Yıllarca gözlerini kırpmadan bizleri trolleyen reality şovların en zırvaları!

Türk televizyon tarihinde 90'lar her yönüyle travmatik, bol cesetli ve olayları gün yüzüne çıkarmaya and içenlerden geçilmiyordu. Fantastik hikayeler, oyuncuların Oscarlık performansları ve Hollywood senaristlerine özenenlerin parlak zekaları ile taçlanıyordu.

Türk televizyon tarihinde “Gerçek Kesit" dizi serisi günlüklerini unutmamız mümkün mü? Ya da Yeşilçam ünlülerinin araştırmacı gazeteciliğe soyunmalarını? Adeta hepsi ayrı bir televizyon piyesiydi. Belki de her birine kült bir yapım bile denebilir(!)

İbretlik öyküler, macera severler, halkın sesi olanlar, falanlar filanlar, yalanlar dolanlar...

Gerçek Kesit

                                    Gerçek Kesit tam bir efsaneydi. Kolay mı öyle 16 yıl ekranda kalmak. Her yeni bölüm için yeni bir cinayet, şiddet ve acıyı yeniden yazmak, oynamak. Üçüncü sayfa haberlerini yeniden yaşatma temalı bu dizinin en favori eylemini cinnet geçirmek. Herkes bunalımlı, herkes psikopat...
Gerçek Kesit Gerçek Kesit tam bir efsaneydi. Kolay mı öyle 16 yıl ekranda kalmak. Her yeni bölüm için yeni bir cinayet, şiddet ve acıyı yeniden yazmak, oynamak. Üçüncü sayfa haberlerini yeniden yaşatma temalı bu dizinin en favori eylemini cinnet geçirmek. Herkes bunalımlı, herkes psikopat...
Söz Fato'da

                                    Fatma Girik adalet arayan, haksızlıklarla savaşan bir elçi olarak çıkıyor karşımıza. Elinde mikrofon vuruyor başına gözüne kestirdiğinin. Camdan atlıyor, kuş gibi uçuyor..
Söz Fato'da Fatma Girik adalet arayan, haksızlıklarla savaşan bir elçi olarak çıkıyor karşımıza. Elinde mikrofon vuruyor başına gözüne kestirdiğinin. Camdan atlıyor, kuş gibi uçuyor..
Teksoy Görevde

                                    Kainatın gizem avcısı Sadettin Teksoy, maceracı, gezgin. Deveye parmağını uzatıp, “beeen Saadettin Teksoooy” demişliği bile var. İzlediğiniz reality değil reality ötesi bir show. Cinler ve canavarlar ise uzmanlık alanı.
Teksoy Görevde Kainatın gizem avcısı Sadettin Teksoy, maceracı, gezgin. Deveye parmağını uzatıp, “beeen Saadettin Teksoooy” demişliği bile var. İzlediğiniz reality değil reality ötesi bir show. Cinler ve canavarlar ise uzmanlık alanı.
Yetiş Bacım

                                    Kameralar eşliğinde yoksul evlerine gidilir, arka fonda acıklı arabesk müzikler kederi dörtle çarpardı. Yine kameralar eşliğinde sponsorlar yardım ederdi ihtiyaç sahiplerine. İnsan acılarının nasıl reytinge dönüştüğüne tanık olmak için örnek bir program.
Yetiş Bacım Kameralar eşliğinde yoksul evlerine gidilir, arka fonda acıklı arabesk müzikler kederi dörtle çarpardı. Yine kameralar eşliğinde sponsorlar yardım ederdi ihtiyaç sahiplerine. İnsan acılarının nasıl reytinge dönüştüğüne tanık olmak için örnek bir program.
Sıcağı Sıcağına

                                    Fon müziğinde bile korku, irkinti vardı. Bol alevli bir formatta deli korkulara sahip program. Canlandırma yardımıyla cinayetler tekrarlanırdı ekranlarda. Çocukluktaki en büyük korkuların sebebiydi başlı başına.
Sıcağı Sıcağına Fon müziğinde bile korku, irkinti vardı. Bol alevli bir formatta deli korkulara sahip program. Canlandırma yardımıyla cinayetler tekrarlanırdı ekranlarda. Çocukluktaki en büyük korkuların sebebiydi başlı başına.
Ateş Hattı

                                    Reha Muhtar'ın reyting için yapabileceği şeyler bu programda vuku buluyor. En basit mevzuları bile uzman edasında değerlendiriliyor, tartışmalar kızıştıkça reyting tavan yapıyor...
Ateş Hattı Reha Muhtar'ın reyting için yapabileceği şeyler bu programda vuku buluyor. En basit mevzuları bile uzman edasında değerlendiriliyor, tartışmalar kızıştıkça reyting tavan yapıyor...
Parmak İzi 

                                    Parmak İzi, suçları mahkeme tarafından kanıtlanmış kişilerin itiraflarını bir reality show olarak sunuyordu. Suçun showu olur mu demeyin!
Parmak İzi Parmak İzi, suçları mahkeme tarafından kanıtlanmış kişilerin itiraflarını bir reality show olarak sunuyordu. Suçun showu olur mu demeyin!