Organize İşler Sazan Sarmalı gerçek oldu: Filmin ilk haftasında aynı yöntemi kullandılar!

Organize İşler Sazan Sarmalı şubat ayında vizyona girmişti.
Organize İşler Sazan Sarmalı şubat ayında vizyona girmişti.

Asım Noyan ve çetesinin maceralarını konu edinen Organize İşler Sazan Sarmalı, İstanbul'da gerçek oldu. Adem İlter isimli vatandaş, ikinci el satış sitesi üzerinden bağlantı kuran bir 'şebeke' tarafından filmdeki yöntem kullanılarak dolandırıldı.

İstanbul'da organize işlerin baş mimarı Asım Noyan, yıllardır söylediği yalanlar ve çevirdiği oyunlarla insanları dolandırmaktadır. Kimsenin yakalamayı başaramadığı Asım Noyan ve çetesi, bu kez de “sazan sarmalı” olarak adlandırdıkları bir üç kağıda bulaşır.

Organize İşler Sazan Sarmalı'nın konusu tam olarak yukarıda açıklandığı şekliyle başlıyor.

Filmin vizyona girdiği şubat ayında Ahmet İlter isimli vatandaş, filmdeki yöntemlerden birine başvuran 'şebeke' tarafından dolandırıldı.

Başından geçen olayla ilgili bir video çeken İlter, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şüpheli güvenlik kamerasına böyle yansıdı.
Şüpheli güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

"Şüpheli, pazarlık yaptı"

İlter satmak istediği Macbook marka dizüstü bilgisayarı için ikinci el satış yapan bir sitede ilan oluşturdu.

Akşam 20.00'de arayan şahısla pazarlığın ardından anlaştıklarını söyleyen İlter, "Sabah olduğunda bana söylediği konuma gittim. Kimse yoktu. Kendisini aradım. 'Abi ben senin bu kadar hızlı geleceğini bilmiyordum, hastanedeyim şuan ama zaten oralar hep bizim tanıdıklar. Benim de orada kuyumcu dükkanım var. Bizim kiracılarımız var orada. Sen bizim kiracıya bırak bilgisayarı' dedi. Ben de parayı nasıl alacağımı sordum, 'zarfın içinde bizim dükkana bıraktım. Geçerken oradan alırsın' dedi bana. O sürede bana telefonu kapattırmadı. 'Şimdi oradan çık. 3-4 sokak ilerde benim kuyumcu dükkanından paranı al' dedi." diye konuştu.

Ahmet İlter konuya ilişkin bir video yayımladı.
Ahmet İlter konuya ilişkin bir video yayımladı.

Bilgisayarı bıraktıktan sonra bir daha ulaşamadı

Bilgisayarı bıraktıktan sonra 300-400 metre yürüdüğünü söyleyen Ahmet İlter, şahsı tekrar aradığını fakat ulaşamadığını belirterek, bilgisayarını geri almak için döndüğünde ise, şahsın bilgisayarı alarak kaçtığını anladı.

Şüpheli, bilgisayarı alıp dükkandan çıkarken göründü.
Şüpheli, bilgisayarı alıp dükkandan çıkarken göründü.

Dolandırılan Ahmet İlter, başından geçen bu olayı bir video çekerek duyurdu. Başka insanların yaşamaması için herkesin duymasını isteyen İlter, vatandaşları bu konuda uyardı.

İşte o video:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >