10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

katar dışişleri bakanı
katar dışişleri bakanı

Bir çırpıda okuyarak bugün Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

Türkiye ve dünya gündeminin 10 başlıkta listelendiği haberimizde Katar krizinden dizel otomobil yasağına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor. İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Silivri İlçe Emniyet Müdürü makamında ölü bulundu

                                    
                                    
                                    
                                    Silivri Emniyet Müdürlüğüne sabah saatlerinde gelen çalışanlar, Çalışkan'ı makamında başından vurulmuş halde buldu. Olay yerine gelen sağlık ekibinin incelemesinde yaşamını yitirdiği belirtilen Çalışkan’ın, henüz sebebi belirlenmeyen bir nedenden dolayı çalışma odasında kendi beylik silahıyla intihar ettiğinin anlaşıldığı bildirildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Silivri İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapmakta olan 3. sınıf emniyet müdürü Hakan Çalışkan henüz sebebi belirlenmeyen bir nedenden dolayı çalışma odasında kendi beylik silahıyla ilk belirlemelere göre intihar ettiği olay yeri incelemesinin anlaşılmış olup, konu ile ilgili olarak detaylı araştırma yapıldıktan sonra bilahare bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.
Silivri İlçe Emniyet Müdürü makamında ölü bulundu Silivri Emniyet Müdürlüğüne sabah saatlerinde gelen çalışanlar, Çalışkan'ı makamında başından vurulmuş halde buldu. Olay yerine gelen sağlık ekibinin incelemesinde yaşamını yitirdiği belirtilen Çalışkan’ın, henüz sebebi belirlenmeyen bir nedenden dolayı çalışma odasında kendi beylik silahıyla intihar ettiğinin anlaşıldığı bildirildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Silivri İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapmakta olan 3. sınıf emniyet müdürü Hakan Çalışkan henüz sebebi belirlenmeyen bir nedenden dolayı çalışma odasında kendi beylik silahıyla ilk belirlemelere göre intihar ettiği olay yeri incelemesinin anlaşılmış olup, konu ile ilgili olarak detaylı araştırma yapıldıktan sonra bilahare bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.
Almanya’nın Stuttgart şehrinde dizel otomobil kullanımı yasaklanıyor

                                    
                                    
                                    
                                    Almanya İdari Mahkemesi'nin verdiği karara göre 1 Ocak 2018’den itibaren Stuttgart şehrinde dizel motorlu araçlar trafikte yer alamayacak.Dizel motorlu taşıtların zararlarını engellemek isteyen Almanlar, belli bölgeler bazı kısıtlamalara başladı. Hatta bazı şehirler tüm dizel araçları uzun vadede yasaklamayı düşünürken, dizel araçların yasaklanmasıyla birlikte bazı yolların trafiğe kapatılacağı konuşuluyor.
Almanya’nın Stuttgart şehrinde dizel otomobil kullanımı yasaklanıyor Almanya İdari Mahkemesi'nin verdiği karara göre 1 Ocak 2018’den itibaren Stuttgart şehrinde dizel motorlu araçlar trafikte yer alamayacak.Dizel motorlu taşıtların zararlarını engellemek isteyen Almanlar, belli bölgeler bazı kısıtlamalara başladı. Hatta bazı şehirler tüm dizel araçları uzun vadede yasaklamayı düşünürken, dizel araçların yasaklanmasıyla birlikte bazı yolların trafiğe kapatılacağı konuşuluyor.
Milli takımda Şenol Güneş zirvesi

                                    
                                    
                                    
                                    Beşiktaş Teknik Patronu Şenol Güneş, A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in görevinden alınmasının ardından milli takım ile adı anılan Şenol Güneş, kısa vadeli bir teklife sıcak bakmadığını ve 4 maçlık geçici teklifin en az 4 yıllık olması durumunda gündemine alabileceğini belirtti.Şenol Güneş, Yıldırım Demirören’in 4 maçlık teklifini kabul etmesi halinde hem Beşiktaş’ı hem de A Milli Takımı çalıştıracak.
Milli takımda Şenol Güneş zirvesi Beşiktaş Teknik Patronu Şenol Güneş, A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in görevinden alınmasının ardından milli takım ile adı anılan Şenol Güneş, kısa vadeli bir teklife sıcak bakmadığını ve 4 maçlık geçici teklifin en az 4 yıllık olması durumunda gündemine alabileceğini belirtti.Şenol Güneş, Yıldırım Demirören’in 4 maçlık teklifini kabul etmesi halinde hem Beşiktaş’ı hem de A Milli Takımı çalıştıracak.
WhatsApp'a onaylı profil özelliği geliyor

                                    
                                    
                                    
                                    Ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp'a kısa süre içinde beklenmeyen bir yenilik daha dahil ediliyor: Onaylanmış hesap! Bu adımla birlikte Facebook, Twitter ve Instagram'dan bilinen "onaylanmış hesap" özelliği artık WhatsApp için de geçerli olacak. 
  
İşletmeler arası mesajlaşmalar için aktif edilecek olan bu sistem şu anda WhatsApp'ın yeni beta testlerinde açığa çıkmış durumda. Sistem aktif edildiğinde kullanıcılar işletmelerle iletişime geçmek istediklerinde onaylı profile mesaj gönderebilecek. İlk etapta iPhone'lar için sunulması beklenen bu özelliğin akabinde Android mobil işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda da kullanılabileceği belirtiliyor.
WhatsApp'a onaylı profil özelliği geliyor Ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp'a kısa süre içinde beklenmeyen bir yenilik daha dahil ediliyor: Onaylanmış hesap! Bu adımla birlikte Facebook, Twitter ve Instagram'dan bilinen "onaylanmış hesap" özelliği artık WhatsApp için de geçerli olacak. İşletmeler arası mesajlaşmalar için aktif edilecek olan bu sistem şu anda WhatsApp'ın yeni beta testlerinde açığa çıkmış durumda. Sistem aktif edildiğinde kullanıcılar işletmelerle iletişime geçmek istediklerinde onaylı profile mesaj gönderebilecek. İlk etapta iPhone'lar için sunulması beklenen bu özelliğin akabinde Android mobil işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda da kullanılabileceği belirtiliyor.
Pablo Escobar filminin başrolleri belli oldu

                                    
                                    
                                    2015 yılında Netflix sayesinde popülerliği dünya çapına ulaşan Narcos dizisi Kolombiya’lı uyuşturucu karteli Pablo Escobar‘ın hayaına dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Papblo Escobar'ın hayatı bu kez filme uyarlanıyor.2010 yılından beri evli olan iki usta oyuncu Javier Bardem ve Penelope Cruz‘un başrollerinde yer aldığı Escobar adlı yeni film, Pablo ile gazeteci Virginia Vallejo’nun yaşadıkları aşk öyküsüne odaklanıyor. Söylentilere göre bu rol Javier Bardem’e uzun zamandır teklif ediliyordu ama oyuncu bu teklifi reddediyordu.
Pablo Escobar filminin başrolleri belli oldu 2015 yılında Netflix sayesinde popülerliği dünya çapına ulaşan Narcos dizisi Kolombiya’lı uyuşturucu karteli Pablo Escobar‘ın hayaına dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Papblo Escobar'ın hayatı bu kez filme uyarlanıyor.2010 yılından beri evli olan iki usta oyuncu Javier Bardem ve Penelope Cruz‘un başrollerinde yer aldığı Escobar adlı yeni film, Pablo ile gazeteci Virginia Vallejo’nun yaşadıkları aşk öyküsüne odaklanıyor. Söylentilere göre bu rol Javier Bardem’e uzun zamandır teklif ediliyordu ama oyuncu bu teklifi reddediyordu.
Katar, 4 ülkenin 'şartlı diyalog' teklifini reddetti

                                    
                                    
                                    
                                    Al Jazeera'ya konuşan Katar Dışişleri Bakanı es-Sani, "Abluka uygulayan ülkeler bunun illegal olduğunu kabul etmemekte ısrar ediyor" diyerek dört Arap ülkesinin ‘şartlı diyalog’teklifini reddetti. Dün Bahreyn'de bir araya gelen Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır dışişleri bakanları, Katar'a yönelik atılabilecek adımları görüşmüştü. 

  Toplantının ardından bir açıklama yapan Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife, "Katar ile diyaloga hazır olduğumuzu burada açıklıyoruz" demiş ve eklemişti: "Bu, Katar'ın terörizmi ve aşırılığı fonlamaya son verme konusundaki istekliliğine, diğer ülkelerin içişlerine karışmamasına ve 13 maddelik talep listemize yanıt vermesine bağlıdır." dedi.
Katar, 4 ülkenin 'şartlı diyalog' teklifini reddetti Al Jazeera'ya konuşan Katar Dışişleri Bakanı es-Sani, "Abluka uygulayan ülkeler bunun illegal olduğunu kabul etmemekte ısrar ediyor" diyerek dört Arap ülkesinin ‘şartlı diyalog’teklifini reddetti. Dün Bahreyn'de bir araya gelen Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır dışişleri bakanları, Katar'a yönelik atılabilecek adımları görüşmüştü. Toplantının ardından bir açıklama yapan Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife, "Katar ile diyaloga hazır olduğumuzu burada açıklıyoruz" demiş ve eklemişti: "Bu, Katar'ın terörizmi ve aşırılığı fonlamaya son verme konusundaki istekliliğine, diğer ülkelerin içişlerine karışmamasına ve 13 maddelik talep listemize yanıt vermesine bağlıdır." dedi.
Vergi borcu olanlar için bugün son gün

                                    
                                    
                                    
                                    Yeniden yapılandırılan borçların, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Gelir Vergisinin taksit ödemeleri için vergi daireleri bugün gece yarısına kadar açık olacak. Ödemeler için vergi daireleri gece yarısına kadar mesai yapacak. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için tarayıcıya "www.gib.gov.tr" ya da bankaların resmi internet adreslerinin yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.
Vergi borcu olanlar için bugün son gün Yeniden yapılandırılan borçların, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Gelir Vergisinin taksit ödemeleri için vergi daireleri bugün gece yarısına kadar açık olacak. Ödemeler için vergi daireleri gece yarısına kadar mesai yapacak. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için tarayıcıya "www.gib.gov.tr" ya da bankaların resmi internet adreslerinin yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.
Galatasaray Ndiaye transferini 7 milyon Euro'ya bitirdi

                                    
                                    
                                    
                                    Transferin hızlı takımı Galatasaray Ndiaye transferinde amacına ulaştı. Başkan Dursun Özbek Ankara'da Osmanlıspor yetkilileriyle bir araya geldi ve transfer sonuçlandı. Yıldız oyuncu ile 4 yıllık anlaşma sağlanırken, Ndiaye'nin Galatasaray'dan senelik 2.2 milyon Euro alacağı belirtildi. Galatasaray'ın bu transfer için Osmanlıspor'a altyapısından 3 oyuncu vereceği de gelen bilgiler arasında.
Galatasaray Ndiaye transferini 7 milyon Euro'ya bitirdi Transferin hızlı takımı Galatasaray Ndiaye transferinde amacına ulaştı. Başkan Dursun Özbek Ankara'da Osmanlıspor yetkilileriyle bir araya geldi ve transfer sonuçlandı. Yıldız oyuncu ile 4 yıllık anlaşma sağlanırken, Ndiaye'nin Galatasaray'dan senelik 2.2 milyon Euro alacağı belirtildi. Galatasaray'ın bu transfer için Osmanlıspor'a altyapısından 3 oyuncu vereceği de gelen bilgiler arasında.
12 yaşındaki Nehir Özzengin dünya ikincisi oldu

                                    
                                    
                                    
                                    İzmirli 12 yaşındaki Nehir Özzengin, İtalya'nın Napoli kentinde düzenlenen "Uluslararası Ischia Piyano Yarışması"nda dünya ikincisi oldu. 

  
Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, 7. sınıf öğrencisi Özzengin, 5 yıl önce burslu kazandığı üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisinde klasik piyano eğitimi aldı. Girdiği yarışmalarda uluslararası ödüller alan Özzengin, daha önce "Uluslararası Mozart Academy Piyano Yarışması"nda ikincilik ve üçüncülük, Belçika'da düzenlenen "Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması"nda ikincilik elde etti. Nehir Özzengin, son olarak 26 ülkeden 80 yarışmacının katıldığı "Uluslararası Ischia Piyano Yarışması"nda dünya ikinciliğini kazandı.
12 yaşındaki Nehir Özzengin dünya ikincisi oldu İzmirli 12 yaşındaki Nehir Özzengin, İtalya'nın Napoli kentinde düzenlenen "Uluslararası Ischia Piyano Yarışması"nda dünya ikincisi oldu. Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, 7. sınıf öğrencisi Özzengin, 5 yıl önce burslu kazandığı üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisinde klasik piyano eğitimi aldı. Girdiği yarışmalarda uluslararası ödüller alan Özzengin, daha önce "Uluslararası Mozart Academy Piyano Yarışması"nda ikincilik ve üçüncülük, Belçika'da düzenlenen "Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması"nda ikincilik elde etti. Nehir Özzengin, son olarak 26 ülkeden 80 yarışmacının katıldığı "Uluslararası Ischia Piyano Yarışması"nda dünya ikinciliğini kazandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >