90'lara damga vuran Ragga Oktay şimdi ne yapıyor?

Türkiye'nin yakından tanıdığı, hem söylediği şarkılar hem de reklam filmleri ile akıllara kazınan Ragga Oktay'ın şu anda neler yaptığını haberimizde okuyabilirsiniz.

Ragga Oktay 15 Nisan 1976 tarihinde Hollanda'nın Rotterdam şehrinde doğdu. Türkiye'de Ragga Oktay olarak tanınsa da asıl adı Oktay Yurtalan'dır.

Müziğe başlamadan önce Hollanda'nın ikinci lig takımlarından birisinde futbol oynayan Ragga Oktay, çok iyi top oynamasından dolayı Galatasaray'a da çağrıldı. Fakat o dönem çim saha olmadığı için seçmelere girmekten vazgeçti.

Futbolda aradığını bulamayan Ragga Oktay, müzik alanında kendisini geliştirmek istediğini fark etti. Bunun üzerine çalışmalara başladı. 1998 yılında Türkiye onu bir Tarkan konserinde ön solist olarak çıktığı sahneden çabuk indirilmek istenmesine tepki olarak sahnede oturma eylemi yapmasıyla tanımıştı.


Çıkardığı albümde Çukulata kız isimli şarkısı çok beğenilse de popülariteyi yakalayamadı. Onun tüm Türkiye'de tanınması bir reklam filminde Selo tiplemesini oynamasıyla oldu.

Sonrasında pop, hip hop çalışmaları yaptı. 2008 yılında da bir dizide başrol oynadı. Bunun yanında 2010 yılında Acun Ilıcalı'nın "Yok Böyle Dans" yarışmasına katıldı.

2017 yılında ise 'Dış Hatlar' ismiyle bir albüm çıkardı. Şimdi de Flemenkçe şarkılarıyla müzik hayatına devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >