Bebekler gibi bir uyku çekebilmeniz için tavsiye ettiğimiz 9 besin

Tükettiğiniz besinler, uyku düzeninizi direkt olarak etkiler.
Tükettiğiniz besinler, uyku düzeninizi direkt olarak etkiler.

Özel hayatı, sosyal yaşamı hatta kişinin psikolojik durumunu dahi etkileyen uyku düzeni, sağlık açısından da oldukça önemlidir. Düzenli bir uyku, sağlıklı bir yaşamın habercisi olduğundan dinç ve sağlam kalmanıza destek olur. Aksi halde kendinizi sürekli yorgun, halsiz ve bitkin hissedebilirsiniz. Günün yoğunluğuna ve tüm yorgunluğunuza rağmen uyku sorunu yaşamaya devam ediyorsanız dikkat! Bu besinler sizi mışıl mışıl uyutacak

Günlük hayatta kendinizi iyi hissetmenin sırrı sağlam bir uykuda; sağlam uykunun sırrı da tükettiğiniz besinlerde gizli. Sizin için, uykusuzluğun çaresi besinleri araştırdık.

Şimdiden iyi uykular...

Balık

                                    
                                    Somon, uskumru, sardalya, ringa ve alabalık gibi yağlı balıklar, sağlıklı bir uykunun ilacı gibidir. İyi bir uykuya yardımcıdır. Akşam yemeğinde balık tercih ederseniz, uyku düzeninize yardımcı olabilir.
Balık Somon, uskumru, sardalya, ringa ve alabalık gibi yağlı balıklar, sağlıklı bir uykunun ilacı gibidir. İyi bir uykuya yardımcıdır. Akşam yemeğinde balık tercih ederseniz, uyku düzeninize yardımcı olabilir.
Brokoli

                                    
                                    Yeşil sebzelerde bulunan minerallerden magnezyum, kasları ve sinirleri gevşetmeye yardımcı olur. Böylelikle çok rahat bir uyku çekebilirsiniz.
Brokoli Yeşil sebzelerde bulunan minerallerden magnezyum, kasları ve sinirleri gevşetmeye yardımcı olur. Böylelikle çok rahat bir uyku çekebilirsiniz.
Yeşil çay

                                    
                                    Özellikle papatya çayı ile uykunuzu düzene sokup rahatça uyumanız mümkün.
Yeşil çay Özellikle papatya çayı ile uykunuzu düzene sokup rahatça uyumanız mümkün.
Serotonin hormonu

                                    
                                    Uyku öncesi serotonin hormonu almak, çok daha mutlu ve rahat uyumanızı sağlar. Bu yüzden akşam yemeğinde tahıllı ekmek, bir parça ızgara ya da haşlanmış hindi, tavuk eti yiyebilirsiniz.
Serotonin hormonu Uyku öncesi serotonin hormonu almak, çok daha mutlu ve rahat uyumanızı sağlar. Bu yüzden akşam yemeğinde tahıllı ekmek, bir parça ızgara ya da haşlanmış hindi, tavuk eti yiyebilirsiniz.
Kıvırcık salata

                                    
                                    Kıvırcık salata da, diğer sebzeler gibi oldukça faydalıdır; gevşemenizi sağlar. Böylelikle rahat bir uyku çekebilirsiniz.
Kıvırcık salata Kıvırcık salata da, diğer sebzeler gibi oldukça faydalıdır; gevşemenizi sağlar. Böylelikle rahat bir uyku çekebilirsiniz.
Muz

                                    
                                    Muzun içerdiği zengin magnezyum ve potasyum, sağlıklı bir uyku uyumanıza yardımcı olur. İçerdiği mineraller kaslarınızı gevşetirken sizin de rahatlamanıza yardımcı olur.
Muz Muzun içerdiği zengin magnezyum ve potasyum, sağlıklı bir uyku uyumanıza yardımcı olur. İçerdiği mineraller kaslarınızı gevşetirken sizin de rahatlamanıza yardımcı olur.
Bal

                                    
                                    Bal içerdiği maddelerle beynin dinlenmesine yardımcı olur; uyku için doğal yardımcı olarak gösterilir.
Bal Bal içerdiği maddelerle beynin dinlenmesine yardımcı olur; uyku için doğal yardımcı olarak gösterilir.
Yoğurt

                                    
                                    Yoğurt içerdiği kalsiyum sayesinde, aralıksız bir uyku çekmenizi sağlar.  Yoğurt yerine, ayran da tercih edebilirsiniz.
Yoğurt Yoğurt içerdiği kalsiyum sayesinde, aralıksız bir uyku çekmenizi sağlar. Yoğurt yerine, ayran da tercih edebilirsiniz.
Süt

                                    
                                    Süt içerdiği mineraller sayesinde, vücutta yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Ilık sütün içine atacağınız 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi, rahat bir uykuya dalmanıza yardımcı olur.
Süt Süt içerdiği mineraller sayesinde, vücutta yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Ilık sütün içine atacağınız 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi, rahat bir uykuya dalmanıza yardımcı olur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >