14 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

halep pazar saldırısı
halep pazar saldırısı

Kuveyt'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet birçok alanda işbirliği anlaşmasına imza attı... 14 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

14 Kasım'daki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuveyt ziyaretinden dünynaın en hızlı bilgisayarına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Halep'te pazar yeri saldırısında ölü sayısı 57'ye yükseldi

                                    
                                    
                                    Suriye'nin Halep ilindeki Etarib ilçesinde pazar yerine düzenlenen hava saldırısında ölü sayısı 57'ye yükseldi. Saldırının Rus savaş uçakları tarafından yapıldığı düşünülüyor.Sivil savunma ekiplerinin (Beyaz Baretliler) başkanı Raid Salih şöyle konuştu: "Rusya ne zaman bir toplantı olursa böyle bir saldırıya girişiyor. Dün Putin ile Erdoğan'ın bir görüşmesi oldu. Hatta bundan önce Putin-Erdoğan görüşmesinde Ermenez'de (29 Eylül'de) bir katliam olmuştu. O saldırıda da buna yakın bir bilanço olmuştu. Her Astana ve Cenevre görüşmeleri de böyle saldırıları gördü."
Halep'te pazar yeri saldırısında ölü sayısı 57'ye yükseldi Suriye'nin Halep ilindeki Etarib ilçesinde pazar yerine düzenlenen hava saldırısında ölü sayısı 57'ye yükseldi. Saldırının Rus savaş uçakları tarafından yapıldığı düşünülüyor.Sivil savunma ekiplerinin (Beyaz Baretliler) başkanı Raid Salih şöyle konuştu: "Rusya ne zaman bir toplantı olursa böyle bir saldırıya girişiyor. Dün Putin ile Erdoğan'ın bir görüşmesi oldu. Hatta bundan önce Putin-Erdoğan görüşmesinde Ermenez'de (29 Eylül'de) bir katliam olmuştu. O saldırıda da buna yakın bir bilanço olmuştu. Her Astana ve Cenevre görüşmeleri de böyle saldırıları gördü."
Mesut Özil'in fiyatı belli oldu 

                                    
                                    
                                    İngiltere Premier Lig temsilcisi Arsenal, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'i bedavaya kaptırmak istemeyen Arsenal, devre arasında yıldız oyuncuyu 35 milyon avro karşılığında elden çıkartmayı planladığı iddia edildi.
Mesut Özil'in fiyatı belli oldu İngiltere Premier Lig temsilcisi Arsenal, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'i bedavaya kaptırmak istemeyen Arsenal, devre arasında yıldız oyuncuyu 35 milyon avro karşılığında elden çıkartmayı planladığı iddia edildi.
Çin, dünyanın en hızlı 500 süper bilgisayarı listesinde ABD'yi geçti

                                    
                                    
                                    Dünyanın en hızlı bilgisayarına sahip olan Çin, şu anda dünyanın en hızlı 500 bilgisayarları listesinde ABD’den daha fazla makineyle yer alıyor. ABD ve Almanya’daki bilgisayar uzmanları tarafından yılda iki kez hazırlanan “Dünyanın En Hızlı 500 Süper Bilgisayarı” listesinde Çin'in süper bilgisayarı Sunway-TaihuLight saniyede 93 Petaflopluk işlem gücüyle birinci, yine Çin üretimi süper bilgisayar Tienhı-2 de 33,9 petaflopluk işlem gücüyle ikinci oldu. Listenin üçüncü sırasında İsveç’ten 19,6 petaflop gücündeki Piz Daint yer alıyor.Bu bilgisayarları, Japonya’dan 19,1 petaflop gücüyle Gyoukou, 5. sırayı ise ABD’den 17,6 petaflop gücünde Titan adlı bilgisayarlar izliyor.
Çin, dünyanın en hızlı 500 süper bilgisayarı listesinde ABD'yi geçti Dünyanın en hızlı bilgisayarına sahip olan Çin, şu anda dünyanın en hızlı 500 bilgisayarları listesinde ABD’den daha fazla makineyle yer alıyor. ABD ve Almanya’daki bilgisayar uzmanları tarafından yılda iki kez hazırlanan “Dünyanın En Hızlı 500 Süper Bilgisayarı” listesinde Çin'in süper bilgisayarı Sunway-TaihuLight saniyede 93 Petaflopluk işlem gücüyle birinci, yine Çin üretimi süper bilgisayar Tienhı-2 de 33,9 petaflopluk işlem gücüyle ikinci oldu. Listenin üçüncü sırasında İsveç’ten 19,6 petaflop gücündeki Piz Daint yer alıyor.Bu bilgisayarları, Japonya’dan 19,1 petaflop gücüyle Gyoukou, 5. sırayı ise ABD’den 17,6 petaflop gücünde Titan adlı bilgisayarlar izliyor.
Kırmızı listedeki kadın terörist etkisiz hale getirildi

                                    
                                    
                                    Şırnak Bestler-Dereler'de 2 Kasım'da başlayan operasyonda, terör arananlar kırmızı listede olan Gülbahar kod adlı Hülya Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 terörist etkisiz hale getirildi.
Kırmızı listedeki kadın terörist etkisiz hale getirildi Şırnak Bestler-Dereler'de 2 Kasım'da başlayan operasyonda, terör arananlar kırmızı listede olan Gülbahar kod adlı Hülya Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 terörist etkisiz hale getirildi.
Ünal Aysal gözünü kararttı, kulüp satın alıyor

                                    
                                    
                                    Galatasaray'da tekrar başkan olması pek mümkün görünmeyen Ünal Aysal'ın bir kulüp satın almak istediği öğrenildi. Ünal Aysal'ın ilgilendiği takımların isimleri de ortaya çıktı. Daha önce Reading ve Cesena konusunda araştırmalar yapan Ünal Aysal, Valencia'nın da maliyetini hesaplatmıştı. Ünal Aysal'ın son olarak, son günlerde satışı söz konusu olan Malaga ile ilgilendiği ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere; Malaga ile geçtiğimiz günlerde Ferit Şahenk'in de ilgilendiği iddia edilmişti.
Ünal Aysal gözünü kararttı, kulüp satın alıyor Galatasaray'da tekrar başkan olması pek mümkün görünmeyen Ünal Aysal'ın bir kulüp satın almak istediği öğrenildi. Ünal Aysal'ın ilgilendiği takımların isimleri de ortaya çıktı. Daha önce Reading ve Cesena konusunda araştırmalar yapan Ünal Aysal, Valencia'nın da maliyetini hesaplatmıştı. Ünal Aysal'ın son olarak, son günlerde satışı söz konusu olan Malaga ile ilgilendiği ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere; Malaga ile geçtiğimiz günlerde Ferit Şahenk'in de ilgilendiği iddia edilmişti.
Kuveyt'te imzalar atıldı

                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın huzurunda iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreni gerçekleştirildi. İki ülke arasında "Spor Alanında İşbirliği Anlaşması", "Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesine Yönelik Mutabakat Zaptı" ve "Bilim ve Teknoloji Alanında İşbirliği Protokolü" imzalandı.
Kuveyt'te imzalar atıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın huzurunda iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreni gerçekleştirildi. İki ülke arasında "Spor Alanında İşbirliği Anlaşması", "Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesine Yönelik Mutabakat Zaptı" ve "Bilim ve Teknoloji Alanında İşbirliği Protokolü" imzalandı.
AİHM, 25 bin başvuruya OHAL Komisyonunu adres gösterdi

                                    
                                    
                                    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM), olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından başvuru yapıldı. Ancak AİHM, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yapılan yaklaşık 25 bin başvuruyu, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunu adres göstererek reddetti.
AİHM, 25 bin başvuruya OHAL Komisyonunu adres gösterdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM), olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından başvuru yapıldı. Ancak AİHM, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yapılan yaklaşık 25 bin başvuruyu, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunu adres göstererek reddetti.
Facebook'ta beğeni düğmesi kalkıyor

                                    
                                    
                                    Facebook; yıllardır platformda yer alan "beğeni" düğmesini kaldırıyor. Facebook Pages'e yönlendirme için kullanılan bu düğmenin kaldırılmasıyla artık üçüncü parti yazılım geliştiricilerin kendi düğmeleri kullanma zorunluluğu geliyor. İlk açıklamalara göre beğeni düğmesinin 6 Şubat itibariyle kaldırılacağı açıklandı.
Facebook'ta beğeni düğmesi kalkıyor Facebook; yıllardır platformda yer alan "beğeni" düğmesini kaldırıyor. Facebook Pages'e yönlendirme için kullanılan bu düğmenin kaldırılmasıyla artık üçüncü parti yazılım geliştiricilerin kendi düğmeleri kullanma zorunluluğu geliyor. İlk açıklamalara göre beğeni düğmesinin 6 Şubat itibariyle kaldırılacağı açıklandı.
Dizi olan Yüzüklerin Efendisi'nin nerede yayınlanacağı açıklandı

                                    
                                    
                                    Hollywood’da en çok gişe elde eden film serilerinden biri de olan Yüzüklerin Efendisi, Amazon Prime Video’da yayınlanacak. Amazon.com tarafından yapılan açıklamada hikayenin küresel televizyon haklarının alındığı ve çalışmalara başlanacağı belirtildi. Daha önce Netflix'in de dizi yapmak için teklifte bulunduğu belirtilmişti. Hürriyet'te yer alan habere göre, J.R.R. Tolkien’in 'Yüzüklerin Kardeşliği' hikayesiyle başlayan üçlemenin dizi serisinin yakın zamanda görücüye çıkacağı belirtildi. Amazon yetkilileri Yüzüklerin Efendisi’nin farklı yönlerini ve hikayelerini merceğe alacağını duyurdu.
Dizi olan Yüzüklerin Efendisi'nin nerede yayınlanacağı açıklandı Hollywood’da en çok gişe elde eden film serilerinden biri de olan Yüzüklerin Efendisi, Amazon Prime Video’da yayınlanacak. Amazon.com tarafından yapılan açıklamada hikayenin küresel televizyon haklarının alındığı ve çalışmalara başlanacağı belirtildi. Daha önce Netflix'in de dizi yapmak için teklifte bulunduğu belirtilmişti. Hürriyet'te yer alan habere göre, J.R.R. Tolkien’in 'Yüzüklerin Kardeşliği' hikayesiyle başlayan üçlemenin dizi serisinin yakın zamanda görücüye çıkacağı belirtildi. Amazon yetkilileri Yüzüklerin Efendisi’nin farklı yönlerini ve hikayelerini merceğe alacağını duyurdu.
Ronaldo ayrılık tarihi verdi!

                                    
                                    
                                    Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo, başkan Florentino Perez ile kritik bir zirve gerçekleştirdi. Portekizli yıldız, sözleşme yenilemek istemediğini ve 30 Haziran’da takımdan ayrılmak istediğini iletti. İngiliz basının önemli kuruluşlarından The Sun’ın son dakika olarak geçtiği habere göre; 2021 yılında mevcut kontratı sona erecek olan yetenekli oyuncu, Ballon d’Or yarışı sürecinde yeterli desteği alamadığı gerekçesiyle ayrılığı kafasına koydu.
Ronaldo ayrılık tarihi verdi! Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo, başkan Florentino Perez ile kritik bir zirve gerçekleştirdi. Portekizli yıldız, sözleşme yenilemek istemediğini ve 30 Haziran’da takımdan ayrılmak istediğini iletti. İngiliz basının önemli kuruluşlarından The Sun’ın son dakika olarak geçtiği habere göre; 2021 yılında mevcut kontratı sona erecek olan yetenekli oyuncu, Ballon d’Or yarışı sürecinde yeterli desteği alamadığı gerekçesiyle ayrılığı kafasına koydu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >