Adliye katibi izne çıktı, bilgisayarından çıkan video şoke etti

arşiv
arşiv

İstanbul Bakırköy Adliyesi’ndeki bir mahkemede katip olarak çalışan Ayşegül A. doğum iznine çıkınca yerine başka bir katip görevlendirildi. Ayşegül A.’nın bilgisayarında çalışan katibin bilgisayarda tespit ettiği video şoke etti.

Ayşegül A., Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde zabıt katibi olarak görev yapıyordu. Doğum iznine çıkan Ayşegül A.'nın yerine başka bir katip görevlendirildi. Bu katip Ayşegül A.'nın bilgisayarını kullanmaya başladı. İddiaya göre yeni göreve başlayan katip, bilgisayarda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın videosu ve fotoğraflarının bulunduğunu ortaya çıkardı. Olayın savcılığa bildirilmesi üzerine söz konusu bilgisayarda hâkimlik kararı ile inceleme yapıldı. Terör ele başı Öcalan fotoğrafı önünde poz veren katip hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçu kapsamında iddianame düzenlendi. Meslekten de ihraç edilen katip, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, gözaltına alınarak ifadesine başvurulan Ayşegül A., Abdullah Öcalan posteri önünde bulunan şahsın kendisi olduğunu kabul etti. Videodaki erkek şahsın ise kayını olduğunu belirtti. Şüpheli katip hakkında yürütülen soruşturma sonucunda söz konusu suça konu fotoğraf ve videoyu 'Terör örgütü propagandası yapmak' amacıyla bilgisayarına yüklediği kanaatine varıldı.

Katip Ayşegül A. ve kayını Turan Etem A. hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçu kapsamında iddianame düzenlendi. Meslekten ihraç edilen katip, Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >