Anne ve babalara önemli uyarı! Sakın ihmal etmeyin

Göz doktorundan özellikle anne ve babaları ilgilendiren önemli açıklamalar.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Kaan Okan Erdem, çocuklarda ve bebeklerde rutin göz muayenesinin çok önemli olduğunu söyledi. Yeni doğan bebeklere yapılacak ilk muayenelerden birisinin göz muayenesi olduğunu söyleyen Erdem, böylece erken teşhis şansının artacağını ifade etti

Göz tembelliğine dikkat

Göz tembelliği konusuna da değinin Kaan Okan Erdem, çağın en sık görme rahatsızlığı olduğunu söyledi. Erdem, çocukluk yaşında tedavi edilen göz tembelliği rahatsızlığının, gelecek yıllarda birçok göz hastalığını önleyeceğini ifade etti. Bu hastalığın tedavisinde çocuk, aile ve hekimin ortak çalışmasının önemine vurgu yaptı.

Göz sağlığına iyi gelen yiyecekler

Göz sağlığı için beslenin ödemine işaret eden Erdem, "Vitamin almamız önemli. Düzenli ve vitamin yönünden zengin gıdalar ile beslenmeliyiz. A-C ve E vitamini göz sağlığı için önemlidir.” dedi ve ekledi “Yumurta süt gibi hayvansal gıdalarda ve portakal, havuç, patates, ıspanak gibi sarı ve yeşil renkli sebze ve meyvelerde bulunur. Gözün merceğinde C vitamini bulunur. C vitaminini ağırlıklı olarak turunçgillerden alabiliriz. En iyi E vitamini kaynakları badem, fındık, yeşil yapraklı sebzeler ve tahıllardır."

Elektronik cihazlarla zaman geçirirken buna dikkat edin

Erdem, göz sağlığı için kitap okurken, televizyon izlerken dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Kitap okurken, oturduğunuz odanın aydınlık olması gerekir, kitap okuma mesafeniz en az 40 cm olmalıdır. Işık, sağ yada sol arka taraftan gelmelidir.Bilgisayar, cep telefonu ve tablet çok kullanılmamalıdır, kullanılırsa da her saaat başı 10 dakika dinlenme süresi verilmelidir. Eğer gözlük ihtiyacımız da var ise o gözlüğü mutlaka kullanmalıyız." şeklinde uyarılarda bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >