Mısır'da yayınlanan dizi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

Operasyonel dizi, son yayınlanan bölümünde Türkiye ve Cumhurbaşkanı'nı teröre destek veriyor gibi gösterdi.
Operasyonel dizi, son yayınlanan bölümünde Türkiye ve Cumhurbaşkanı'nı teröre destek veriyor gibi gösterdi.

Sudan ile diplomatik krize neden olan Mısır'ın Ebu Ömer el-Mısriyye isimli dizisi bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'ye alçakça saldırdı.

Mısır'ın El-Hayat televizyonunda yayınlanan Ebu Ömer el-Mısriyye isimli dizi, Sudanlıları terörist gibi göstermesi nedeniyle diplomatik krize neden olmuştu. Algı operasyonlarıyla emperyalistlerin hedefindeki isimlere ve ülkelere saldıran dizi bu kez Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Geçtiğimiz akşam yayınlanan bir sahnede Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı teröre destek veriyor gibi göstererek büyük bir skandala imza attı.

Sudan’la kriz çıkmıştı

Sudan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Mısır’da Ramazan ayında yayınlanan Ebu Ömer El-Mısri dizisinde Sudan hakkında olumsuz bir imaj çizilmesinden rahatsızlık duyulduğu ifade edilmişti.

Sudan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Gariballah El-Hıdır, dizide Sudan’a ait bazı sembollerin olumsuz bir biçimde kullanıldığını belirterek bu sembollerin yetkili merciler tarafından izin alınmadan kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etmişti.

Diziyle ilgili Mısır’ın Sudan’daki büyükelçisinin dışişleri bakanlığına çağrılarak nota verildiği vurgulanmıştı.

Nota verilmesinin ardından ise söz konusu bazı sahneler yayından kaldırılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >