19 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

zap
zap

Zap operasyonundan yeni tanıtılan Nokia 7'nin fiyatına... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

19 Ekim'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Kuzey Irak'ta 4 askerimizin şehit olmasından sonra başlayan Zap operasyonundan yeni tanıtılan Nokia 7'nin fiyatına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

FETÖ'cü İslamoğlu, MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirildi

                                    
                                    
                                    Kaynak Holding’in Endonezya temsilcisi Hakan İslamoğlu'nun Endonezya'da olduğu öğrenildi. MİT’in uzun süredir takibinde olan İslamoğlu’nun Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili iki ülke anlaştı. Endonezya’da güvenlik güçlerince yakalanan İslamoğlu, sınır dışı edildi. MİT’in düzenlediği operasyonla Pakistan’daki FETÖ okullarının müdürü Mesut Kaçmaz ile eşi Meral Kaçmaz Türkiye’ye getirilmişti.
FETÖ'cü İslamoğlu, MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirildi Kaynak Holding’in Endonezya temsilcisi Hakan İslamoğlu'nun Endonezya'da olduğu öğrenildi. MİT’in uzun süredir takibinde olan İslamoğlu’nun Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili iki ülke anlaştı. Endonezya’da güvenlik güçlerince yakalanan İslamoğlu, sınır dışı edildi. MİT’in düzenlediği operasyonla Pakistan’daki FETÖ okullarının müdürü Mesut Kaçmaz ile eşi Meral Kaçmaz Türkiye’ye getirilmişti.
Snapchat'i kurarak 26 yaşında milyarder olan Evan Spiegel'in başarı hikayesi

                                    
                                    
                                    
                                    Snapchat’i kuran Evan Spiegel yalnızca iki sene sonra bu uygulama için Facebook’tan 3 milyar dolarlık bir teklif aldı. Uygulamayı Facebook’a bu fiyata satmayan Spiegel’in şuan 3,5 milyar dolar değerinde bir serveti var. İşte Spiegel'in hayat hikayesi...
Snapchat'i kurarak 26 yaşında milyarder olan Evan Spiegel'in başarı hikayesi Snapchat’i kuran Evan Spiegel yalnızca iki sene sonra bu uygulama için Facebook’tan 3 milyar dolarlık bir teklif aldı. Uygulamayı Facebook’a bu fiyata satmayan Spiegel’in şuan 3,5 milyar dolar değerinde bir serveti var. İşte Spiegel'in hayat hikayesi...
Ergün Penbe’nin yeni takımı!

                                    
                                    
                                    
                                    Bünyamin Süral ile yollarını ayıran Gaziantepspor, teknik direktörlük görevi için Ergün Penbe ile prensip anlaşmasına vardı. Beraberindeki bir grup kulüp yöneticisiyle Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Gaziantepspor Başkanı Huzeyfe Durmaz, Ergün Penbe ile görüştüklerini ve olumlu cevap aldıklarını ifade etti.
Ergün Penbe’nin yeni takımı! Bünyamin Süral ile yollarını ayıran Gaziantepspor, teknik direktörlük görevi için Ergün Penbe ile prensip anlaşmasına vardı. Beraberindeki bir grup kulüp yöneticisiyle Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Gaziantepspor Başkanı Huzeyfe Durmaz, Ergün Penbe ile görüştüklerini ve olumlu cevap aldıklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Belediye Başkanı istifalarını verecek

                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, 3 belediye başkanın istifa hazırlığı içinde olduğunu ve gereğini yapmalarını tebliğ ettiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Belediye Başkanı istifalarını verecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, 3 belediye başkanın istifa hazırlığı içinde olduğunu ve gereğini yapmalarını tebliğ ettiklerini söyledi.
Nokia 7 tanıtıldı; işte satış tarihi, fiyatlar ve özellikler!

                                    
                                    
                                    
                                    Nokia, yeni orta seviye akıllı telefonu Nokia 7 modelini tanıttı. 5.2 inç'lik Full HD ekran, 8 çekirdekli işlemci ve 64 GB kapasite sunan modelde Zeiss imzalı 16 MP'lik arka kamera da bulunuyor. Nokia 7'nin satışa çıkış tarihi 24 Ekim olarak belirlenmiş durumda. Fiyatlandırmalar ise 4 GB RAM ve 6 GB RAM'e göre farklılık gösterebiliyor. Sırasıyla 377 dolar ve 407 dolar olduğunu da eklemekte yarar var.
Nokia 7 tanıtıldı; işte satış tarihi, fiyatlar ve özellikler! Nokia, yeni orta seviye akıllı telefonu Nokia 7 modelini tanıttı. 5.2 inç'lik Full HD ekran, 8 çekirdekli işlemci ve 64 GB kapasite sunan modelde Zeiss imzalı 16 MP'lik arka kamera da bulunuyor. Nokia 7'nin satışa çıkış tarihi 24 Ekim olarak belirlenmiş durumda. Fiyatlandırmalar ise 4 GB RAM ve 6 GB RAM'e göre farklılık gösterebiliyor. Sırasıyla 377 dolar ve 407 dolar olduğunu da eklemekte yarar var.
Fenerbahçe’de Rapaic sürprizi!

                                    
                                    
                                    
                                    Sarı Lacivertliler, Ocak ayında yapacağı ilk transferini Eljif Elmas’tan sonra yine yıldız adayı bir isimle yapmaya hazırlanıyor. Bir süredir görüşmelerini sürdürdüğü Boris Rapaic ile her konuda anlaşma sağlayan Fenerbahçe, oyuncunun menajeriyle son pürüzleri gidermek için yarın son bir görüşme yapacak. Fenerbahçe’nin teklifini kabul eden Boris Rapaic ve babası Milan Rapaic, şimdiden İstanbul’da ev bakmaya başladı bile. Boris Rapaic’i izleyen teknik heyet ve Aykut Kocaman da bu transfere onay verdi.
Fenerbahçe’de Rapaic sürprizi! Sarı Lacivertliler, Ocak ayında yapacağı ilk transferini Eljif Elmas’tan sonra yine yıldız adayı bir isimle yapmaya hazırlanıyor. Bir süredir görüşmelerini sürdürdüğü Boris Rapaic ile her konuda anlaşma sağlayan Fenerbahçe, oyuncunun menajeriyle son pürüzleri gidermek için yarın son bir görüşme yapacak. Fenerbahçe’nin teklifini kabul eden Boris Rapaic ve babası Milan Rapaic, şimdiden İstanbul’da ev bakmaya başladı bile. Boris Rapaic’i izleyen teknik heyet ve Aykut Kocaman da bu transfere onay verdi.
10 milyon TL'yi 3 bin liraya satışa çıkarttı

                                    
                                    
                                    Amasya’da yaşayan iş adamı Alican Erdem, koleksiyonunda bulunan 100 adet eski '100.000' TL’lik banknotları 3 bin liraya satışa çıkarttığını duyurdu. Uzun yıllar boyunca İngiltere’de çalıştıktan sonra memleketi Amasya’ya dönen Erdem, eski para merakını da beraberinde getirdi. Erdem, “Bunlar eskinin 100.000 liraları. Toplamı o zamana göre 10 milyon Türk Lirası. Serisi bozulmamış olup üzerinde Merkez Bankası bandrolü olan deste paraları yıllardır elimde tuttum. Şimdiyse para koleksiyonu tutkunlarının ilgisine sunuyorum” dedi.
10 milyon TL'yi 3 bin liraya satışa çıkarttı Amasya’da yaşayan iş adamı Alican Erdem, koleksiyonunda bulunan 100 adet eski '100.000' TL’lik banknotları 3 bin liraya satışa çıkarttığını duyurdu. Uzun yıllar boyunca İngiltere’de çalıştıktan sonra memleketi Amasya’ya dönen Erdem, eski para merakını da beraberinde getirdi. Erdem, “Bunlar eskinin 100.000 liraları. Toplamı o zamana göre 10 milyon Türk Lirası. Serisi bozulmamış olup üzerinde Merkez Bankası bandrolü olan deste paraları yıllardır elimde tuttum. Şimdiyse para koleksiyonu tutkunlarının ilgisine sunuyorum” dedi.
Zap operasyonu sürüyor: 24 terörist etkisiz hale getirildi

                                    
                                    
                                    
                                    Türk Silahlı Kuvvetlerince dün Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesi ve Hakkari'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 24 oldu.
Zap operasyonu sürüyor: 24 terörist etkisiz hale getirildi Türk Silahlı Kuvvetlerince dün Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesi ve Hakkari'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 24 oldu.
Dev derbinin hakemi Cüneyt Çakır!

                                    
                                    
                                    
                                    Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu. 22 Ekim Pazar günü oynanacak dev karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Cüneyt Çakır'ın yardımcılarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek.
Dev derbinin hakemi Cüneyt Çakır! Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu. 22 Ekim Pazar günü oynanacak dev karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Cüneyt Çakır'ın yardımcılarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >