Kredi kartı ile internetten alışveriş için onay uzatıldı

Arşiv
Arşiv

BDDK yaptığı açıklamayla, kredi kartları ile internetten alışveriş yapılabilmesi için 31 Aralık'a kadar verilmesi gereken onay şartını 31 Ocak'a uzattı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben yaptığı açıklamayla, kredi kartları ile internetten alışveriş yapılması için istenen onay süresi ikinci kez uzatıldı. 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a uzatılan onay süresi bir kez daha uzatılarak 31 Ocak'a çekildi.

31 Ocak son gün!

Uzatma kararını BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, açıkladı. Akben, "İnternetten kartla alışverişe onay süresini 31 Ocak 2018'de sona erdireceğiz. Süre 31 Aralık'ta bitiyordu. Kullanıcılar bu tarihe kadar bankalarına onay vermediği takdirde kredi kartlarını online alışverişte kullanamayacak." dedi.

Akben, yaptığı açıklamada, banka ve kredi kartlarının elektronik ticarette kullanılabilmesi için kart hamili onayı alınması şartını getirdiklerini ve bunun için 16 Şubat'ta kurul kararı aldıklarını anımsattı.

1 Şubat'tan sonra alışveriş yapılmayacak

Kredi kartıyla yapılacak online alışverişte kullanıcı onayı zorunluluğu getiren uygulamanın süresi 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a uzatılmıştı. Uygulama, 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacaktı.

1 Şubat 2018 tarihinden itibaren kredi kartıyla yapılacak alışverişlerde artık müşteri onayı gerekecek. Kart sahipleri bankalarına bildirimde bulunmadığı takdirde online alışveriş yapamayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >