Zeki insanlarla sıradan insanların facebook kullanımı arasındaki 4 fark

​Zeki insanlarla sıradan insanların facebook kullanımı arasındaki 5 fark
​Zeki insanlarla sıradan insanların facebook kullanımı arasındaki 5 fark

Hepimizin hayatında büyük bir yer kaplayan sosyal medyayı nasıl doğru kullanabilirsiniz..

Sosyal medyayı doğru kullanarak, oldukça faydalı bir kişisel gelişim aracına dönüştüren zeki ve başarılı insanların takip ettiği adımları sıraladık;

Kişisel bilgilerine önem vermek
Bugün sadece adınızı ve soyadını bilen biri sizin nereli olduğunuzu, hangi okula gittiğinizi veya hangi okuldan mezun olduğunuzu, kiminle evli olduğunuzu ve nerede oturduğunuzu dahi tek bir tıkla bulabilir. Unutmayın dünya kötü insanların kol gezdiği bir yer ve malesef insanlar sandığınız kadar iyi niyetli değiller. Bu yüzden Facebook güvenlik ayarlarınızı “sadece arkadaşlarım” şeklinde düzenlemeniz sizin faydanıza ve zekice bir hareket olacaktır.
Kişisel bilgilerine önem vermek Bugün sadece adınızı ve soyadını bilen biri sizin nereli olduğunuzu, hangi okula gittiğinizi veya hangi okuldan mezun olduğunuzu, kiminle evli olduğunuzu ve nerede oturduğunuzu dahi tek bir tıkla bulabilir. Unutmayın dünya kötü insanların kol gezdiği bir yer ve malesef insanlar sandığınız kadar iyi niyetli değiller. Bu yüzden Facebook güvenlik ayarlarınızı “sadece arkadaşlarım” şeklinde düzenlemeniz sizin faydanıza ve zekice bir hareket olacaktır.
Sosyal medyayı farkındalıklı kullanmak
Kullandığınız ürün her ne olursa olsun, ister yiyecek ister telefon, isterse televizyon tüm şikayetlerinizi Twitter, Facebook, İnstagram gibi ağlardan markalara direkt olarak iletebilirsiniz. İnanın böylesi basit birşeyin farkında olmak bile yeri geldiğinde çok işinize yarayabilir.
Sosyal medyayı farkındalıklı kullanmak Kullandığınız ürün her ne olursa olsun, ister yiyecek ister telefon, isterse televizyon tüm şikayetlerinizi Twitter, Facebook, İnstagram gibi ağlardan markalara direkt olarak iletebilirsiniz. İnanın böylesi basit birşeyin farkında olmak bile yeri geldiğinde çok işinize yarayabilir.
Diğer insanların hayatlarının cazibesine kapılmamak
Biraz meraklı biriyseniz bu kişilerin profillerine dalıp hiç bir amacınız olmadan saatler harcayabilirsiniz. Modern tabiriyle “stalk etmek” denilen bu olayın size kendinizi kötü hissettirmekten başka hiçbir şeye yaradığı yok. Yapmanız gereken şey size katkısı olmayacak kişilerin ve sayfaların gönderilerinden olabildiğince uzak durmak ve zaman hırsızlığı yapan bu faydasız olaydan kendinizi arındırmaktir.
Diğer insanların hayatlarının cazibesine kapılmamak Biraz meraklı biriyseniz bu kişilerin profillerine dalıp hiç bir amacınız olmadan saatler harcayabilirsiniz. Modern tabiriyle “stalk etmek” denilen bu olayın size kendinizi kötü hissettirmekten başka hiçbir şeye yaradığı yok. Yapmanız gereken şey size katkısı olmayacak kişilerin ve sayfaların gönderilerinden olabildiğince uzak durmak ve zaman hırsızlığı yapan bu faydasız olaydan kendinizi arındırmaktir.
Sosyal medyayı bilgi kaynağı olarak görmek
Hızlı paylaşım özelliği bizlere hızlı tüketilebilir şeyler sunmakta gerçekten çok iyi. Yani o an karşımıza çıkan ve sonrasında asla hatırlamadığımız uçucu şeyler. Şimdi kendinize sorun, geçtiğimiz hafta Facebook üzerinde beğendiğiniz hangi gönderiyi tam olarak hatırlıyorsunuz? Büyük ihtimalle hiç birini. Bunun sebebi facebook gibi sosyal ağları sadece eğlence amaçlı görüyor olmamızdan kaynaklı. Ancak bunun tersi biraz seçici olmakla gayet mümkün.
Sosyal medyayı bilgi kaynağı olarak görmek Hızlı paylaşım özelliği bizlere hızlı tüketilebilir şeyler sunmakta gerçekten çok iyi. Yani o an karşımıza çıkan ve sonrasında asla hatırlamadığımız uçucu şeyler. Şimdi kendinize sorun, geçtiğimiz hafta Facebook üzerinde beğendiğiniz hangi gönderiyi tam olarak hatırlıyorsunuz? Büyük ihtimalle hiç birini. Bunun sebebi facebook gibi sosyal ağları sadece eğlence amaçlı görüyor olmamızdan kaynaklı. Ancak bunun tersi biraz seçici olmakla gayet mümkün.