Anne demeye bin şahit gerek: 16 yaşındaki oğlunu eroin bağımlısı yapmış

Çocukları açlıkla mücadele eden vicdansız kadının, 16 yaşındaki oğlunu da eroin bağımlısı yaptığı öğrenildi.
Çocukları açlıkla mücadele eden vicdansız kadının, 16 yaşındaki oğlunu da eroin bağımlısı yaptığı öğrenildi.

Adana’da yıllardır eroin kullanan kadının, 4 çocuğundan birine devlet tarafından verilen 750 lira yardım parasıyla da eroin aldığı ortaya çıktı. Çocukları açlıkla mücadele eden vicdansız kadının, 16 yaşındaki oğlunu da eroin bağımlısı yaptığı öğrenildi.

Uyuşturucu batağına düşen Meral A, ailesini dağıttı. 18 yıl önce evlendiği Fahri A'dan Arda (16), Erdinç (12), Altay (8) ve Ali (7) isimli 4 çocuğu olan Meral A, zaman içinde eroin kullanmaya başladı. Kocası eşinin uyuşturucuyu bırakması için mücadele etti; ancak başaramayınca yaklaşık 4 ay önce eşini terk edip başka bir kadınla evlendi.

Bu arada uyuşturucu bağımlısı anne de 4 çocuğunu kayınvalidesi Selma A'ya bırakarak ortadan kayboldu. Sokaklarda yaşayan Meral A'nın uyuşturucu bulmak için her yolu denediği de ileri sürüldü.

Ailenin ekonomik durumu olmadığı için kadının 12 yaşındaki oğlu Erdinç A'ya devlet tarafından aylık 750 TL sosyal yardım parası veriliyor; ancak Meral A, devlet tarafından kendi hesabına yatırılan bu parayı da eroine yatırıyor.

“Karınlarını doyurmak için dilenmeye gidiyorum”

Çocukları kayınvalidesinin yanında aç ve susuz olan Meral A, buna hiç aldırış etmeden eroin kullanıyor. Çocuklara bakan Babaanne Selma A, çocukların annesinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu en büyük oğlunu da uyuşturucuya alıştırdığını söyleyerek, "Bu çocuklar aç ve susuz. Ben karınlarını doyurmak için dilenmeye gidiyorum. 16 yaşındaki torunum da annesinden alıştığı için eroin kullanıyor ve çocuk gözümün önünde eriyip gidiyor. Allah rızası için yetkililerden yardım bekliyorum. Anneleri diğer çocuklarını da eroine alıştıracak diye korkuyorum" dedi. Bu arada, Meral A'nın geçtiğimiz günlerde fuhuş operasyonunda gözaltına alındığı da öğrenildi.

“Üstümüz başımız yırtık, kirli elbiselerle dolaşıyoruz”

12 yaşındaki Erdinç A., devletin kendisine verdiği 750 liraya annesinin eroin aldığını belirterek, "Babamız zaten evlendi gitti, bana yatan parayı da annem alıyor. Kardeşlerin açlıktan ölüyor. Bizim üstümüz başımız yırtık, kirli elbiselerle dolaşıyoruz. Annem eroin aldıktan sonra ağabeyimle beraber kullanıyor. Kardeşlerim de burada aç susuz bekliyor" diyerek ağladı. 8 yaşındaki Altay da okula bile gitmediğini belirterek yardım istedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >