ABD terörist ordusu kuruyor: ABD'nin YPG'ye hangi silahları vereceği belli oldu

ypg ağır silahlar
ypg ağır silahlar

ABD Başkanı Trump'ın YPG'ye verilecek 'ağır silahlar' kararını imzalamasının ardından PKK'nın Suriye uzantısı olan örgütün envarterine girecek silahlara dair detaylar belli oldu.

PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı olan YPG'den bir terörist, Sputnik'e yaptığı açıklamada, ABD'nin kendilerine havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, doçka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatik silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar vereceğini ifade etti.

"ABD yakın zamanda bize havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, docka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatik silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar gönderecek." diyen üst düzey bir terörist "Bu silahlara çok ihtiyacımız var. Ayrıca IŞİD'in bomba yüklü araçlarının bize varmadan imha edilmesi için ısı güdümlü füzelere ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

ABD eğitim de verecek

                                    Terörist aynı zamanda gönderilecek olan silahların kullanımı konusunda ABD ordusunun kendilerine danışmanlık hizmeti vereceğini de sözlerine ekledi.
ABD eğitim de verecek Terörist aynı zamanda gönderilecek olan silahların kullanımı konusunda ABD ordusunun kendilerine danışmanlık hizmeti vereceğini de sözlerine ekledi.
Türkiye büyük tepki gösterdi

                                    Türkiye, terör örgütü olarak kabul edilen YPG'nin Rakka operasyonuna katılmasına karşı olduğunu bir kez daha yaptığı açıklamalarla ifade etti. ABD'nin YPG'ye ağır silah yardımında bulunmasını Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli gelişmenin 'kabul edilemez' olduğunu vurgularken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da 'Suriye'de yanlış adımlar atılmamalı' dedi.
Türkiye büyük tepki gösterdi Türkiye, terör örgütü olarak kabul edilen YPG'nin Rakka operasyonuna katılmasına karşı olduğunu bir kez daha yaptığı açıklamalarla ifade etti. ABD'nin YPG'ye ağır silah yardımında bulunmasını Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli gelişmenin 'kabul edilemez' olduğunu vurgularken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da 'Suriye'de yanlış adımlar atılmamalı' dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >