Yalnızca çocukken maruz kaldığımız durumlar

Herkesin çocukken istese de istemese de yaşadığı birçok durum vardır. Çoğu o zaman için bize işkence gibi görünse de düşününce, "Eğlenceli olaylarmış" diyebiliyoruz.

Bize tüm bunları yaşatan dönemine göre sıkıntılı fakat tatlı ve keyifli o durumları sizler için derledik
Çocuk yaşta vicdan azabına sürükleyen sorular

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bunu o yaşta düşünüp hissetmemizi nasıl beklerler güçtür. Hele ki her 2 sevgiye de sonsuz ihtiyacınızın olduğu bir dönem de
Çocuk yaşta vicdan azabına sürükleyen sorular Bunu o yaşta düşünüp hissetmemizi nasıl beklerler güçtür. Hele ki her 2 sevgiye de sonsuz ihtiyacınızın olduğu bir dönem de
Bir daha geri gelmeyecek zamanlarınızda geleceği planlamak

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sanırsınız vereceğiniz yanıt geçen zaman içerisinde hiç değişmeyecek ve pilot olacağım diyen çocuk emin ve kararlı bir şekilde bunu söyleyecek. Bunu umanlar da yok değildir hani...
Bir daha geri gelmeyecek zamanlarınızda geleceği planlamak Sanırsınız vereceğiniz yanıt geçen zaman içerisinde hiç değişmeyecek ve pilot olacağım diyen çocuk emin ve kararlı bir şekilde bunu söyleyecek. Bunu umanlar da yok değildir hani...
Yaramazlık yapınca terk edilme tehdidiyle karşılaşmak

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Oysa çocukluk zamanları her şeyi doyasıya yaşamamız gereken bir zaman iken; özellikle yaşı büyük teyzelerimiz tarafından "seni burada bırakırım, seni bilmem kimlere veririm" diyerek çocuk aklını bulandırmayı başarır.
Yaramazlık yapınca terk edilme tehdidiyle karşılaşmak Oysa çocukluk zamanları her şeyi doyasıya yaşamamız gereken bir zaman iken; özellikle yaşı büyük teyzelerimiz tarafından "seni burada bırakırım, seni bilmem kimlere veririm" diyerek çocuk aklını bulandırmayı başarır.
Gerçek olsa acısına dayanamayacağınız şeyin esprisini çocuğa yapmak

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    "Biz seni evlatlık aldık", "Çöpten bulduk" ya da "Hastahane de karıştın sen" gibi cümleler daha gerçek ile yalanı idrak etmede bile zorlanan çocuklara eğlenmek amacıyla söylenir. Siz eğlenirken, o çocukların korkuyla döktüğü yaşlar her şeyi özetler.
Gerçek olsa acısına dayanamayacağınız şeyin esprisini çocuğa yapmak "Biz seni evlatlık aldık", "Çöpten bulduk" ya da "Hastahane de karıştın sen" gibi cümleler daha gerçek ile yalanı idrak etmede bile zorlanan çocuklara eğlenmek amacıyla söylenir. Siz eğlenirken, o çocukların korkuyla döktüğü yaşlar her şeyi özetler.
Çeşitli efsaneler ile çocukları belirli şeylerden uzak tutmaya çalışmak

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    "Yalan söylersen burnun uzar" , "Kahve içersen kararırsın" gibi bahaneler ile zararlı görülen her şeyden çocuklar uzaklaştırılmaya çalışılırdı. Aslında bir nevi korkutma taktiğiydi yine.
Çeşitli efsaneler ile çocukları belirli şeylerden uzak tutmaya çalışmak "Yalan söylersen burnun uzar" , "Kahve içersen kararırsın" gibi bahaneler ile zararlı görülen her şeyden çocuklar uzaklaştırılmaya çalışılırdı. Aslında bir nevi korkutma taktiğiydi yine.
Birbirinden iğrenç espriler ile karşılaşmak 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bunu çoğunlukla çocuklar birbirlerine yaparlardı. O zaman dinleyince komik gelen hatta laf atma olarak görülen bu sözler şimdi dinlenildiğinde yalnızca güldürür.
Birbirinden iğrenç espriler ile karşılaşmak Bunu çoğunlukla çocuklar birbirlerine yaparlardı. O zaman dinleyince komik gelen hatta laf atma olarak görülen bu sözler şimdi dinlenildiğinde yalnızca güldürür.
Akranınızla boş şeyler üzerinden kıyaslanma durumu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bu biraz da sizin yaptığınız bir durumdu. Anne ve babalarınız, sahip olduğunuz oyuncaklarınız üzerinden arkadaşlarınız üzerinde üstünlük kurmaya çalışırdınız. Buna destek veren ailelerde yok değildi. Bkz.: Çocukla çocuk olma durumu
Akranınızla boş şeyler üzerinden kıyaslanma durumu Bu biraz da sizin yaptığınız bir durumdu. Anne ve babalarınız, sahip olduğunuz oyuncaklarınız üzerinden arkadaşlarınız üzerinde üstünlük kurmaya çalışırdınız. Buna destek veren ailelerde yok değildi. Bkz.: Çocukla çocuk olma durumu