Yaygın görülen 15 rüya ve tabirleri sizlerle

Arşiv
Arşiv

Kişinin bilinç altında yatan düşüncelerinin, özlemlerinin ya da isteklerinin bir film şeridi gibi göz önünden geçmesine rüya diyebiliriz. En kısa rüya 20 saniye, en uzun rüyamız ise 90 saniyedir. İnsanların en çok gördüğü rüyalar ve bu rüyaların altında yatan bazı ilginç nedenleri sizler için derledik.

En sık görülen rüyaları ve tabirlerini inceleyelim;

Kovalanmak

                                    Kaçmaya çalışılan şey kişinin kendisine ait bir düşüncesidir ve bundan kaçması mümkün değildir. Kovalanmak, yüzleşmekten korkulan bir durumu ifade eder.
Kovalanmak Kaçmaya çalışılan şey kişinin kendisine ait bir düşüncesidir ve bundan kaçması mümkün değildir. Kovalanmak, yüzleşmekten korkulan bir durumu ifade eder.
Yüksekten düşmek

                                    Yüksek bir yerden düştüğünü görmek temelde stres altında olunduğunu gösterir..
Yüksekten düşmek Yüksek bir yerden düştüğünü görmek temelde stres altında olunduğunu gösterir..
Uçmak

                                    Uzun zamandır yük olan durumlardan kişinin kurtularak kuş kadar özgürleştiğini gösterir..
Uçmak Uzun zamandır yük olan durumlardan kişinin kurtularak kuş kadar özgürleştiğini gösterir..
Çıplak olduğunu görmek

                                    İşte veya ilişkide, savunmasız ve patlamaya hazır bir hali gösterir. Bazen de gizlenilen bir şeylerin olduğuna işaret eder..
Çıplak olduğunu görmek İşte veya ilişkide, savunmasız ve patlamaya hazır bir hali gösterir. Bazen de gizlenilen bir şeylerin olduğuna işaret eder..
Bebek Görmek

                                    Hayırlı ve sevinçli haberler veren rüyalardan bir tanesi olan rüyada bebek görmek, eve getirdiği sevinç ve hayır sebebiyle olsa gerek sevinçli haberler, hayırlı kazançlar ve gören kişinin durumuna ve görüldüğü şekle göre değişen hayırlı sonuçlara delalet eder..
Bebek Görmek Hayırlı ve sevinçli haberler veren rüyalardan bir tanesi olan rüyada bebek görmek, eve getirdiği sevinç ve hayır sebebiyle olsa gerek sevinçli haberler, hayırlı kazançlar ve gören kişinin durumuna ve görüldüğü şekle göre değişen hayırlı sonuçlara delalet eder..
Saç dökülmesi

                                    Bolluk bereketi veya arkadaş çevrenizin genişleyeceği anlamına da gelir. Her konuda başarıya ulaşmanız için daha fazla çaba harcamanız gerektiğini işaret eder..
Saç dökülmesi Bolluk bereketi veya arkadaş çevrenizin genişleyeceği anlamına da gelir. Her konuda başarıya ulaşmanız için daha fazla çaba harcamanız gerektiğini işaret eder..
Otomobil kullanmak

                                    Özellikle iş konusunda hayattaki gidişatı üstüne düşünen kişinin koşullarındaki aksaklıkları ifade eder. Ani bir kaza yapmak, kaçınılmaz bir sözleşme yapılacağını veya ayrılık geleceğini gösterir..
Otomobil kullanmak Özellikle iş konusunda hayattaki gidişatı üstüne düşünen kişinin koşullarındaki aksaklıkları ifade eder. Ani bir kaza yapmak, kaçınılmaz bir sözleşme yapılacağını veya ayrılık geleceğini gösterir..
Geç kalmak

                                    Kişi sorunları sürekli ertelediği ve başka uğraşlarla ilgilendiği için bu uğraşıların onu hiçbir yere taşımadığını ifade eder..
Geç kalmak Kişi sorunları sürekli ertelediği ve başka uğraşlarla ilgilendiği için bu uğraşıların onu hiçbir yere taşımadığını ifade eder..
Kavga Etmek

                                    Rüyada biriyle kavga ettiğini görmek fikir çatışmalarına, alınan kararlarda muhalefete, görüşlerde sorunlar yaşamaya delalet eder. Kavga etmenin bir başka tabiri de birine karşı kin ve nefret beslemeye ya da nifak tohumları ekmeye işaret eder.
Kavga Etmek Rüyada biriyle kavga ettiğini görmek fikir çatışmalarına, alınan kararlarda muhalefete, görüşlerde sorunlar yaşamaya delalet eder. Kavga etmenin bir başka tabiri de birine karşı kin ve nefret beslemeye ya da nifak tohumları ekmeye işaret eder.
Rüyada Devlet büyüğü görmek

                                    Rüya sahibi için gücü temsil eder ve arzu edilene ulaşacağına işaret eder. Eğer kişi devlet kademesinde bekleyen bir işi varsa; bu işin sonucu arzu edildiği gibi sonuçlanacaktır..
Rüyada Devlet büyüğü görmek Rüya sahibi için gücü temsil eder ve arzu edilene ulaşacağına işaret eder. Eğer kişi devlet kademesinde bekleyen bir işi varsa; bu işin sonucu arzu edildiği gibi sonuçlanacaktır..
Ağlamak

                                    Rüyada sessiz ağladığını gören kişi berekete yorumlanır. Rüyada yüksek sesle, üstünü başını yırtarak ağlamak, Rüya sahibinin uyanıkken, ağlamasına, Sessizce ağlamak yağmur, berekete, rahmete, Allah korkusuna, sevinç, sürura işarettir. Rüyasında ağladığını gören kimse çok sevinir.
Ağlamak Rüyada sessiz ağladığını gören kişi berekete yorumlanır. Rüyada yüksek sesle, üstünü başını yırtarak ağlamak, Rüya sahibinin uyanıkken, ağlamasına, Sessizce ağlamak yağmur, berekete, rahmete, Allah korkusuna, sevinç, sürura işarettir. Rüyasında ağladığını gören kimse çok sevinir.
Diş görmek

                                    Rüya sahibinin hoş olmayan bir hastalıkla mücadele edeceğine delalettir. Rüyada dişlerin az olduğunu görmek; kötü haberler alınacağına ve iş hayatında başarısızlıklar yaşanılacağına işaret eder.
Diş görmek Rüya sahibinin hoş olmayan bir hastalıkla mücadele edeceğine delalettir. Rüyada dişlerin az olduğunu görmek; kötü haberler alınacağına ve iş hayatında başarısızlıklar yaşanılacağına işaret eder.
Altın görmek
Rüya sahibinin yaşadığı bazı sıkıntılarından dolayı dertlerinin artmasına ve üzüntüye düşmesine yorulumlanır.
Altın görmek Rüya sahibinin yaşadığı bazı sıkıntılarından dolayı dertlerinin artmasına ve üzüntüye düşmesine yorulumlanır.
Tuvalet bulamamak

                                    Açıklama ihtiyacında olup dile getirilemeyen konuya işaret eder. Tuvalet kuyruğu varsa, kişi başkalarının ihtiyaçlarını kendisinden önde tutuyordur.
Tuvalet bulamamak Açıklama ihtiyacında olup dile getirilemeyen konuya işaret eder. Tuvalet kuyruğu varsa, kişi başkalarının ihtiyaçlarını kendisinden önde tutuyordur.
Sınava hazırlıksız yakalanmak

                                    Her görev için tam donanımlı hazırlanan kimsenin en küçük bir olasılık için bile endişelenmesini gösterir. Endişeye sebep olan başkaları değil, rüyayı görenin kendisidir.
Sınava hazırlıksız yakalanmak Her görev için tam donanımlı hazırlanan kimsenin en küçük bir olasılık için bile endişelenmesini gösterir. Endişeye sebep olan başkaları değil, rüyayı görenin kendisidir.