Michelle Obama sessizliğini bozdu, seçim gecesi yaşadıklarını anlattı

Obamalar ABD seçimleri sonrası sessizliklerini bozarak seçim gecesi yaşadıklarını anlattı.

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, People dergisine röportaj vererek seçim gecesi neler yaşadıklarını anlattı.

Donald Trump'ın zaferle çıktığı seçim gecesinde Michelle Obama, sonucu öğrendikten sonra hemen uyumaya gittiğini söyledi. First lady, sonuçları beklememesinin nedenini şöyle anlattı:

Yatağıma gittim. Siyasi konuşma izlemekten hiç hoşlanmam. Bunu hiç sevmedim. (Barack Obama'yı kastederek) Zar zor onunla yaptım.


Seçim kampanyaları döneminde Hillary Clinton'ın destekçisi olan Michelle Obama, bizzat kampanyalarda yer alarak, seçim meydanlarında ismini vermekten kaçınarak Trump'ın seçilmesinin yaratacağı tehlikeye dair konuşmalar yapmıştı.
Seçim sonuçları için, “Yapabildiğiniz her şeyi yaparsınız ve sonra gerisi kolaydır. Sonuç Amerikan halkının ellerindeydi” yorumunda bulundu.

“Bu bizim demokrasimiz ve işte böyle yürüyor" diyen Michelle Obama, "Bir sonraki yönetimle çalışmaya hazırız ve ellerinden geldiğince başarılı olacaklarından eminiz. Çünkü ülke için en iyisi bu" şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >