19 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

arşiv
arşiv

Çadır kentlerde karne sevinci... 19 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, 18 milyon öğrenci için karne heyecanından, Türkiye Kupası'nda eşleşmelere kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yabancı yatırımcıların gelmekten çekindiği o eski Türkiye, artık geçmişte kalmış acı bir hatıradır"  ​

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası nezdinde kurulacak "Donör Fonu"na ilişkin işbirliği anlaşması imza töreninde konuştu. Erdoğan: "Bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının hala ideolojik yaklaşımlarından kurtulabilmiş değiliz. İdeolojik yaklaşım içerisinde patinaj yapıyorlar. Türkiye yatırımları ile de, üretimi ile de, şu anda dünyadaki müstesna ülkelerden bir tanesidir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yabancı yatırımcıların gelmekten çekindiği o eski Türkiye, artık geçmişte kalmış acı bir hatıradır" ​ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası nezdinde kurulacak "Donör Fonu"na ilişkin işbirliği anlaşması imza töreninde konuştu. Erdoğan: "Bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının hala ideolojik yaklaşımlarından kurtulabilmiş değiliz. İdeolojik yaklaşım içerisinde patinaj yapıyorlar. Türkiye yatırımları ile de, üretimi ile de, şu anda dünyadaki müstesna ülkelerden bir tanesidir." dedi.
18 milyon öğrenci için karne heyecanı

                                    Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne heyecanı yaşıyor.2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona eriyor.
Okul öncesinde 1 milyon 466 bin 409, ilköğretimde 10 milyon 657 bin 534, ortaöğretimde 5 milyon 849 bin 970 olmak üzere toplam 17 milyon 973 bin 913 öğrenci bugün karne alıyor.
Öğrenciler, yoğun geçen dönemin ardından iki hafta dinlenme fırsatı bulacak.
2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü sona erecek. Yaklaşık 3,5 ay sürecek yaz tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak.
18 milyon öğrenci için karne heyecanı Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne heyecanı yaşıyor.2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona eriyor. Okul öncesinde 1 milyon 466 bin 409, ilköğretimde 10 milyon 657 bin 534, ortaöğretimde 5 milyon 849 bin 970 olmak üzere toplam 17 milyon 973 bin 913 öğrenci bugün karne alıyor. Öğrenciler, yoğun geçen dönemin ardından iki hafta dinlenme fırsatı bulacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü sona erecek. Yaklaşık 3,5 ay sürecek yaz tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak.
Milli Savunma Bakanı Canikli: Afrin harekatı yapılacak

                                    Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,” Afrin harekatı yapılacak, harekat için şartları olgunlaştırıyoruz.” dedi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,” Afrin harekatı yapılacak, harekat için şartları olgunlaştırıyoruz.” dedi.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. A Haber’e konuşan Bakan Canikli, şunları kaydetti.
Milli Savunma Bakanı Canikli: Afrin harekatı yapılacak Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,” Afrin harekatı yapılacak, harekat için şartları olgunlaştırıyoruz.” dedi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,” Afrin harekatı yapılacak, harekat için şartları olgunlaştırıyoruz.” dedi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. A Haber’e konuşan Bakan Canikli, şunları kaydetti.
Çadır kentlerde karne sevinci

                                    Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nda terörden temizlenen Azez, Bab, Cerablus, Çobanbey beldesi ve köylerde Türkiye'nin desteğiyle eğitim veren okullarda on binlerce çocuk karne heyecanını yaşadı.Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nda terörden temizlenip güvenli bölgeler olan Azez, Bab, Cerablus, Çobanbey beldesi ve köylerde Türkiye'nin desteğiyle eğitim veren okullarda on binlerce çocuk karneleriyle buluştu. Karne heyecanını yaşayan çocuklara, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bir de sürpriz hazırlandı.
Çadır kentlerde karne sevinci Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nda terörden temizlenen Azez, Bab, Cerablus, Çobanbey beldesi ve köylerde Türkiye'nin desteğiyle eğitim veren okullarda on binlerce çocuk karne heyecanını yaşadı.Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nda terörden temizlenip güvenli bölgeler olan Azez, Bab, Cerablus, Çobanbey beldesi ve köylerde Türkiye'nin desteğiyle eğitim veren okullarda on binlerce çocuk karneleriyle buluştu. Karne heyecanını yaşayan çocuklara, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bir de sürpriz hazırlandı.
AA: Rus askeri Afrin'den çekilmeye başladı

                                    Anadolu Ajansı, Afrin'de konuşlanan Rus askerlerin çekilmeye başladığını bildirdi.
AA: Rus askeri Afrin'den çekilmeye başladı Anadolu Ajansı, Afrin'de konuşlanan Rus askerlerin çekilmeye başladığını bildirdi.
Borsaya açılan ilk liman: Trabzon Limanı
2003 yılında 22,5 milyon dolara devraldıkları Trabzon Limanı'nı, bugüne kadar 45 milyon dolar değerinde yenileme ve yeni makine yatırımı yaparak Doğu Karadeniz'in en modern ve işlek limanı haline getiren Albayrak Grubu, Trabzon Limanı'yla borsaya açılan ilk liman olma özelliğini taşıyacak. Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Doç. Dr. Ömer Bolat, "Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ'nin halka arzı 2018'in ilk halka arzı olacak ve liman hizmetleri alanında türünün ilki olacak." dedi.
Borsaya açılan ilk liman: Trabzon Limanı 2003 yılında 22,5 milyon dolara devraldıkları Trabzon Limanı'nı, bugüne kadar 45 milyon dolar değerinde yenileme ve yeni makine yatırımı yaparak Doğu Karadeniz'in en modern ve işlek limanı haline getiren Albayrak Grubu, Trabzon Limanı'yla borsaya açılan ilk liman olma özelliğini taşıyacak. Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Doç. Dr. Ömer Bolat, "Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ'nin halka arzı 2018'in ilk halka arzı olacak ve liman hizmetleri alanında türünün ilki olacak." dedi.
Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu

                                    Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Akhisarspor'un seribaşı olarak katıldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final ve yarı final eşleşmelerini belirleyen kura çekimi tamamlandı. Eşleşmeler şu şekilde;
Akhisarspor-KayserisporAtiker Konyaspor-Galatasaray
Beşiktaş-GençlerbirliğiAkın Çorap Giresunspor-Fenerbahçe
Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Akhisarspor'un seribaşı olarak katıldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final ve yarı final eşleşmelerini belirleyen kura çekimi tamamlandı. Eşleşmeler şu şekilde; Akhisarspor-KayserisporAtiker Konyaspor-Galatasaray Beşiktaş-GençlerbirliğiAkın Çorap Giresunspor-Fenerbahçe
Fenerbahçe'de ilk ayrılık belli oldu

                                    Fenerbahçe'de yıllık 4.9 milyon Euro kazanan Robin van Persie'nin sözleşmesi feshedildi. Ücret konusunda yapılan görüşmelerde ortak noktaya gelindi ve Hollandalı futbolcunun kontratı feshedildi. Fenerbahçe'de yıllık 4.9 milyon avro kazanan Robin van Persie'nin sözleşmesi feshedildi.
Gazete Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'un haberine göre; Fenerbahçe, Robin van Persie ile anlaşmaya vardı ve oyuncunun sözleşmesini feshetti. Ücret konusunda yapılan görüşmelerde ortak noktaya gelindi ve Hollandalı ile yollar ayrıldı.
Fenerbahçe'de ilk ayrılık belli oldu Fenerbahçe'de yıllık 4.9 milyon Euro kazanan Robin van Persie'nin sözleşmesi feshedildi. Ücret konusunda yapılan görüşmelerde ortak noktaya gelindi ve Hollandalı futbolcunun kontratı feshedildi. Fenerbahçe'de yıllık 4.9 milyon avro kazanan Robin van Persie'nin sözleşmesi feshedildi. Gazete Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'un haberine göre; Fenerbahçe, Robin van Persie ile anlaşmaya vardı ve oyuncunun sözleşmesini feshetti. Ücret konusunda yapılan görüşmelerde ortak noktaya gelindi ve Hollandalı ile yollar ayrıldı.
Toplu ulaşımda ücret akıllı telefonlar ile ödenebilecek!

                                    Cep telefonları artık toplu taşımada bilet gibi kullanılabilecek, turnike sıraları son bulacak. Avrupa Birliği’nden 4 milyon avro Ar-Ge desteği alınarak Türk mühendislerce geliştirilen akıllı ulaşım altyapı projesi Elektronik Biletleme Sistemi Projesi (ETS) ile cep telefonları artık toplu taşımada bilet gibi kullanılabilecek, turnike sıraları son bulacak. Türk mühendislerce geliştirilen ve toplu taşımada turnike sistemini ortadan kaldıracak ETS, Yıldız Teknopark Yerleşkesi’nde düzenlenen basın toplantısı ve pilot demo uygulaması ile tanıtıldı.
Toplu ulaşımda ücret akıllı telefonlar ile ödenebilecek! Cep telefonları artık toplu taşımada bilet gibi kullanılabilecek, turnike sıraları son bulacak. Avrupa Birliği’nden 4 milyon avro Ar-Ge desteği alınarak Türk mühendislerce geliştirilen akıllı ulaşım altyapı projesi Elektronik Biletleme Sistemi Projesi (ETS) ile cep telefonları artık toplu taşımada bilet gibi kullanılabilecek, turnike sıraları son bulacak. Türk mühendislerce geliştirilen ve toplu taşımada turnike sistemini ortadan kaldıracak ETS, Yıldız Teknopark Yerleşkesi’nde düzenlenen basın toplantısı ve pilot demo uygulaması ile tanıtıldı.
Microsoft, Age of Empires efsanesinin çıkış tarihini açıkladı

                                    Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre 20.yılını kutlayan strateji oyunu, Age of Empires: Definitive Edition 20 Şubat'ta kullanıma açılacak. Dünyanın en büyük oyun etkinliği olan E3 oyun fuarında tanıtılan ve ilk olarak 20 yıl önce çıkarılan Age of Empires o dönem büyük bir ilgiyle karşılanmış ve milyonlarca kişi tarafından oynanmıştı.
Oyun ile ilgili yapılan açıklamada Microsoft Studios ve Forgotten Empires’ın, Age of Empires üzerinde çalıştıklarını belirtildi.
Microsoft, Age of Empires efsanesinin çıkış tarihini açıkladı Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre 20.yılını kutlayan strateji oyunu, Age of Empires: Definitive Edition 20 Şubat'ta kullanıma açılacak. Dünyanın en büyük oyun etkinliği olan E3 oyun fuarında tanıtılan ve ilk olarak 20 yıl önce çıkarılan Age of Empires o dönem büyük bir ilgiyle karşılanmış ve milyonlarca kişi tarafından oynanmıştı. Oyun ile ilgili yapılan açıklamada Microsoft Studios ve Forgotten Empires’ın, Age of Empires üzerinde çalıştıklarını belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >