık villa yaptırıyor” sloganının atıldığı bir eylem görüyoruz. Ardından  Türkiye Cumhurbaşkanı Turan Beyaz Saray’ı ziyarete gidiyor. ABD başkanı ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında Turan, "Ülkemde darbe yapmaya çalışan Nuri Şahin isimli teröristi bize iade etmemek stratejik müttefikliğe aykırı" diyor. ABD Başkanı ise ‘O bir düşünür ve eğitimci’ diyor.
Designated Survivor İşte esas kıyametin kopmasına sebep olan Netflix dizisi Designated Survivor.Dizinin son bölümünde Türkiye Cumhurbaşkanı Turan aleyhine “kendine 20 milyon dolarlık villa yaptırıyor” sloganının atıldığı bir eylem görüyoruz. Ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Turan Beyaz Saray’ı ziyarete gidiyor. ABD başkanı ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında Turan, "Ülkemde darbe yapmaya çalışan Nuri Şahin isimli teröristi bize iade etmemek stratejik müttefikliğe aykırı" diyor. ABD Başkanı ise ‘O bir düşünür ve eğitimci’ diyor.