BBC, Netflix'e rakip oluyor

BBC'nın kuracağı kanal Netflix'e rakip olabilecek mi hep birlikte göreceğiz.
BBC'nın kuracağı kanal Netflix'e rakip olabilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Netflix'in son zamanlarda izlenme oranlarında büyük bir artış gözüküyor. Orijinal ve başarılı yapımlarıyla dikkat çeken platform, ülkemizde de hatırı sayılır bir izlenme ve üye sayısına ulaştı. Netflix'in geçen yıl ve bu yıl yaptığı yapımlar Oscar kazanmayı başardı. BBC ve ITV de Netflix'in bu başarısına rakip olmak için BritBox adında yeni bir dijital yayın platformu kuruyor.

BBC rakip oluyor

İngiltere'nin iki büyük yayın kuruluşu BBC ve ITV, Amerikan online yayın ağı Netflix'e rakip olması amacıyla BritBox adında yeni bir platform kuruyor. Luther ve Sherlock gibi dizileri dünya çapında tanınıp sevilen BBC ile The Crown ve Vanity Fair gibi dizilerin yapımcısı olan ITV, hem kendi yapımlarının hem de ortak yapımlarının yer alacağı bir dizi yayın platformu kuruyor.

İki kurum yaptıkları ortak basın açıklamasında, kuracakları platformun son aşamasına geldiklerini ve rekabet kurumundan onay almaları gerektiğini belirtti.

The Crown dizisi İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in hayatını anlatıyor.
The Crown dizisi İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in hayatını anlatıyor.

Oscar'ın yıldızı olmuştu

Netflix bu yıl Roma filmiyle 3 ödül alarak Oscar'a damgasını vurdu. Netflix'te yayınlanan Roma filmi En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sinematografi ödüllerini aldı. Törende ödül sayısı fazla olan tek film Roma'ydı.

Film, Meksiko'nun 1970'lerdeki siyasi kargaşa ortamında, bir evde hizmetçi olarak çalışan bir kadının canlı ve duygusal bir portresini sunuyor. Roma birçok festivalde ayakta alkışlandı. İzleyenlerden oldukça iyi etki alan film Oscar'ın en güçlü adaylarından birisiydi. Film, Roma, Meksiko’da, geçtiği mahalleden adını alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >