21 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Apple'ın uzay gemisi
Apple'ın uzay gemisi

Apple'ın 'uzay gemisi' olarak nitelendirilen kampüsü ziyaretçilere açıldı... 21 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

21 Kasım'daki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, tepki çeken sözleri nedeniyle Beyaz TV'den kovulan Rasim Ozan Kütahyalı'dan Barcelona’dan gelen transfer açıklamasına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

‘17-25 Aralık başarısız olunca aynı tezgahı Amerika'da kurdular’

                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "17-25 Aralık'ta ülkemize tarihin en büyük tuzaklarından biri kuruldu. Bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika'da kurdular. Birileri hala FETÖ'nün ağzı ile itham etmeyi sürdürüyorsa sebebi onlara verilen rolü oynamaktır. Aynı çevreler hepimizin gözü önünde yaşanan 15 Temmuz ihanetine hala tiyatro, kontrollü darbe diyebiliyorsa bu sözü onlara kimlerin söylettiğine bakmak gerekir." ifadelerini kullandı.
‘17-25 Aralık başarısız olunca aynı tezgahı Amerika'da kurdular’ Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "17-25 Aralık'ta ülkemize tarihin en büyük tuzaklarından biri kuruldu. Bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika'da kurdular. Birileri hala FETÖ'nün ağzı ile itham etmeyi sürdürüyorsa sebebi onlara verilen rolü oynamaktır. Aynı çevreler hepimizin gözü önünde yaşanan 15 Temmuz ihanetine hala tiyatro, kontrollü darbe diyebiliyorsa bu sözü onlara kimlerin söylettiğine bakmak gerekir." ifadelerini kullandı.
UEFA'dan Oğuz Sarvan'a görev geldi

                                    
                                    
                                    UEFA'dan Oğuz Sarvan'a görev geldi. Hakem gözlemcisi Oğuz Sarvan, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Atletico Madrid ile Roma arasında oynanacak maçta görev yapacak. İspanya'nın başkenti Madrid'de Wanda Metropolitano Stadı'nda TSİ 22.45'te başlayacak karşılaşmayı Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.
UEFA'dan Oğuz Sarvan'a görev geldi UEFA'dan Oğuz Sarvan'a görev geldi. Hakem gözlemcisi Oğuz Sarvan, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Atletico Madrid ile Roma arasında oynanacak maçta görev yapacak. İspanya'nın başkenti Madrid'de Wanda Metropolitano Stadı'nda TSİ 22.45'te başlayacak karşılaşmayı Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.
Google, Mevlid Kandili'nin tarihini de yanlış yazdı

                                    
                                    
                                    Dikkatli kullanıcıların gözünden kaçmayan hatalara bir yenisini ekleyen Google, şimdi de Diyanetin takvimine göre 29 Kasım 2017’de gerçekleşeceği açıklanan Mevlid Kandili’ni 30 Kasım 2017 olarak gösterdi. Geçtiğimiz Berat Kandili’nde de tarih hatası yapan Google’ın bu yanlışı düzeltip düzeltmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.
Google, Mevlid Kandili'nin tarihini de yanlış yazdı Dikkatli kullanıcıların gözünden kaçmayan hatalara bir yenisini ekleyen Google, şimdi de Diyanetin takvimine göre 29 Kasım 2017’de gerçekleşeceği açıklanan Mevlid Kandili’ni 30 Kasım 2017 olarak gösterdi. Geçtiğimiz Berat Kandili’nde de tarih hatası yapan Google’ın bu yanlışı düzeltip düzeltmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.
Beyaz TV’den kovulan Kütahyalı’ya şok üstüne şok

                                    
                                    
                                    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu haftaki toplantısında Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak vatandaşlara yönelik tepki çeken sözlerinin yer aldığı yayını görüşmek üzere toplanacak. Kütahyalı, Beyaz TV 'de yayımlanan ve tepki çekenm sözleri söylediği "Beyaz Futbol" programından da kovuldu. Öte yandan Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarının sponsoru Sanica Boru sponsorluktan çekildi.
Beyaz TV’den kovulan Kütahyalı’ya şok üstüne şok Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu haftaki toplantısında Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak vatandaşlara yönelik tepki çeken sözlerinin yer aldığı yayını görüşmek üzere toplanacak. Kütahyalı, Beyaz TV 'de yayımlanan ve tepki çekenm sözleri söylediği "Beyaz Futbol" programından da kovuldu. Öte yandan Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarının sponsoru Sanica Boru sponsorluktan çekildi.
Mars'ta bulunabilecek suyun hayat için yeterli olmayacağı açıklandı

                                    
                                    
                                    Mars yüzeyinde bulunan koyu derin çizgilerin su akıntısı sanılması üzerine araştırma yapan bilim insanları bu çizgilerin kum akıntısı tarafından oluştuğunu tespit etti. Bilim insanları bu sonuca Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesine (NASA) ait Mars Keşif Uydusu'na (MRO) yerleştirilen "HiRISE" teleskobu tarafından elde edilen görüntüleri inceleyerek vardı. Bilim insanları, Mars'ta su bulunabileceğini ancak bunun hayatın oluşumuna olanak sağlayacak düzeyde olmadığını belirtti.
Mars'ta bulunabilecek suyun hayat için yeterli olmayacağı açıklandı Mars yüzeyinde bulunan koyu derin çizgilerin su akıntısı sanılması üzerine araştırma yapan bilim insanları bu çizgilerin kum akıntısı tarafından oluştuğunu tespit etti. Bilim insanları bu sonuca Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesine (NASA) ait Mars Keşif Uydusu'na (MRO) yerleştirilen "HiRISE" teleskobu tarafından elde edilen görüntüleri inceleyerek vardı. Bilim insanları, Mars'ta su bulunabileceğini ancak bunun hayatın oluşumuna olanak sağlayacak düzeyde olmadığını belirtti.
Apple'ın 'uzay gemisi' olarak nitelendirilen kampüsü ziyaretçilere açıldı

                                    
                                    
                                    Steve Jobs’un hayalini kurduğu ancak varlığını göremediği Apple’ın ‘uzay üssü’ olarak lanse edilen kampüsü, kapılarını şirket çalışanları dışındaki kişilere açtı. Tasarımıyla akıllarda daha şimdiden önemli bir yer edinmeyi başaran kampüsün, henüz görüntülenmeyen birçok kısmının olduğunu söyleniyor.
Apple'ın 'uzay gemisi' olarak nitelendirilen kampüsü ziyaretçilere açıldı Steve Jobs’un hayalini kurduğu ancak varlığını göremediği Apple’ın ‘uzay üssü’ olarak lanse edilen kampüsü, kapılarını şirket çalışanları dışındaki kişilere açtı. Tasarımıyla akıllarda daha şimdiden önemli bir yer edinmeyi başaran kampüsün, henüz görüntülenmeyen birçok kısmının olduğunu söyleniyor.
Barcelona’dan beklenen transfer açıklaması geldi

                                    
                                    
                                    Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, ocak ayı transfer planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bartomeu, "Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyoruz. İki kulvarda da başarılı olmak istiyoruz. Bu nedenle ara transfer dönemi bizim için önemli. Açıkçası ekibimizden mutluyuz yalnızca küçük rötuşlar yapacağız" dedi.
Barcelona’dan beklenen transfer açıklaması geldi Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, ocak ayı transfer planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bartomeu, "Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyoruz. İki kulvarda da başarılı olmak istiyoruz. Bu nedenle ara transfer dönemi bizim için önemli. Açıkçası ekibimizden mutluyuz yalnızca küçük rötuşlar yapacağız" dedi.
'Türkiye doğal gazda en ucuz ülke'

                                    
                                    
                                    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de konutlardaki doğal gaz fiyatlarının AB ülkelerindekilere kıyasla ucuz olduğu bilgisini verdi. Bakan Albayrak, bu konuda şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye'de doğal gaz fiyatı en yakın ülkeden yüzde 20 daha ucuzdur. Bugün Türkiye sanayideki doğal gazda en ucuz ülkedir, en yakın rakibinden yüzde 20-25 daha ucuzdur. Bugün Türkiye konutlardaki elektrik fiyatında en ucuz ikinci ülkedir, Bulgaristan'dan sonra. Sanayide elektrikte en ucuz ülkedir. Kendisine bu konuda en yakın olan İsveç'ten yüzde 15 daha ucuzdur.
'Türkiye doğal gazda en ucuz ülke' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de konutlardaki doğal gaz fiyatlarının AB ülkelerindekilere kıyasla ucuz olduğu bilgisini verdi. Bakan Albayrak, bu konuda şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye'de doğal gaz fiyatı en yakın ülkeden yüzde 20 daha ucuzdur. Bugün Türkiye sanayideki doğal gazda en ucuz ülkedir, en yakın rakibinden yüzde 20-25 daha ucuzdur. Bugün Türkiye konutlardaki elektrik fiyatında en ucuz ikinci ülkedir, Bulgaristan'dan sonra. Sanayide elektrikte en ucuz ülkedir. Kendisine bu konuda en yakın olan İsveç'ten yüzde 15 daha ucuzdur.
Honda 255 bin aracını geri çağıracak 

                                    
                                    
                                    Japon araç üreticisi Honda, sitesinden yaptığı açıklamada 2013- 2017'de üretilen Spirior ve Elysion modellerini de kapsayan 254 bin 650 aracın geri çağırılacağını bildirdi. Geri çağırma işleminin Ocak 2018’de başlayacağı ifade edilen açıklamada, açma ve kapama sırasında hareket eden tuşların zamanla hasar gördüğüne vurgu yapılarak bu sorunların ücretsiz onarılacağı belirtildi.
Honda 255 bin aracını geri çağıracak Japon araç üreticisi Honda, sitesinden yaptığı açıklamada 2013- 2017'de üretilen Spirior ve Elysion modellerini de kapsayan 254 bin 650 aracın geri çağırılacağını bildirdi. Geri çağırma işleminin Ocak 2018’de başlayacağı ifade edilen açıklamada, açma ve kapama sırasında hareket eden tuşların zamanla hasar gördüğüne vurgu yapılarak bu sorunların ücretsiz onarılacağı belirtildi.
Pepe'den Ronaldo'ya 'Come to Beşiktaş' çağrısı

                                    
                                    Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Pepe, CNN İnternational'a özel olarak konuştu. Türkiye'deki yaşantısı ve Beşiktaş'taki kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Pepe, Ronaldo'yu Beşiktaş'a gelmesinden büyük mutluluk duyacağını ifade etti.
Pepe'den Ronaldo'ya 'Come to Beşiktaş' çağrısı Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Pepe, CNN İnternational'a özel olarak konuştu. Türkiye'deki yaşantısı ve Beşiktaş'taki kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Pepe, Ronaldo'yu Beşiktaş'a gelmesinden büyük mutluluk duyacağını ifade etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >