Millet Bahçesi dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nın yerine “Millet Bahçesi” yapılacağı müjdesini verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nın yerine “Millet Bahçesi” yapılacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim’de taşınacak İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını açıkladı. 11.7 bin dönüm alana sahip havalimanına yapılacak park dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak.

Atatürk Havalimanı’nın arazisinin akıbeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arsaya “Millet Bahçesi” adında yeşil alan yapılacağı müjdesini verdi. 11.7 bin dönüm alana sahip havalimanına yapılacak park dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak.

Atatürk Havalimanı, Bakırköy, Yeşilköy, Yeşilyurt,Florya ve Sefaköy semtleri arasında 11 milyon 700 bin metrekarelik (11 bin 700 dönüm) alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük havalimanı konumunda.

New York'taki Central Park
New York'taki Central Park

Havalimanı arsasının tamamına park yapılması durumunda bu park dünyadaki şehir parkları arasında 3’üncü sırada yer alacak. Hatta bu park Central Park’ın yaklaşık 3.5 katı büyüklüğünde olacak.

İngiltere’nin dünyaca ünlü Hyde Park’ı 13. Sırada

Dünyadaki şehir parklarına baktığımız zaman, en çok şehir parkı Amerika’da yer alıyor.

Londra'daki Hyde Park
Londra'daki Hyde Park

Amerika’da, dünyanın en büyük şehir parkları arasına giren 5 park bulunuyor. Listede ilk sırada bulunan Bitsevsky Park, Rusya Moskova’da 18 bin dönümlük bir alana sahip.

Moskova'daki Bitsevsky Park
Moskova'daki Bitsevsky Park

Park 500’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor. 17.4 bin dönüm alana yayılan Griffith Park Amerika, Los Angelas’ta yer alıyor. Listenin 13’üncü sırasındaki İngiltere’nin dünyaca ünlü parkı Hyde Park bin 416 dönüm büyüklüğünde. Londra’daki Kraliyet Parkları’nın en büyüğü olan Hyde Park’ın bitişiğindeki Kensington Bahçeleri ise 150 hektarlık bir alanı kaplıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >