Behzat Ç. rüzgarı: Dünya pazarına girdi bile

Behzat Ç. karakterini canlandıran Erdal Beşikçioğlu.
Behzat Ç. karakterini canlandıran Erdal Beşikçioğlu.

Bir zamanlar en çok izlenen yapımlardan biri olan polisiye dizisi Behzat Ç. geri dönüyor. Dizi yeni bölümleriyle televizyon değil, dijital yayın platformunda yayınlanacak. BluTv'de yayınlanmaya başlayacak olan dizi şimdiden dünya pazarına girdi. Dizinin yeniden başlaması kesinleştikten sonra yurt dışına satışı için görüşmeler başladı.

Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu'nun rol aldığı polisiye dizisi Behzat Ç. bir döneme damga vurmuştu. Konusu ve kadrosuyla izleyicilerinden tam not alan dizi yeni bölümleri ile ger dönüyor. Ancak bu defa televizyonda yayınlanmayacak. Dizi dijital platform olan BluTV'de yayınlanmaya başlayacak.

Yurt dışına satış

Gazeteci ve yazar Sina Koloğlu, yazdığı yazısında Behzat Ç. dizisinin şimdiden dünya pazarına girdiğini söyledi. Koloğlu;

''Behzat Ç., şimdi paralı kanalda yayınlanacak. Dizinin yurt dışı satış çalışmaları da şimdiden başladı. Haberler, yabancı televizyon sektörüyle ilgili bilgi veren internet sitelerinde yayılmaya başladı. Şöyle de bir detay veriliyor; Behzat Ç.’nin yeni bölümlerinin çekileceği duyulduktan sonra, geçtiğimiz hafta sonu sosyal medya üzerinden diziyle ilgili, 3 milyon kişinin bu dönüşü konuştuğu tahmin ediliyor'' dedi.

Behzat Ç. dizisinden bir kare.
Behzat Ç. dizisinden bir kare.

Netflix'le anılmıştı

Yeniden seyircisi ile buluşmaya hazırlanan dizinin Netflix ile anlaştığı ve kadrosu için arayışa girdiği söylenmişti. Ancak geçtiğimiz ay yayınlanan fragmanında BluTV ibaresi geçince iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. İşte o fragrman;

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >