Zimbabwe'de devlet başkanı Mugabe parti başkanlığından azledildi

Zimbabwe
Zimbabwe

Devlet başkanı Mugabe'nin posterlerini yırtıyor , yönetimi ele alan ordunun askerleriyle dans edip şarkı söylüyorlar.On binin üzerinde kişi Zimbabwe’nin başkenti Harare'de rejim değişikliğini kutlamak için biraraya geldi.

Ne oldu ?

Geçen hafta çarşamba günü ordunun geçici olarak yönetime el koymasına rağmen Zimbabve’nin siyasi geleceği hala belirsiz.Devlet başkanı Robert Mugabe, başkentte bir ev hapsinde tutuluyor.Muhalefet partisi (Demokratik değişim partisi) ve eski başkan Morgan Tsvangirai, ‘halkın yararı’ için başkan Mugabe’nin istifasının gerektiğini söyledi.Ordu kaynaklarından alınan bilgilere göre ise Mugabe istifa etmek istemiyor.Ordudan üst düzey komutanların başkanla bir araya geldiği toplantının içeriği hakkında ise bilgi verilmedi.

Halk ne istiyor ? 
Ordu darbenin amacının kötüye giden ekonomiyi, sosyal ve politik dengesizliği ve istikrarsızlığı düzeltmek için olduğunu söylüyor, halk ise bu durumdan 40 yıldır görevde olan başkan Mugabeyi sorumlu tutuyor
Halk ne istiyor ? Ordu darbenin amacının kötüye giden ekonomiyi, sosyal ve politik dengesizliği ve istikrarsızlığı düzeltmek için olduğunu söylüyor, halk ise bu durumdan 40 yıldır görevde olan başkan Mugabeyi sorumlu tutuyor
Ordunun amacı ne ? 
İktidar partisi ZANU-PF yetkililerinin uluslararası haber ajanslarına verdiği bilgiye göre, merkez komite, Mugabe'nin yerine eski Devlet Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa'yı getirdi.Ordunun darbe yapmasına sebep bu  gösterilse de yönetime el koymalarının asıl sebebi Mugabe'nin devlet başkanlığı görevinden istifa etmesini sağlamak.
Ordunun amacı ne ? İktidar partisi ZANU-PF yetkililerinin uluslararası haber ajanslarına verdiği bilgiye göre, merkez komite, Mugabe'nin yerine eski Devlet Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa'yı getirdi.Ordunun darbe yapmasına sebep bu gösterilse de yönetime el koymalarının asıl sebebi Mugabe'nin devlet başkanlığı görevinden istifa etmesini sağlamak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >