Başbakan Binali Yıldırım: Ezhel'e yapılan Seda Sayan'a da yapılmalı

Ezhel'e yapılan Seda Sayan'a da yapılmalı
Ezhel'e yapılan Seda Sayan'a da yapılmalı

Ezhel ismini kullanan rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu, şarkılarında uyuşturucuyu özendiren ifadeler kullandığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım, Youtube kanalı Babala TV'de yayınlanan ve müzisyen Oğuzhan Uğur'un sunduğu "Mevzular Erken Seçim" özel programına katıldı. Programda tutuklu olan rapçi Ezhel hakkındaki soruya cevap veren Yıldırım, aynı muamelenin Seda Sayan için yapılması gerektiğini söyledi.

Seda Sayan ve Binali Yıldırım

Uğur, Başbakan Yıldırım'a, "Seda Sayan, herkesin izlediği bir programda 'Vururam Seni' diye bir şarkı okuyor, bu insanları cinayete teşvik etmiyor da o çocuk şarkısının bazı yerlerinde belirli cümleler kullanınca uyuşturucuya mı teşvik ediyor? Sizce bunda özgür bırakılmamalı mı insanlar, bu konudaki fikrinizi alalım." şeklinde bir soru yöneltti.

Yıldırım, bu soruya çok konuşulan şu yanıtı verdi, "Söylediklerinizi veri kabul ederek konuşacak olursak ve yaptığınız karşılaştırmayı da dikkate alırsak Ezhel'e yapılan Seda Sayan'a da yapılması gerekir. Orada bir işlem yapılmıyor burada yapılıyorsa bu da bir çifte standarttır. İnsanlar suç işlemedikten sonra ceza almamalı, cezalandırılmamalı. Uyuşturucuyla mücadele hepimizin hassasiyeti, büyük bir tehdit. Maalesef bu da dış kaynaklı bir tehdit. Sistematik şekilde Avrupa, içine düştüğü bu belaya Türk gençlerinin de düşmesini istiyor. Bunun için çalışan özel kuruluşlar var. Türkiye'de uyuşturucunun yaygınlaşması için büyük bütçeler ayırıyorlar ve çok çok ucuza, maliyetinin onda birine sentetik uyuşturucuları bir şekilde iletiyorlar ülkeye, gençlerimizi zehirlemek için. Bağımlılıkla ilgili hassasiyetimiz hat safhada."

Ne olmuştu?
Ezhel ismini kullanan rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu, şarkılarında uyuşturucuyu özendiren ifadeler kullandığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Ne olmuştu? Ezhel ismini kullanan rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu, şarkılarında uyuşturucuyu özendiren ifadeler kullandığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >