Bebeğinizin süt içmesini kolaylaştıracak 6 eğlenceli biberon

Bebek beslenmesinde biberonlar önemli bir yer tutar. Evlatlarınızın hem şık hem de ilginç bir biberonla süt ya da mama içmesini istemez miydiniz?

Uzmanlar, ilk altı ay boyunca bebeklerin yalnızca anne sütü ile beslenmelerini öneriyor. Altıncı ayla birlikte bebekler; yoğurt, meyve suyu ve basit sebze çorbalarına başlayabiliyor. Tabi ki ek gıda tüketen bebeklere aynı zamanda anne sütü verilmeye devam da edilmeli. Doğum izninin ardından çalışmaya başlayan anneler, bebeklerini bakan kişilere önceden sağdıkları anne sütünü koşullara uygun şekilde saklayıp verebilir. Ee anne yokken bebeğe süt nasıl verilecek? Elbette, birçok annenin “Üvey anne" diye tabir ettiği biberonlar vasıtasıyla. Bazı bebekler anne sütünün yeterli olmasından dolayı biberona geç alışıyor. Kimi bebek ise yetersiz anne sütü nedeniyle doğumdan itibaren mama tüketiyor. Söz konusu bebekler, bu nedenle doğduğu gün biberona 'Merhaba' diyor. Bebeğinizin sıradan bir biberon kullanmasını istemiyorsanız, Türkiye'de de rahatlıkla bulabileceğiniz son derece şık tasarımlar mevcut.

Biberon tutma savaşları çıkabilir!

                                    Bebekten bebeğe fark etse de evinizin küçük fertleri kendi biberonlarını 8. aydan itibaren tutmaya başlıyor. Elbette büyük bir insan gibi kendi biberonunu taşıyamayan bebekler, her zaman yetişkinlerin desteğine ihtiyaç duyar. Bebeğinizin kendi biberonunu hem kolay hem de zevkle taşıyabilmesi için böyle bir biberon temin edebilirsiniz.
Biberon tutma savaşları çıkabilir! Bebekten bebeğe fark etse de evinizin küçük fertleri kendi biberonlarını 8. aydan itibaren tutmaya başlıyor. Elbette büyük bir insan gibi kendi biberonunu taşıyamayan bebekler, her zaman yetişkinlerin desteğine ihtiyaç duyar. Bebeğinizin kendi biberonunu hem kolay hem de zevkle taşıyabilmesi için böyle bir biberon temin edebilirsiniz.
Miskinlik yapmak isteyenlere

                                    Bazen minikler, mamalarını ya da sütlerini içerken fazla yorulurlar. 100 cc'lik bir biberonun dibinin gelmesi neredeyse yarım saati bulabilir. Bir anne ya da baba için yarım saat aynı şekilde biberonu tutmak ise biraz yorucu bir durum. İşte böylesi bir durum için hazırlanan ilginç bir biberon. Ama siz siz olun bebeğinizi mamasını içerken tek başına bırakmayın. Sürekli olarak gözünüz evladınızın üzerinde olsun.
Miskinlik yapmak isteyenlere Bazen minikler, mamalarını ya da sütlerini içerken fazla yorulurlar. 100 cc'lik bir biberonun dibinin gelmesi neredeyse yarım saati bulabilir. Bir anne ya da baba için yarım saat aynı şekilde biberonu tutmak ise biraz yorucu bir durum. İşte böylesi bir durum için hazırlanan ilginç bir biberon. Ama siz siz olun bebeğinizi mamasını içerken tek başına bırakmayın. Sürekli olarak gözünüz evladınızın üzerinde olsun.
Seyahat için ideal

                                    İiamo isimli bir firma tarafından üretilen bu biberon çok işinize yarayacak. İçinde bulunan süt ya da mamayı bebeğin içimine uygun sıcaklıkta muhafaza eden biberon, özellikle seyahatler sırasında sizlere kolaylık sağlayacaktır. Ancak anne sütü maksimum 25°C'ye kadar bir ortamda yaklaşık 6 saat tutulabilir. Mama ise yapılır yapılmaz tüketilmelidir. Uzun süre bekleyen mama, bebeklere kesinlikle verilmemeli. Bu nedenle biberonda mama yerine sıcak su saklayıp, bebeğinizin beslenme saati geldiğinde içerisine mamayı ekleyebilirsiniz.
Seyahat için ideal İiamo isimli bir firma tarafından üretilen bu biberon çok işinize yarayacak. İçinde bulunan süt ya da mamayı bebeğin içimine uygun sıcaklıkta muhafaza eden biberon, özellikle seyahatler sırasında sizlere kolaylık sağlayacaktır. Ancak anne sütü maksimum 25°C'ye kadar bir ortamda yaklaşık 6 saat tutulabilir. Mama ise yapılır yapılmaz tüketilmelidir. Uzun süre bekleyen mama, bebeklere kesinlikle verilmemeli. Bu nedenle biberonda mama yerine sıcak su saklayıp, bebeğinizin beslenme saati geldiğinde içerisine mamayı ekleyebilirsiniz.
Hem renkli hem kullanışlı

                                    Kavrama refleksi yeni yeni gelişen bebekleriniz için böylesi bir ürün tercih edebilirsiniz.
Hem renkli hem kullanışlı Kavrama refleksi yeni yeni gelişen bebekleriniz için böylesi bir ürün tercih edebilirsiniz.
Kim süt içecek?

                                    Bazı biberonların kapakları ise bebeklerin mama ya da anne sütü içmesini teşvik ediyor (!)
Kim süt içecek? Bazı biberonların kapakları ise bebeklerin mama ya da anne sütü içmesini teşvik ediyor (!)
Sizin hiç biberonunuz kırıldı mı?

                                    Bir anne için en çıldırtıcı anlardan biridir bebeğinin biberonunun kırılması. Hele ki o bebek anne sütü almıyorsa. Düşünün bebeğiniz acıktı ve sürekli ağlıyor. Dışarı çıkıp yeni bir biberon alıp onu steril etmeye zamanınız da yok. Peki, böyle bir durumda ne yapacaksınız? Biberonlar kırıldığında emzik kısımları sağlam kalır. Evinizde bulunan bir şişeye bu emziği yerleştirip, bebeğinizin aç kalmasını engelleyebilirsiniz.
Sizin hiç biberonunuz kırıldı mı? Bir anne için en çıldırtıcı anlardan biridir bebeğinin biberonunun kırılması. Hele ki o bebek anne sütü almıyorsa. Düşünün bebeğiniz acıktı ve sürekli ağlıyor. Dışarı çıkıp yeni bir biberon alıp onu steril etmeye zamanınız da yok. Peki, böyle bir durumda ne yapacaksınız? Biberonlar kırıldığında emzik kısımları sağlam kalır. Evinizde bulunan bir şişeye bu emziği yerleştirip, bebeğinizin aç kalmasını engelleyebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >