Türkleri denize döktüğünü iddia eden Amerikan Donanması'nı rezil eden tweetler

Amerikan Donanması'nın, twitter'da kuruluş yıl dönümüne özel Trablus kıyılarında Türk bayrağıyla savaşan askerlerin öldürüldüğünü gösteren temsili tabloyu paylaşması sonrası bir çok komik cevap geldi.

Amerikan Donanması resmi twitter adresinde kuruluş yıl dönümüne özel bir görsel paylaştı. Temsili tabloda, 1801-1805 yıllarında Libya'nın Trablus bölgesinde ABD ile Osmanlı Devleti'ne bağlı Berberi devletleri (Fas, Cezayir, Tunus ve Libya) arasında yaşanan 1. Berberi Savaşı'nın konu edildiği belirtiliyor. Savaşın sonunda ABD, Akdeniz'e girişte Berberi korsanlarına ödedikleri yüklü miktarda vergiden muaf olma hakkını elde etmişti. Fakat bu ileti tüm haber sitelerinde manşet oldu ve çok büyük tepki çekti.

Dünyada en fazla sosyal medyayı kullanan ülkelerden biri olarak bizleri eleştiren bir paylaşımın, 'bizlerin mekanı sayılabilecek twitter'da yapılmasına Amerikan donanmasının pişman olduğu söylenebilir.

Donanmanın resmi Twitter hesabında paylaşılan ileti; "Amerika'nın denizcileri çetin, cesur ve hazırdır."


Amerikan Donanması'nın, kuruluş yıl dönümünde 'skandal' paylaşım

Yeni bir güncelleme yapalım. ABD Donanması bahsi geçen iletiyi Türklerden gelen aşağıdaki tepkilerden dolayı twitter hesabından kaldırdı.

Amerikan donanmasını rezil eden tweetlerden bazıları ise şunlar: