Barbie tabuları yıkmaya devam ediyor

İbtihaj Muhammed
İbtihaj Muhammed

Barbie bebek markası sürekli dayattığı güzellik algısı yüzünden uzun bir süredir eleştiriliyordu.2016'dan beri ise farklı ikonik Barbie tasarımları yapan firma, bu sefer de başörtülü Barbie ile gündeme oturdu.

Kıvrımlı ve siyah tenli Barbie'den sonra bu sefer de

Rusya’da düzenlenen 2014 Dünya Eskrim Şampiyonası’nda Amerika için yarışan başörtülü sporcu Ibtihaj Muhammed’e jest yaptı.

Tek tipleşmeye son 
Moda'nın dayattığı güzellik algılarını değiştirmeye çalışan Barbie, #bodypositivity (vücudunla barış) kavramının yayılmasını sağladı.
Tek tipleşmeye son Moda'nın dayattığı güzellik algılarını değiştirmeye çalışan Barbie, #bodypositivity (vücudunla barış) kavramının yayılmasını sağladı.
İbtihaj Muhammed kimdir?
Brezilya'nın Rio kentinde Olimpiyat oyunlarında eskrim dalında yarışan Ibtihaj Muhammed, ABD adına olimpiyatlara katılan ilk Müslüman başörtülü sporcu oldu.Eskrim sporunda başörtülü olarak olimpiyatlarda Amerikayı temsil eden ilk başörtülü kadın olma ünvanına da sahip olan Muhammed, kendi kiyafet markasının satışını da internet sayfasından gerçekleştiriyor.
İbtihaj Muhammed kimdir? Brezilya'nın Rio kentinde Olimpiyat oyunlarında eskrim dalında yarışan Ibtihaj Muhammed, ABD adına olimpiyatlara katılan ilk Müslüman başörtülü sporcu oldu.Eskrim sporunda başörtülü olarak olimpiyatlarda Amerikayı temsil eden ilk başörtülü kadın olma ünvanına da sahip olan Muhammed, kendi kiyafet markasının satışını da internet sayfasından gerçekleştiriyor.
Hannefeh Adam 
 Daha önce kendi İnstagram hesabından paylaştığı başörtülü Barbielerle çok popüler olan Hannefeh Adam, bu akımın büyük bir destekçisi oldu.
Hannefeh Adam Daha önce kendi İnstagram hesabından paylaştığı başörtülü Barbielerle çok popüler olan Hannefeh Adam, bu akımın büyük bir destekçisi oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >