Kapsül deterjan yeme trendi 10 can aldı

Kapsül deterjan yeme trendi 10 can aldı
Kapsül deterjan yeme trendi 10 can aldı

Sosyal medyada gençler arasında yaygınlaşan meydan okuma trendlerinden “kapsül deterjan yeme” trendi, 10 can aldı. Gençler, sosyal medyada yayınladıkları meydan okuma videosu ile kapsül deterjanları çiğniyor.

Sosyal medyada yayınladıkları meydan okuma trendinin en gariplerinden biri olan bulaşık makinesinde kullanılan kapsül deterjanlardan yeme trendi 10 gencin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Doktorlar, gençleri “Tide Pod Challenge” (kapsül deterjan yeme) adı verilen bu yeni moda çılgınlığa kapılmamaları konusunda uyarıyor. Çamaşır ve bulaşık yıkamak için kullanılan çeşitli tür kapsül deterjanlar etanol, polimerler ve hidrojen peroksit içeriyor ve son derece toksik. 2017’de bir üniversite öğrencisi, çekici ve lezzetli göründükleri için kapsülleri yemeye cesaret ederek “Do not eat laundry pods” (Çamaşır deterjanı kapsüllerini yemeyin) adlı hicivli bir video yayınladı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre 2018’de ABD Zehir Kontrol Merkezleri Birliği’ne bildirilen 40 deterjan zehirlenmesi olayından yarısının bu çılgınlığı deneyen gençler olduğu bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >