Basit bir koku testiyle alzheimer riskinizi öğrenin

Evde yapacağınız bir test, tüm hayatınızı değiştirebilir.

Alzheimer hastalığında aile çok önemlidir. Birinci derece yakınlarınız bu hastalığı taşıyorsa siz de risk altında olabilirsiniz. Alzheimer olup olmayacağınızı ise basit bir testle öğrenebilirsiniz.
Alzheimer nedir?
Alzheimer: Kişinin önce hatıralarını sonra etrafındakileri en sonunda ise kendini bile unuttuğu nörolojik hastalığa verilen isimdir.
Alzheimer nedir? Alzheimer: Kişinin önce hatıralarını sonra etrafındakileri en sonunda ise kendini bile unuttuğu nörolojik hastalığa verilen isimdir.
Alzheimer önlenebilir mi?
Alzheimer hastalığının şimdiye kadar bulunan bir tedavisi yoktur.
Alzheimer önlenebilir mi? Alzheimer hastalığının şimdiye kadar bulunan bir tedavisi yoktur.
Alzheimer geciktirilebilir mi? 
Sağlıklı beslenmek, dengeli bir kiloda olmak ve zihinsel aktiviteler yapmak bu hastalığın başlangıç emarelerinin gecikmesini sağlar.
Alzheimer geciktirilebilir mi? Sağlıklı beslenmek, dengeli bir kiloda olmak ve zihinsel aktiviteler yapmak bu hastalığın başlangıç emarelerinin gecikmesini sağlar.
10 yıl öncesinden belli oluyor
Uzmanlar, alzheimer hastalığının yaklaşık on yıl öncesinden teşhis edilebileceğini vurguluyor.
10 yıl öncesinden belli oluyor Uzmanlar, alzheimer hastalığının yaklaşık on yıl öncesinden teşhis edilebileceğini vurguluyor.
Kendinizi test edin
Bu konuda evde kendi kendinize de bir test yapabilirsiniz.
Kendinizi test edin Bu konuda evde kendi kendinize de bir test yapabilirsiniz.
Basit bir test 
Mentol, karanfil, çilek, gül, leylak, deri, sabun, limon, duman koklayın. Kokular arasında bir farklılık bulamıyorsanız ya da kokladığınız şeyin ne olduğunu unutuyorsanız yapacağınız ilk iş bir hekime danışmak olmalı.
Basit bir test Mentol, karanfil, çilek, gül, leylak, deri, sabun, limon, duman koklayın. Kokular arasında bir farklılık bulamıyorsanız ya da kokladığınız şeyin ne olduğunu unutuyorsanız yapacağınız ilk iş bir hekime danışmak olmalı.
Riski ölçebilirsiniz
Massachusetts Hastanesi doktorlarından Mark Albers "Alzheimer semptomları 10 yıl öncesinde ortaya çıkmaya başlıyor. Basit bir koku testiyle, riskinizi ölçebilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Riski ölçebilirsiniz Massachusetts Hastanesi doktorlarından Mark Albers "Alzheimer semptomları 10 yıl öncesinde ortaya çıkmaya başlıyor. Basit bir koku testiyle, riskinizi ölçebilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Koku almak çok önemli
ABD'nin Florida Üniversitesi McKnight Beyin Enstitüsü Koku ve Tat Merkezi'ndeki araştırmacılar; 20 santim mesafeden koku alamamanın beyindeki bir hasarı işaret ettiğini belirtiyor.
Koku almak çok önemli ABD'nin Florida Üniversitesi McKnight Beyin Enstitüsü Koku ve Tat Merkezi'ndeki araştırmacılar; 20 santim mesafeden koku alamamanın beyindeki bir hasarı işaret ettiğini belirtiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >