Yeni yetenekler kazanmanızı sağlayacak 10 internet sitesi

10 yetenek sitesi kapak
10 yetenek sitesi kapak

"Oxford vardı da biz mi okumadık?" diye bir cümle kurup imkansızlıktan yakınan ünlü şarkıcımız acaba şu anda Oxford’da verilen derslere evinden sadece bir tıkla ulaşabileceğini bilseydi neler yaşardı? Çünkü artık her evde, hatta her cepte bir Oxford var. Yoksa sizin haberiniz yok muydu?

İnternete tabletlerimiz ve akıllı telefonlarımızla hâlihazırda evden, ofisten ve birçok yerden bağlanabiliyoruz. Dünya bu şekilde iletişimi kurmaya devam ediyor. Eğer siz de internet kotanızı sadece e-postalarınızı kontrol etmek ve sosyal medya hesaplarınızı güncellemek için kullanıyorsanız; bu, birçok imkanı kaçırıyor olabileceğiniz anlamına gelebilir.

Evet, sosyal medya önemli, ama önemli olması yeni şeyler öğrenme ihtiyacını karşılamasından kaynaklanıyor. Yeni şeyler öğrenme meselesine geldiğimizde, uçsuz bucaksız sanal dünyadan daha iyi bir yer bulamayabilirsiniz.

Sıralamaya geçmeden önce belirtmemiz gereken şey, bu sayacağımız site ve uygulamaların neredeyse hepsinin İngilizce olması. Ne yazık ki Türkçe olarak bu iş pek yapılamamakta ya da yapılanlar yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle internetten maksimum fayda elde etmeniz ve bu sitelerle birlikte başkalarını da takip edebilmeniz için İngilizceyi en azından ilgi duyduğunuz alanda yeterli derecede bilmeniz gerekiyor.

Yararlanabileceğiniz 10 tane internet sitesi ve uygulamayı aşağıda sıraladık.

 <a href="http://www.CoursEra.org/" target="_blank">CoursEra</a>

                                    CoursEra geniş sanal kurs ve konu yelpazesiyle kullanıcılara büyük bir imkan sunuyor. Dünyadaki birçok önde gelen üniversite ve enstitü hocalarına ait teknik veya teknik olmayan alanlarda kurslar bulabilirsiniz. Çok cüzî ücretler karşılığında, artık gittikçe dünyanın birçok üniversitesinde ve iş yerinde kabul gören sertifikalar edinebilirsiniz. (Mobil uygulaması mevcut.)
<a href="http://www.CoursEra.org/" target="_blank">CoursEra</a> CoursEra geniş sanal kurs ve konu yelpazesiyle kullanıcılara büyük bir imkan sunuyor. Dünyadaki birçok önde gelen üniversite ve enstitü hocalarına ait teknik veya teknik olmayan alanlarda kurslar bulabilirsiniz. Çok cüzî ücretler karşılığında, artık gittikçe dünyanın birçok üniversitesinde ve iş yerinde kabul gören sertifikalar edinebilirsiniz. (Mobil uygulaması mevcut.)
 <a href="http://www.udemy.com/" target="_blank">Udemy</a>

                                    Şayet hayatınızda değişiklik yapabilecek yetenekler kazanmakta kararlıysanız Udemy’i kullanmak sizin için iyi bir seçim olabilir. Gitar çalmak, resim çizmek, internet sitesi yapmak ve daha birçok şeyi bu site üzerinden öğrenebilirsiniz. Makul fiyatlarla sunulan kurslar işinin ehli insanlar tarafından verilmekte. (Mobil uygulaması mevcut)
<a href="http://www.udemy.com/" target="_blank">Udemy</a> Şayet hayatınızda değişiklik yapabilecek yetenekler kazanmakta kararlıysanız Udemy’i kullanmak sizin için iyi bir seçim olabilir. Gitar çalmak, resim çizmek, internet sitesi yapmak ve daha birçok şeyi bu site üzerinden öğrenebilirsiniz. Makul fiyatlarla sunulan kurslar işinin ehli insanlar tarafından verilmekte. (Mobil uygulaması mevcut)
 <a href="http://www.investopedia.com/" target="_blank">Investopedia​</a>

                                    Paranızı yönetmek için ihtiyaç duyduğunuz finansal bilgileri Investopedia aracılığıyla rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Çeşitli tanıtımlar ve videolarla finans dünyası hakkında ihtiyaç duyabileceğiniz birçok şeye ulaşabilme imkanına sahipsiniz.
<a href="http://www.investopedia.com/" target="_blank">Investopedia​</a> Paranızı yönetmek için ihtiyaç duyduğunuz finansal bilgileri Investopedia aracılığıyla rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Çeşitli tanıtımlar ve videolarla finans dünyası hakkında ihtiyaç duyabileceğiniz birçok şeye ulaşabilme imkanına sahipsiniz.
 <a href="http://www.quora.com/" target="_blank">Quora</a>

                                    Bir konu hakkında kafanıza takılan bir şeyler mi var? Quora ile cevabını kolayca alabilirsiniz. Sorunuzu paylaşınca göreceksiniz ki sorunuz alanında bilgi sahibi birçok kişi tarafından cevaplanmaya başlanmış olacaktır. Quora’yı diğer forum tarzı şeylerle karıştırmayın. Kendisini diğerlerinden ayıran sadece konu ile alakalı ve o konuya benzer soruların yayınlanıp cevaplanması. (Mobil uygulaması mevcut)
<a href="http://www.quora.com/" target="_blank">Quora</a> Bir konu hakkında kafanıza takılan bir şeyler mi var? Quora ile cevabını kolayca alabilirsiniz. Sorunuzu paylaşınca göreceksiniz ki sorunuz alanında bilgi sahibi birçok kişi tarafından cevaplanmaya başlanmış olacaktır. Quora’yı diğer forum tarzı şeylerle karıştırmayın. Kendisini diğerlerinden ayıran sadece konu ile alakalı ve o konuya benzer soruların yayınlanıp cevaplanması. (Mobil uygulaması mevcut)
 <a href="http://www.codeacademy.com/" target="_blank">CodeAcademy</a>

                                    Kodlamaya yatkın olduğunuzu düşünüyorsanız, bu site, başlamak için iyi bir seçim olabilir. Python, PHP ve daha birçok dili gibi kolayca öğrenebilirsiniz ve uygulamaya geçebilirsiniz. CodeAcademy yeni başlayanlar için programlama mantalitesini anlamayı kolaylaştırdığı için tercih edilebilir.
<a href="http://www.codeacademy.com/" target="_blank">CodeAcademy</a> Kodlamaya yatkın olduğunuzu düşünüyorsanız, bu site, başlamak için iyi bir seçim olabilir. Python, PHP ve daha birçok dili gibi kolayca öğrenebilirsiniz ve uygulamaya geçebilirsiniz. CodeAcademy yeni başlayanlar için programlama mantalitesini anlamayı kolaylaştırdığı için tercih edilebilir.
 <a href="http://www.edx.org/" target="_blank">edX</a>

                                    Dünyanın en iyi üniversitelerindeki derslere katılmayı kimler istemez ki! Hele bir de ücretsiz olduğu için bizim favorimiz olan edX bu isteğinizi yerine getirebileceğiniz bir site. Herhangi bir alanla ilgili geniş bir yelpaze sunan bu sitede Harvard, MIT gibi köklü üniversiteler de hizmet sunuyor. (Mobil uygulaması mevcut)
<a href="http://www.edx.org/" target="_blank">edX</a> Dünyanın en iyi üniversitelerindeki derslere katılmayı kimler istemez ki! Hele bir de ücretsiz olduğu için bizim favorimiz olan edX bu isteğinizi yerine getirebileceğiniz bir site. Herhangi bir alanla ilgili geniş bir yelpaze sunan bu sitede Harvard, MIT gibi köklü üniversiteler de hizmet sunuyor. (Mobil uygulaması mevcut)
 <a href="http://www.ehow.com/" target="_blank">eHow</a>

                                    eHow aracılığıyla adım adım ilerlemenizi sağlayarak yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Bu siteyi önemli kılan ise içeriklerin uzmanlar tarafından hazırlanmış olması. Bu sayede teknik veya teknik olmayan kabiliyetler elde edebilirsiniz.
<a href="http://www.ehow.com/" target="_blank">eHow</a> eHow aracılığıyla adım adım ilerlemenizi sağlayarak yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Bu siteyi önemli kılan ise içeriklerin uzmanlar tarafından hazırlanmış olması. Bu sayede teknik veya teknik olmayan kabiliyetler elde edebilirsiniz.
 <a href="http://www.ted.com/" target="_blank">TED</a>

                                    TED farklı alanlarda veya konularda çalışan uzmanların çalıştıkları şeylerle ilgili özet bilgiler veya dersler verdikleri videolarla biliniyor. Bu videoları takip ederek birçok konu hakkında fikir edinebilirsiniz. (Mobil uygulaması mevcut)
<a href="http://www.ted.com/" target="_blank">TED</a> TED farklı alanlarda veya konularda çalışan uzmanların çalıştıkları şeylerle ilgili özet bilgiler veya dersler verdikleri videolarla biliniyor. Bu videoları takip ederek birçok konu hakkında fikir edinebilirsiniz. (Mobil uygulaması mevcut)
 <a href="http://www.lumosity.com/" target="_blank">Lumosity</a>

                                    Zihnî ve analitik kabiliyetlerinizi geliştirmek için bazı yöntemler mi arıyorsunuz? Lumosity pekala bu isteğinizi çeşitli oyunlar sunarak yerine getirebiliyor. Karar verme mekanizmasını geliştirmeye yönelik her kullanıcıya farklı antrenmanlar sunarak yardımcı olmaktadır. (Mobil uygulaması mevcut)
<a href="http://www.lumosity.com/" target="_blank">Lumosity</a> Zihnî ve analitik kabiliyetlerinizi geliştirmek için bazı yöntemler mi arıyorsunuz? Lumosity pekala bu isteğinizi çeşitli oyunlar sunarak yerine getirebiliyor. Karar verme mekanizmasını geliştirmeye yönelik her kullanıcıya farklı antrenmanlar sunarak yardımcı olmaktadır. (Mobil uygulaması mevcut)
 <a href="http://tr.duolingo.com/" target="_blank">DuoLingo</a>
Dünya gittikçe küçülürken yabancı bir dil edinmek sizi önemli kılabilir. Dil kursları sunan bir siteye kaydolmak iyi bir fikir olacaktır. Popüler birçok yabancı dili oyun gibi aktivitelerle sunan DuoLingo işinizi eğlenceli hale getirebilir. İşin güzel tarafı bunun ücretsiz de yapılması. (Mobil uygulaması mevcut.)Kaynak: https://medium.com/@omrfyildiz
<a href="http://tr.duolingo.com/" target="_blank">DuoLingo</a> Dünya gittikçe küçülürken yabancı bir dil edinmek sizi önemli kılabilir. Dil kursları sunan bir siteye kaydolmak iyi bir fikir olacaktır. Popüler birçok yabancı dili oyun gibi aktivitelerle sunan DuoLingo işinizi eğlenceli hale getirebilir. İşin güzel tarafı bunun ücretsiz de yapılması. (Mobil uygulaması mevcut.)Kaynak: https://medium.com/@omrfyildiz