Bayram tatilinde plan yapmayanlara keyifle gezebilecekleri 9 rota!

Tatil
Tatil

Bayram tatili rotasını çizmekte bir türlü karar vermeyenler için 9 farklı adres!

Şehir yaşamına alışanların iple çektiği resmi tatil günlerine yaklaşmak üzereyken, içinizin kıpır kıpır olduğunu ve çoktan tatil hayalleri kurmaya başladığınızı tahmin ediyoruz. Bunca hevese rağmen tatil rotanızı hala belirleyemediyseniz, sizin için farklı rota önerilerimiz var.

Bayram tatilinin kapıya dayandığı şu günlerde, henüz plan yapmakta kararsız kalanlar için 9 rota önerisi!

Sedir Adası, Muğla

                                    Bayram tatilinizi keyifle geçirebileceğinizi düşündüğümüz bir adres, Sedir Adası...Muğla, Kerme Körfezi'nde bulunan görülmeye değer güzellikteki antik kalıntılarla dolu üçlü bir ada grubunun en büyüğüdür. Muğla'nın Ula ilçesi sınırları içinde yer alan Sedir Adası'nın Antik çağdaki ismi Kedrae veya Cedrae olup adada bu dönemden kalma kalıntılar bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre; adanın yüzyıllar öncesinde sedir ağaçlarıyla kaplı olduğu ve bu nedenle 'Sedir Adası' isminin adaya yakıştırıldığı düşünülüyor. Şimdilerde ne adada ne çevresinde sedir ağacı kalmamışsa da, bölge bu isimle anılıyor. Bugün ada makilerle, zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplıdır.
Sedir Adası, Muğla Bayram tatilinizi keyifle geçirebileceğinizi düşündüğümüz bir adres, Sedir Adası...Muğla, Kerme Körfezi'nde bulunan görülmeye değer güzellikteki antik kalıntılarla dolu üçlü bir ada grubunun en büyüğüdür. Muğla'nın Ula ilçesi sınırları içinde yer alan Sedir Adası'nın Antik çağdaki ismi Kedrae veya Cedrae olup adada bu dönemden kalma kalıntılar bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre; adanın yüzyıllar öncesinde sedir ağaçlarıyla kaplı olduğu ve bu nedenle 'Sedir Adası' isminin adaya yakıştırıldığı düşünülüyor. Şimdilerde ne adada ne çevresinde sedir ağacı kalmamışsa da, bölge bu isimle anılıyor. Bugün ada makilerle, zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplıdır.
Kekova, Antalya

                                    Akdeniz, bayramda da sizi bekliyor; hazırsanız kıyıya inelim. Kekova, Antalya ilinin Demre ilçesi yakınlarında Kaleköy ve Üçağız açıklarındaki küçük bir adadır. Üzerinde pansiyonlar ve kafeler bulunan adaya teknelerle ulaşım sağlanmakta... Antalya’nın en güzel koylarından biri olan Kekova, bayram rotanıza ekleyebileceğiniz bir başka adres olabilir.
Kekova, Antalya Akdeniz, bayramda da sizi bekliyor; hazırsanız kıyıya inelim. Kekova, Antalya ilinin Demre ilçesi yakınlarında Kaleköy ve Üçağız açıklarındaki küçük bir adadır. Üzerinde pansiyonlar ve kafeler bulunan adaya teknelerle ulaşım sağlanmakta... Antalya’nın en güzel koylarından biri olan Kekova, bayram rotanıza ekleyebileceğiniz bir başka adres olabilir.
Şeytan Sofrası, Ayvalık

                                    Ayvalık Şeytan Sofrası, Ayvalık merkeze yaklaşık olarak 8 kilometre uzaklıkta bulunan tepedir. Eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlayan tepeden, Ayvalık Adaları ve Midilli Adas net olarak görülebilmektedir. Bu tepe, yuvarlak bir görüntüye sahip olan eski bir lav birikintisidir ve bu görünümünün bir sofrayı andırdığı söylenmektedir. Ayvalık Şeytan Sofrası'nda bulunan en önemli yerlerden bir tanesi de ayak izi şeklindeki çukurdur. Buraya gelen kişiler mutlaka bu bölümü de ziyaret ederek dilek dileyip para atar.
Şeytan Sofrası, Ayvalık Ayvalık Şeytan Sofrası, Ayvalık merkeze yaklaşık olarak 8 kilometre uzaklıkta bulunan tepedir. Eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlayan tepeden, Ayvalık Adaları ve Midilli Adas net olarak görülebilmektedir. Bu tepe, yuvarlak bir görüntüye sahip olan eski bir lav birikintisidir ve bu görünümünün bir sofrayı andırdığı söylenmektedir. Ayvalık Şeytan Sofrası'nda bulunan en önemli yerlerden bir tanesi de ayak izi şeklindeki çukurdur. Buraya gelen kişiler mutlaka bu bölümü de ziyaret ederek dilek dileyip para atar.
Gelibolu Yarımadası, Çanakkale

                                    Doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi geçmişiyle de ziyaret etmeye değecek yerlerin en başında geliyor Gelibolu Yarımadası... Çanakkale ili sınırları içinde bulunan bölge, 1973 yılında Milli Park ilan edilmiştir. Çanakkale Savaşı'nda yüz binlerce kayıp anısına yapılan anıtlar ve düzenlenen şehitliklerle savaşın acılarını hala taşıyan bölge, çok sayıda turiste de ev sahipliği ediyor.
Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi geçmişiyle de ziyaret etmeye değecek yerlerin en başında geliyor Gelibolu Yarımadası... Çanakkale ili sınırları içinde bulunan bölge, 1973 yılında Milli Park ilan edilmiştir. Çanakkale Savaşı'nda yüz binlerce kayıp anısına yapılan anıtlar ve düzenlenen şehitliklerle savaşın acılarını hala taşıyan bölge, çok sayıda turiste de ev sahipliği ediyor.
Alaçatı, İzmir 

                                    İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı bu eşsiz tatil beldesi, taş evleri ve rüzgar sörfüne elverişli plajları ile ünlüdür. Ege Bölgesi'nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Alaçatı'yı bayramda gidilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Son günlerin en popüler tatil beldelerinden olan Alaçatı, rengarenk pencere ve kapıların süslediği cumbalı taş evleri, begonvillerin, sardunyaların sarmaladığı sokakları, lavanta kokulu dükkanları ve yöreye özgü motiflerle işlenmiş restoranlarıyla bayramda da oldukça keyifli bir adres olacaktır.
Alaçatı, İzmir İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı bu eşsiz tatil beldesi, taş evleri ve rüzgar sörfüne elverişli plajları ile ünlüdür. Ege Bölgesi'nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Alaçatı'yı bayramda gidilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Son günlerin en popüler tatil beldelerinden olan Alaçatı, rengarenk pencere ve kapıların süslediği cumbalı taş evleri, begonvillerin, sardunyaların sarmaladığı sokakları, lavanta kokulu dükkanları ve yöreye özgü motiflerle işlenmiş restoranlarıyla bayramda da oldukça keyifli bir adres olacaktır.
Kümbet, Giresun 

                                    Birun Kümbet, yaz mevsimine denk gelen Kurban Bayramı'nı tertemiz dağ havasıyla serin bir yerde geçirmek isteyenleri bekliyor. Giresun'un merkezine yaklaşık 60 km. mesafede bulunan Kümbet Yaylası'ndan, Karadeniz dağlarının tüm güzelliklerini görmek mümkün... Yeşilin  neredeyse tüm tonlarını görebileceğiniz yaylada, Çam ağaçları arasında devam eden yolculuğunuzun sonunda hiç şüphesiz, bize teşekkür edeceksiniz.
Kümbet, Giresun Birun Kümbet, yaz mevsimine denk gelen Kurban Bayramı'nı tertemiz dağ havasıyla serin bir yerde geçirmek isteyenleri bekliyor. Giresun'un merkezine yaklaşık 60 km. mesafede bulunan Kümbet Yaylası'ndan, Karadeniz dağlarının tüm güzelliklerini görmek mümkün... Yeşilin neredeyse tüm tonlarını görebileceğiniz yaylada, Çam ağaçları arasında devam eden yolculuğunuzun sonunda hiç şüphesiz, bize teşekkür edeceksiniz.
Gökçeada, Çanakkale

                                    Ege Denizi'nin kuzeyindeki Gökçeada, 270 kilometrekarelik yüzölçümüyle Türkiye’nin en büyük adası... Konumu özelliğiyle el değmemiş bir yapıya sahip olan ada, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinlemek için oldukça doğru bir adres... Her yıl onlarca turisti ağırlayan bu eşsiz tatil beldesinde bayram tatilinizi keyifle değerlendirebilirsiniz.
Gökçeada, Çanakkale Ege Denizi'nin kuzeyindeki Gökçeada, 270 kilometrekarelik yüzölçümüyle Türkiye’nin en büyük adası... Konumu özelliğiyle el değmemiş bir yapıya sahip olan ada, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinlemek için oldukça doğru bir adres... Her yıl onlarca turisti ağırlayan bu eşsiz tatil beldesinde bayram tatilinizi keyifle değerlendirebilirsiniz.
Kaş, Antalya

                                    Akdeniz'in cennet köşelerinden olan Kaş, bayram tatil rotanız için oldukça keyifli bir alternatif olabilir. Rengarenk sokakları ve muhteşem atmosferiyle sizi Akdeniz'e aşık edeceğinden emin olduğumuz Kaş, aynı zamanda son zamanların en popüler tatil beldeleri arasında yer alıyor.
Kaş, Antalya Akdeniz'in cennet köşelerinden olan Kaş, bayram tatil rotanız için oldukça keyifli bir alternatif olabilir. Rengarenk sokakları ve muhteşem atmosferiyle sizi Akdeniz'e aşık edeceğinden emin olduğumuz Kaş, aynı zamanda son zamanların en popüler tatil beldeleri arasında yer alıyor.
Sığacık, İzmir
İzmir Seferihisar’ın deniz kokan mahallesi Sığacık, bayram rotanızın en güzel adresi olabilir. Doğa ile iç içe konumu, yeşilliklerle çevrili, turkuaz sularıyla huzur veren belde de, sizin için konaklama önerimiz de var. Teos Village... Yeşille mavinin buluştuğu yere şahitlik eden bu otelde, bayramınızı keyifle geçirmeniz mümkün... Akşam güneşi manzarasının yanı sıra, gün doğumunu izlemeden gelmeyin deriz.
Sığacık, İzmir İzmir Seferihisar’ın deniz kokan mahallesi Sığacık, bayram rotanızın en güzel adresi olabilir. Doğa ile iç içe konumu, yeşilliklerle çevrili, turkuaz sularıyla huzur veren belde de, sizin için konaklama önerimiz de var. Teos Village... Yeşille mavinin buluştuğu yere şahitlik eden bu otelde, bayramınızı keyifle geçirmeniz mümkün... Akşam güneşi manzarasının yanı sıra, gün doğumunu izlemeden gelmeyin deriz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >